Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινοι Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινοι Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών
Lindsey Wasson/AP Photo

Την τρίτη θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κατέλαβαν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου / Πέτρος Γκαϊδατζής.

Το 5ο μετάλλιο στην ιστορία της Ελλάδας στην κωπηλασία είναι πλέον γεγονός! Οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής πραγματοποίησαν σπουδαίο αγώνα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών και χάρη σε μία ονειρική εμφάνιση κατέκτησαν την τρίτη θέση και μαζί το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Όπως γράφει το SPORT24, οι δύο Έλληνες κωπηλάτες βρίσκονταν στην πρώτη θέση στο ξεκίνημα του αγώνα και ήταν σταθερά στην ζώνη των μεταλλίων, φτάνοντας μάλιστα μία ανάσα από το ασημένιο μετάλλιο.

Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου στα 200 μέτρα ύπτιο και το χάλκινο του Θοδωρή Τσελίδη στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο.

Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζής: “Δεν ξέρω αν μας περιμένατε εδώ, το πιστέψαμε και το καταφέραμε”

Οι ίδιοι, φανερά συγκινημένοι, έκαναν δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της κούρσας τους.

Για τη κούρσα, ο Πέτρος Γκαϊδατζής δήλωσε:

“Δεν ξέρω αν μας περιμένατε να δίνουμε συνέντευξη για ένα μετάλλιο, αλλά εμείς το πιστέψαμε, το καταφέραμε, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και είμαστε εδώ. Θέλω να χαιρετήσω τους δικούς μου που με βλέπουν αυτήν την στιγμή, το αφιερώνω σε όλους αυτούς που με έχουν στηρίξει και ευχαριστώ την μητέρα μου που είναι δίπλα μου σε ό,τι και αν κάνω”.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, από την πλευρά του:

“Αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ τι να πω, δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε αλλά τώρα που το ζούμε είναι κάτι τελείως διαφορετικό, τώρα που σκέφτομαι τους δικούς μου, το τι έχουμε περάσει για να έρθουμε εδώ πέρα ειλικρινά δεν μπορώ να το μιλήσω και να το εκφράσω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα