Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο ο Κουρουγκλίεβ – Έδωσε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στην πάλη μετά το 2004

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο ο Κουρουγκλίεβ – Έδωσε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στην πάλη μετά το 2004
Eurokinissi

Ο Ντουαρέν Κουρουγκλίεβ κέρδισε την 3η θέση στην κατηγορία των 86κ ελευθέρας πάλης και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Χάλκινος Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο 32χρονος παλαιστής Ντουαρέν Κουρουγκλίεβ, που κέρδισε το πρώτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 12ο της Ελλάδας στο αγώνισμα της πάλης και το 129ο συνολικά στην παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού.

Ο αλύγιστος Κουρουγκλίεβ κέρδισε τον Άμινε Μίλες Ναζέμ με 5-4 και κατέκτησε το χάλκινο στην κατηγορία των 74 κιλών ελευθέρας ανδρών, εκπληρώνοντας παράλληλα την υπόσχεσή του να επιστρέψει από το Παρίσι με μία διάκριση για την ελληνική αποστολή.

Eurokinissi

Έτσι, ο 32χρονος αθλητής έφερε μετάλλιο στη χώρα μας στην πάλη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και τον Αρτιόμ Κιουρεγκιάν. Αυτή μάλιστα είναι η 12η φορά που Έλληνας παλαιστής ανεβαίνει στο βάθρο στην παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού.

Ο Κουρουγκλίεβ ξεκίνησε ιδανικά το ματς, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 4-0, άντεξε στην αντεπίθεση του παλαιστή από το Σαν Μαρίνο στα τελευταία 15” και το Σάββατο (10/08) θα παραλάβει το χάλκινο μετάλλιο.

Eurokinissi

Η Ελλάδα έφτασε τα 8 μετάλλια, μετά τον θρίαμβο του Κουρουγκλίεβ

Μια ακόμα ημέρα, ένα ακόμα μετάλλιο για την Ελλάδα. Ο Ντουαρέν Κουρουγκλίεβ πήρε το χάλκινο μετάλλιο κι έφερε έτσι το 8ο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είχαν προηγηθεί δύο μετάλλια στην κωπηλασία, το χάλκινο των Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζή και το χάλκινο των Κοντού – Φίτσιου καθώς επίσης το ασημένιο μετάλλιο του Χρήστου στην κολύμβηση (200μ. ύπτιο) και το χάλκινο του Τσελίδη στο τζούντο (κατηγορία των 90 κιλών), το χάλκινο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, το χάλκινο του Εμμανουήλ Καραλή στο άλμα επί κοντώ και το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα