Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσός ο Ταμιράτ Τολά στον μαραθώνιο με νέο ολυμπιακό ρεκόρ

Διαβάζεται σε 1'
Ταμιράτ Τολά
Ταμιράτ Τολά AP Photo Dar Yasin

Ο Ταμιράτ Τολά από την Αιθιοπία στέφθηκε χρυσός ολυμπιονίκης στον μαραθώνιο ανδρών σπάζοντας το ρεκόρ της διοργάνωσης, ενώ ο δις κάτοχος του στέμματος σε Ρίο και Τόκιο, Έλιουντ Κιπτσόγκε, εγκατέλειψε τον αγώνα και έβαλε τέλος στην παρουσία του στην παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού.

Το πρώτο της χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι κέρδισε η Αιθιοπία σε ένα αγώνισμα που οι αφρικανικές χώρες έχουν τα πρωτεία.

Αυτό δεν είναι άλλο από τον μαραθώνιο ανδρών, με τον Ταμιράτ Τολά να κόβει πρώτος το νήμα σπάζοντας παράλληλα και το ολυμπιακό ρεκόρ με χρόνο 2 ώρες, 6 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα.

Όπως γράφει το SPORT24, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βέλγος Μπασίρ Αμπντί, ενώ το χάλκινο πήγε στην Κένυα και τον Μπένσον Κιπρούτο.

Το αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι ο κάτοχος των χρυσών σε Ρίο και Τόκιο το 2016 και 2021 αντιστοίχως, Έλιουντ Κιπτσόγκε, εγκατέλειψε για πρώτη φορά στην καριέρα του αγώνα, ενώ στις δηλώσεις του μετά το φινάλε της αποτυχημένης προσπάθειάς του ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στο Λος Άντζελες το 2028, βάζοντας τέλος στις παρουσίες τους σε Ολυμπιακούς με συγκομιδή τεσσάρων μεταλλίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα