Ολυμπιακοί Αγώνες: “Χρυσός” στα 100 μέτρα ο Λάιλς, νίκησε τον Τόμσον που έγραψε ίδιο χρόνο

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες: “Χρυσός” στα 100 μέτρα ο Λάιλς, νίκησε τον Τόμσον που έγραψε ίδιο χρόνο
Associated Press

Η κούρσα των 100 μέτρων ήταν επική το βράδυ της Κυριακής (4/8), με τον Αμερικανό Νόα Λάιλς να κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε ένα εκπληκτικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, με χρόνο ίδιο με εκείνο του Κισέιν Τόμσον.

Εκπληκτική κούρσα, εκπληκτική ιστορία γράφτηκε το βράδυ της Κυριακής (4/8) στο Σταντ ντε Φρανς, με τον Νόα Λάιλς να “επιβιώνει” στον τελικό των 100 μέτρων και με 9.79 να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η κούρσα της μιας ανάσας, η κούρσα που όλοι περίμεναν, η κούρσα που παρακολούθησαν πολλοί αθλητές ανάμεσα στους οποίους και η εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ, έκοψε την ανάσα.

Ο Τζαμαϊκανός Κισέιν Τόμσον έγραψε κι αυτός 9.79, με τον Λάιλς να πατάει όμως στην κορυφή χάρη στο φώτο φίνις και να ονειρεύεται το 2/2 όταν θα τρέξει στα 200 μέτρα που είναι το “καλό” του αγώνισμα.

Όπως γράφει το SPORT24, τρίτος τερμάτισε ο Αμερικανός Φρεντ Κέρλι (9.81), σε μία κούρσα που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια. Για τον ανταγωνισμό της, για το ταλέντο της, για τα 12 εκατοστά που είχαν στη γραμμή του τερματισμού ο πρώτος από τον όγδοο.

Η τελική κατάταξη στα 100 μέτρα

  1. Νόα Λάιλς (ΗΠΑ) – 9.79
  2. Κισέιν Τόμσον (Τζαμάικα) – 9.79
  3. Φρεντ Κέρλι (ΗΠΑ) – 9.81
  4. Ακάνι Σιμπίνε (Νότια Αφρική) – 9.82
  5. Μαρσέλ Τζέικομπς (Ιταλία) – 9.85
  6. Λέτσιλ Τεμπόγκο (Μποτσουάνα) – 9.86
  7. Κένεθ Μπέντναρεκ (ΗΠΑ) – 9.88
  8. Ομπλίκ Σέβιλ (Τζαμάικα) – 9.91

Το βίντεο με την κούρσα στα 100 μέτρα

Με βάση το παρακάτω γράφημα, το οποίο χωρίζει τον αγώνα σε τμήματα των 10 μέτρων, ο Λάιλς πέρασε τα 60 μέτρα σε 6.44. Το ρεκόρ του, από τον κλειστό στίβο των ΗΠΑ φέτος, ήταν 6.43. Μπορεί να μη φαίνεται, καθώς ήταν τελευταίος μέχρι τα 50μ., αλλά αυτή η εκκίνηση τού χάρισε την κούρσα.

Τους κέρδισε όλους από τα μισά του δρόμου και μετά, αλλά έπρεπε να βελτιώσει την εκκίνηση του για να βρεθεί σε θέση να διεκδικήσει την πρωτιά.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον αγώνα και εν μέσω πανηγυρισμών, ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο δήλωσε μιλώντας στο BBC: “Έπρεπε να αντιμετωπίζω κάθε γύρο όπως ερχόταν. Ήμουν λίγο αναστατωμένος μετά τον πρώτο γύρο, οπότε μπήκα με επιθετικότητα. Μετά από εκείνο το 83, η επιθετικότητα έφυγε. Ο αθλητικός μου θεραπευτής μου είπε, ‘πρέπει να το αφήσεις, κρατιέσαι. Άφησέ το και απελευθέρωσέ το'”.

Κλείνοντας δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ελπίζω να σας αρέσει ο Noah γιατί έχω πολλά ακόμα να κάνω!“.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα