Ολυμπιακός – ΑΕΚ Betsson 92-75: Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 1-0

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακός – ΑΕΚ Betsson 92-75: Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 1-0
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός πάτησε το “γκάζι” στο δεύτερο μέρος του αγώνα με την ΑΕΚ Betsson και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Stoiximan Basket League (92-75). Κορυφαίος ο Νίκολα Μιλουτίνοβ με εμφάνιση στα πρόθυρα του νταμπλ-νταμπλ (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος του Game 1 με την ΑΕΚ Betsson, επικράτησε με 92-75 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα playoffs της Stoiximan Basket League.

Όπως γράφει το SPORT24, η Ένωση ήταν ανταγωνιστική για ένα 20λεπτο, ωστόσο όταν ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διεύρυνε γρήγορα τη διαφορά, για να “καθαρίσει” με την υπόθεση νίκη.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ), την ώρα που οι κιτρινόμαυροι έβρισκαν λύσεις από τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (24 πόντοι, 4 ριμπάουντ).

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ Betsson πατούσε καλύτερα στο πρώτο μέρος του αγώνα, καθώς έπειτα από τα πρώτα λεπτά στα οποία ο Ολυμπιακός είχε τον πρώτο λόγο στο σκοράρισμα, έτρεξε ένα σερί και βρέθηκε προηγούμενη με οκτώ πόντους στο 12′ (19-27). Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με ένα σερί 8-0, για να ακολουθήσουν διαδοχικές εναλλαγές στο σκοράρισμα. Με την ομάδα του Μπαρτζώκα στην τελευταία κατοχή του πρώτου μέρους, ο Κουζμίνσκας έκλεψε την μπάλα και με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση στην ανάπαυλα (41-42). Ο Λιθουανός αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στην επίθεση της Ένωσης, ενώ ο Λούντζης ήταν διψήφιος για την ομάδα του Πειραιά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει περισσότερες λύσεις επιθετικά και να ανοίγει τη διαφορά. Η Ένωση δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν ξεκάθαρο προβάδισμα για το θετικό αποτέλεσμα. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, την ώρα που ο Κουζμίνσκας κατέβαλε συγκινητική προσπάθεια για τους κιτρινόμαυρους. Η διαφορά πλέον ήταν μη αναστρέψιμη και οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν τη νίκη με 92-75.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αγραφιώτης, Μαρινάκης, Μαρτινάκος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-20, 41-42, 72-59, 92-75

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα