Ολυμπιακός: Αυτές είναι οι ιστορικές φανέλες των ερυθρόλευκων για τα 100 χρόνια

Διαβάζεται σε 4'
Ολυμπιακός: Αυτές είναι οι ιστορικές φανέλες των ερυθρόλευκων για τα 100 χρόνια
Χ/Olympiakos B.C

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε με ένα υπέροχο post στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter τις τρεις φανέλες που θα φορέσουν οι “ερυθρόλευκοι” την φετινή σεζόν, όπου ο σύλλογος συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας

Ο Ολυμπιακός επιφύλασσε μία διαφορετική έκπληξη στους φίλους του για την συμπλήρωση των 100 χρόνων ιστορίας του: Τρεις επετειακές εμφανίσεις, μία ερυθρόλευκη, μία κόκκινη και μία χρυσή, προκειμένου να τιμήσει την ιστορία του με τον καλύτερο τρόπο.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν προαναγγείλει την παρουσίαση της νέας του επετειακής φανέλας, όπως γράφει το SPORT24. Και το VIDEO με την οποία παρουσίασαν τις τρεις εμφανίσεις της σεζόν 2024/25 στον επίσημο λογαριασμό τους στο twitter ήταν γεμάτο συγκίνηση και χαμόγελα, αφού λέει μία ιστορία την οποία διηγείται σε βάθος χρόνων ένας παππούς στον εγγονό του.

Στο ξεκίνημα του VIDEO εμφανίζεται αρχικά ένα παιδί που μιλάει με τον παππού του στο λιμάνι του Πειραιά και τον ρωτάει: “Παππού, τι εννοούμε ότι η φανέλα είναι πολύ βαριά;” Για να πάρει την απάντηση: “Αυτή η φανέλα παιδί μου, έχει το βάρος του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου στην Ευρώπη, που συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Αυτή η φανέλα ξεχειλίζει από πάθος και υπερηφάνεια έναν αιώνα τώρα.

Αυτή η φανέλα δίνει την δύναμη σε όσους την φορούν να πραγματοποιούν υπερβάσεις. Την ριγωτή φανέλα, αυτή το κόκκινο και το άσπρο με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο, υπηρέτησαν και υπηρετούν διαχρονικά, οι κορυφαίοι του αθλήματος “.

Όσο τα διηγείται αυτά ο παππούς, εμφανίζονται παίκτες που έχουν φορέσει τα ερυθρόλευκα. Από τον Στιβ Γιατζόγλου, τον Γιώργο Σιγάλα, τον Ντέιβιντ Ρίβερς, τον Ζάρκο Πάσπαλι, τον Ρόι Τάρπλεϊ και τον Παναγιώτη Φασούλα, μέχρι τον Θοδωρή Παπαλουκά, τον Μίλαν Τόμιτς, τον Θοδωρή Παπαλουκά, τον Τζος Τσίλντρες, τον Πέρο Άντιτς, τον Γιώργο Πρίντεζη, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολούθως, ένα μεγαλύτερο παιδάκι (το ίδιο σε μεγαλύτερη ηλικία) ξαναρωτάει: “Και τι κατάφεραν με αυτή την φανέλα παππού;”

Και ο παππούς απαντάει: “Τα 14 πρωταθλήματα, τα 12 κύπελλα, τα 3 ευρωπαϊκά τρόπαια, ακόμα και το ένα διηπειρωτικό.

Τα πιο έντονα συναισθήματα της ζωής μας, οι πρώτοι των πρώτων που υπηρέτησαν τον έφηβο, αυτοί για τους οποίους ο Πειραιάς αποτελεί το κέντρο της γης.

Αυτοί που μετατρέπουν σε δικό τους σπίτι τους αγώνες μακριά από την έδρα μας. Αυτοί που ο Ολυμπιακός σημαίνει τα πάντα. Αυτοί που έφυγαν από την ζωή, μα είναι πάντα εδώ, μαζί μας, Δίπλα μας. Όλα αυτά περικλείονται σε αυτή την φανέλα. Τι λες λοιπόν, είναι τελικά τόσο βαριά αυτή η φανέλα όσο λένε;”

Όσο μιλάει ο παππούς, εμφανίζονται κι άλλες σπουδαίες στιγμές από την ιστορία της ομάδας, καθώς και στιγμές που οι οπαδοί του Ολυμπιακού γέμισαν το ΣΕΦ, αλλά και γήπεδα αντιπάλων.

Τότε ο πιτσιρικάς, που πλέον είναι έφηβος, κοιτάζει τον παππού του πριν μπει στο ΣΕΦ και λέει: “Παππού, χρόνια πολλά στην μεγάλη μας αγάπη, την Ολυμπιακάρα μας”. Τότε, ο έφηβος τρέχει στους διαδρόμους του ΣΕΦ. Κάποια στιγμή, εμφανίζεται ο Αργύρης Καμπούρης να κρατάει την επετειακή φανέλα των 100 χρόνων. Ακολουθεί ο Μίλαν Τόμιτς, με τον Καμπούρη να εμφανίζεται ξανά και να φιλάει το σήμα της ομάδας.

Στο φινάλε του VIDEO, εμφανίζονται οι Σάσα Βεζένκοβ, Κώστας Παπανικολάου και Εβάν Φουρνιέ, με τις τρεις εμφανίσεις των “ερυθρολεύκων” για την σεζόν 2024/25.

Δείτε το VIDEO του Ολυμπιακού στο twitter:

“Αυτή η φανέλα έχει το βάρος του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου στην Ευρώπη, που συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του…

Αυτή η φανέλα ξεχειλίζει από πάθος και υπερηφάνεια έναν αιώνα τώρα…

Αυτή η φανέλα δίνει την δύναμη σε όσους τη φορούν να πραγματοποιούν υπερβάσεις…». ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η GSA και η bwin σας παρουσιάζουν με περηφάνεια τις συλλεκτικές (για τα 100 χρόνια) εμφανίσεις της ομάδας μας της σεζόν 2024-25!”

Δείτε ολόκληρο το συγκινητικό VIDEO διάρκειας 4 λεπτών και 17 δευτερολέπτων:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα