Ολυμπιακός: Με ευρωπαϊκό αέρα και αρκετές αλλαγές για το νέο διπλό στην Τούμπα

Διαβάζεται σε 3'
Ολυμπιακός: Με ευρωπαϊκό αέρα και αρκετές αλλαγές για το νέο διπλό στην Τούμπα
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τρεις τελικούς για το πρωτάθλημα, πριν τον τελικό με τη Φιορεντίνα για το Conference League κι αν θέλει να αναδειχθεί πρωταθλητής, θα πρέπει να κάνει το 3/3, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα στην OPAP Arena στις 29 Μαϊου, θέλει να αλλάξει το “τσιπάκι” εστιάζοντας στο πρωτάθλημα, καθώς με τρεις νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια εναντίον του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού κατακτά τον τίτλο.

Όμως, όπως γράφει το SPORT24, οι “ερυθρόλευκοι” για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα πρέπει να πορευτούν βήμα βήμα και να κερδίσουν πρώτα τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα απόψε (12/5, 20:00, Novasports Prime, Live από το SPORT24). Η πειραϊκή ομάδα κέρδισε τον δικέφαλο του βορρά στη Θεσσαλονίκη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με το εμφατικό 4-1 (39΄ Ντεσπίντοφ – 29΄ Ναβάρο, 54΄ Ποντένσε, 83΄, 90΄ Ελ Κααμπί) και, μάλιστα, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο τους.

Εκείνο ήταν το πρώτο ματς του Βάσκου τεχνικού στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, καθώς είχε προηγηθεί αυτό με την Φερεντσβάρος (1-0) στο Καραϊσκάκης για το Conference League. Ο Ισπανός προπονητής είχε κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα στην τεχνική ηγεσία της πειραϊκής ομάδας με συνεχόμενες νίκες και επιθυμεί ένα εξίσου εντυπωσιακό φινάλε σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός για να φτάσει σε νέο “διπλό” επί του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να παρουσιαστεί καλύτερος απ΄ ότι σε εκείνο το παιχνίδι, καθώς προέρχεται από δύο πολύ απαιτητικούς αγώνες με την Άστον Βίλα, ενώ ο δικέφαλος του βορρά είναι ξεκούραστος. Παράλληλα, ο Μεντιλίμπαρ είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα, τόσο λόγω τραυματισμών όσο και λόγω κόπωσης ορισμένων ποδοσφαιριστών.

Αλλαγμένη η μισή ενδεκάδα

Θα πει κάποιος ότι ο Βάσκος κόουτς είχε προχωρήσει σε οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα στο νικηφόρο 2-1 παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης πριν από τρεις εβδομάδες, αλλά κάθε ματς αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία. Αυτό που είναι σαφές είναι πως ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη στην Τούμπα για να ελπίζει σε κατάκτηση του τίτλου. Όπως μόνο νίκη θέλει και ο ΠΑΟΚ. Η ισοπαλία δεν βολεύει κανένα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πειραϊκή ομάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ιμπόρα, Ορτέγκα, Ρίτσαρντς και Μπιανκόν. Παράλληλα, άφησε εκτός αποστολής τον Ελ Αραμπί και τον Γιόβετιτς, όπως και τους Ντόη, Καμπράλ. Η αίσθηση που υπάρχει, διότι ο “Μέντι” δεν έδειξε κάτι ξεκάθαρο στην προπόνηση, είναι πως οι “ερυθρόλευκοι” θα παίξουν κόντρα στον ΠΑΟΚ με αλλαγμένη τη μισή ενδεκάδα του, σε σχέση με τον αγώνα ρεβάνς με την Άστον Βίλα.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόντινεϊ δεξιά στην άμυνα, τον Κίνι αριστερά, τον Ρέτσο και τον Κάρμο ή τον Άμπι στα στόπερ, τον Έσε, τον Όρτα και τον Τσικίνιο ή τον Αλεξανδρόπουλο στα χαφ, τον Ποντένσε και τον Μαρτίνς στις πτέρυγες και τον Ναβάρο ή τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ο Φορτούνης και ο Μασούρας. Διαθέσιμοι είναι επίσης οι Καρβάλιο, Βέζο, Αποστολόπουλος, Πασχαλάκης και Παπαδούδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα