Ολυμπιακός μεταγραφές: Η Μονακό κοιτάζει τον ΜακΚίσικ

Διαβάζεται σε 3'
Ολυμπιακός μεταγραφές: Η Μονακό κοιτάζει τον ΜακΚίσικ
EUROKINISSI

Η Μονακό έχει βγει στην αγορά ψάχνοντας για έναν ακόμα περιφερειακό, έχοντας εκδηλώσει ενδιαφέρον προς την πλευρά του Σακίλ ΜακΚίσικ. Τι ισχύει με τον Ολυμπιακό.

Η Μονακό ρίχνει ματιές στον Σακίλ ΜακΚίσικ (34 χρονών, 1.96 μέτρα). Οι Μονεγάσκοι έχουν βγει στην αγορά εδώ και καιρό ψάχνοντας για έναν γκαρντ/φόργουορντ και ο Αμερικανός του Ολυμπιακού είναι ένας παίκτης που τους αρέσει, έχοντας εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Όπως γράφει το SPORT24, ο ΜακΚίσικ έχει συμβόλαιο με τους “ερυθρολεύκους”, το οποίο ολοκληρώνεται το 2025. Κοινώς, εξαρτάται από τον Ολυμπιακό το τι θα ακολουθήσει. Η Μονακό ωστόσο δείχνει αρκετά επιθετική στο κυνήγι του Αμερικανού, αφού σκοπεύει να του προσφέρει διετές συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές σε σχέση με αυτές που έχει στην ομάδα του Πειραιά.

Προς το παρόν πάντως ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχθεί κάποια προσέγγιση από την Μονακό. Αυτό ωστόσο είναι σύνηθες, αφού συχνά οι ομάδες βολιδοσκοπούν τις προθέσεις ενός παίκτη μέσω του εκπροσώπου του προκειμένου να σιγουρευτούν ότι μπορούν να κινηθούν για την απόκτησή του.

Αν ο ΜακΚίσικ φανεί θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, τότε οι πρωταθλητές Γαλλίας θα έχουν το ΟΚ για να ενημερώσουν τους “ερυθρολεύκους” για το ενδιαφέρον τους προκειμένου να συζητήσουν ένα πιθανό but out (στο συμβόλαιό του δεν υπάρχει σχετική ρήτρα), αν βέβαια η ομάδα του Πειραιά είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει.

Σε περίπτωση πάντως που κάποιος αναρωτιέται από το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον της Μονακό, οι λόγοι είναι αρκετοί. Αρχικά, η αγορά της EuroLeague είναι αρκετά περιορισμένη. Οι Μονεγάσκοι ψάχνουν για έναν παίκτη με εμπειρία από την διοργάνωση και – κυρίως – κάθετο παιχνίδι, αφού πέραν του Μάικ Τζέιμς δεν έχουν άλλο παίκτη που μπορεί να επιτεθεί στο καλάθι σε κατάσταση ένας εναντίον ενός.

Παράλληλα, δεν πρέπει να υποτιμηθεί ότι ο ΜακΚίσικ έχει πραγματοποιήσει μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του κόντρα στην ομάδα του Πριγκιπάτου, κάτι που σίγουρα υπάρχει πάντα στο μυαλό όλων.

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ αγωνίζεται στον Ολυμπιακό από τα μέσα της σεζόν 2019/20. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 5.9 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο σε 18 λεπτά συμμετοχής στην Stoiximan Basket League και 7.3 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 1 ασίστ μέσο όρο με 34.6% στα τρίποντα σε 16 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή ο ΜακΚίσικ είναι ένας από τους 9 ξένους που έχει ο Ολυμπιακός με συμβόλαιο ενόψει της σεζόν 2024/25, ενώ υπάρχει ακόμα αναμονή για την επιβεβαίωση της συμφωνίας με τον Κίναν Έβανς. Την ίδια στιγμή, βέβαια, γίνονται ενέργειες για να απεμπλακούν οι “ερυθρόλευκοι” από το συμβόλαιο του Ίγκνας Μπρανζτέικις.

Συγκεκριμένα, οι ξένοι παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν συμβόλαιο αυτή τη στιγμή είναι οι εξής: Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Λούκα Βιλντόσα, Σακίλ ΜακΚίσικ, Ίγκνας Μπραζντέικις, Άλεκ Πίτερς, Φιλίπ Πετρούσεβ, Μουσταφά Φαλ, Νικόλα Μιλουτίνοβ, Μόουζες Ράιτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα