Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση – Πότε αναμένεται η απόφαση

Διαβάζεται σε 3'
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση – Πότε αναμένεται η απόφαση
EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με τις δύο ομάδες να έχουν δικαίωμα να προσκομίσουν υπομνήματα μέχρι τη Δευτέρα.

Η εκδίκαση για την τιμωρία του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ολοκληρώθηκε. Οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας στις 12:00.

Η απόφαση θα βγει από την επόμενη εβδομάδα. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί με την παρουσία φιλάθλων.

Όπως γράφει το SPORT24, η διαδικασία διήρκησε περίπου 2.5 ώρες. Αρχικά ο Ολυμπιακός κατέθεσε αίτημα να μη συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός στη διαδικασία, το οποίο δεν έγινε δεκτό από την Επιτροπή.

Ακολούθως, ξεκίνησε η διαδικασία. Το λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος που είπε τα εξής: “Για μένα δεν χρειάζεται να συζητάμε ώρες, αλλά να διευκρινίσουμε αν υπέστη βλάβη ο ποδοσφαιριστής και αν υπέστη, αν αυτή συνετέλεσε στο να διακοπεί ο αγώνας”.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Χατζησαββάουγλου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν η συμπληρωματική έκθεση του Μαρέσκα γιατί δεν αποδεικνύεται πως είναι το δικό του mail. Λέει επίσης για πρώτη φορά πως η διακοπή του αγώνα έγινε για δύο λόγους που έχει γράψει στο φύλλο αγώνα και για έναν τρίτο που αναφέρει πρώτη φορά και το νόημα του ελέγχεται ως παράλογο. Επειδή πέρασαν πάρα πολλές ώρες που τον εξέταζε εγώ βγάζω το συμπέρασμα πως είχε κάτι σοβαρό”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δικηγόρος των ερυθρολεύκων Δημήτρης Καρπετόπουλος: “Από τις ίδιες της παραδοχές του πρώτου βαθμού έχουμε να κάνουμε για κακή διακοπή του αγώνα, είναι ασαφής, δεν αναφέρονται οι λόγοι που διέκοψε τον αγώνα. Εδώ συμβαίνει το εξής παράλογο, επανήλθε, αν είναι αυτός, και επαναλαμβάνει τις ίδιες αιτιολογίες, δηλαδή αυτά που ήταν ασαφή και αδικαιολόγητα τα επαναλαμβάνει και προσθέτει έναν λόγο που η ίδια η πρωτοβάθμια απόφαση λέει πως δεν χρειάζεται και παρόλα αυτά η δεύτερη αυτή απάντηση θεωρείται επαρκής. Είναι παράλογο όλο αυτό. Θα έπρεπε να κρίνει αντικανονική τη διακοπή του αγώνα”.

Από πλευράς Παναθηναϊκού τον λόγο πήρε ο κύριος Βαγιάκος. “Η πρωτοβάθμια ορθώς έκρινε και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η διακοπή οφείλεται στον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή. Ενώ υπάρχει διακοπή λόγω καπνογόνων πέφτει και μια κροτίδα και τραυματίζει τον ποδοσφαιριστή. Εκεί υπάρχει μια πρώτη γνωμάτευση που λέει “προσωρινή απώλεια ακοής, δεν μπορούσε να σταθεί, είχε οριζόντιο νυσταγμό”. Δεν το λέει ο ποδοσφαιριστής αλλά ο γιατρός και συμφωνούν και οι γιατροί των δύο ομάδων. Άρα έχουμε έναν τραυματισμό ενός προσώπου που νομίμως βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο και πάει στο ιατρείο. ‘Εχουμε το βασικό λόγο της διακοπής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα