Ολυμπιακός – Ζάλγκιρις Κάουνας 74-68: Έκανε τη δουλειά με Βεζένκοβ και Φουρνιέ

Διαβάζεται σε 4'
Ολυμπιακός – Ζάλγκιρις Κάουνας 74-68: Έκανε τη δουλειά με Βεζένκοβ και Φουρνιέ
LATO KLODIAN/EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Ζάλγκιρις, την νίκησε όμως με 74-68 και πήρε την πρώτη φετινή του νίκη στη EuroLeague. Πολλές άστοχες βολές, καλό πρώτο δεκάλεπτο που αποδείχθηκε αρκετό για τους Πειραιώτες πριν από την διαβολοβδομάδα.

Μία εβδομάδα μετά από την εκτός έδρας ήττα του από την Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την πρώτη του νίκη στη EuroLeague της σεζόν 2024/25. Αγχωτική, αλλά… νίκη.

Όπως γράφει το Sport24, οι Πειραιώτες επικράτησαν με 74-68 της Ζάλγκιρις Κάουνας σε αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει τον Μουστάφα Φαλ για πρώτη φορά φέτος στη δωδεκάδα της ομάδας του και να του δίνει αναγκαστικά χρόνο συμμετοχής καθώς οι Ράιτ – Πετρούσεβ φορτώθηκαν με τέσσερα φάουλ προς τα τέλη της τρίτης περιόδου.

Ο Εβάν Φουρνιέ και ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν οι κορυφαίοι για τους ερυθρόλευκους, που ήταν σαρωτικοί στην πρώτη περίοδο, αλλά από εκεί και πέρα ουσιαστικά συντήρησαν/διατήρησαν το προβάδισμα που έχτισαν στο ξεκίνημα. Δεν σούταραν καλά από την περιφέρεια, σπατάλησαν πολλές βολές, αντέδρασαν όμως καλά στις αρχές της τέταρτης και στο φινάλε, όταν η Ζάλγκιρις απείλησε.

Η ομάδα του Κάουνας, από την πλευρά της, πάλεψε, αλλά ξύπνησε αργά για να διεκδικήσει το αποτέλεσμα. Όσοι έπαιξαν (και έπαιξαν και οι 12) βοήθησαν, κορυφαίος όλων ήταν ο Ντεϊβίντας Σιρβίντις, με τον Τρινκιέρι να είναι πολύ εκνευρισμένος για τη νοθρώτητα στην πρώτη περίοδο, αλλά να μένει σίγουρα ευχαριστημένος από τη μαχητικότητα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ο αγώνας

Με Γουόκαπ, Βιλντόσα, Φουρνιέ, Βεζένκοβ, Ράιτ άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που είδε τον βασικό του άσο να κερδίζει δύο επιθετικά φάουλ σε 29″ και τον Γάλλο σουτέρ να σκοράρει το πρώτο καλάθι μετά από δύο λεπτά αγώνα. Ο Φουρνιέ έβαλε και 3/4 βολές για το 10-4 στο έκτο λεπτό, με τον Τρινκιέρι για αρκετή ώρα έξαλλο επειδή οι δικοί του παίκτες αστοχούσαν σε λέι-απς. Ένα αμυντικό ριμπάουντ του Ράιτ, μία καλή δημιουργία και το πρώτο τρίποντο των ερυθρόλευκων δια χειρός Παπανικολάου, έγραψαν το 21-6 της περιόδου.

Ο Μπαρτζώκας άνοιξε τη δεύτερη με Γουίλιαμς-Γκος, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Πίτερς και Πετρούσεβ, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 18 (25-7 στο 13′), αλλά ακόμη κι έτσι ο Ολυμπιακός δεν είχε βρει το πραγματικά καλό διάστημα που είχε ανάγκη. Και το γεγονός ότι δεν απειλήθηκε, λέει πολλά για τη δυναμική του. Ο Σμάιλαγκιτς ήταν ένα πρόβλημα, η Ζάλγκιρις ροκάνισε με μικρά αλλά σταθερά βήματα τη διαφορά, πήρε το δεκάλεπτο με 18-14, όμως ήταν ακόμα πίσω με διψήφια διαφορά (35-24) στο ημίχρονο.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το δεύτερο μέρος με την αρχική τους πεντάδα, με τον Φουρνιέ να βάζει το πρώτο του μακρινό σουτ για το 38-24, να τελειώνει λίγο μετά αιφνιδιασμό και γενικώς να επιτίθεται στην άμυνα της Ζάλγκιρις που έμεινε κοντά, αλλά και πάλι δεν απείλησε ιδιαίτερα. Το τέταρτο φάουλ του Πετρούσεβ και το τέταρτο φάουλ του Ράιτ ανάγκασαν τον Μπαρτζώκα να ρίξει στο ματς τον Φαλ στο 28′, ο Ντόρσεϊ ήταν σε άλλο γήπεδο και οι Λιθουανοί μείωσαν στους επτά με κάρφωμα του Σιρβίντις (48-41 στο 29′).

Με τον Φρανσίσκο να μειώνει στους έξι (52-46) στην πρώτη φάση της τέταρτης η Ζάλγκιρις πίστεψε στην ανατροπή, όμως ένα τρίποντο του Βιλντόσα της έκοψε την φόρα και άλλο ένα του Παπανικολάου έγραψε το 58-48 στο 32′. Ο Σιρβίντις με μεγάλα σουτ μείωσε στους πέντε (64-59) και από εκεί και πέρα τυο ματς έγινε θρίλερ για γερά νεύρα. Ο Βεζένκοβ σκόραρε για το 69-65, ο Παπανικολάου έβαλε 1/2 βολές για το +5, η Ζάλγκιρις αστόχησε σε τρίποντο στο -4 και ο Βεζένκοβ καθάρισε με βολές στα 21.9″.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς, Γιόβτσιτς, Πέτεκ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-6, 35-24, 52-43, 74-68

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην πρώτη διαβολοβδομάδα της σεζόν ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Αρμάνι Μιλάνο (15/10 στις 21:15) και στη συνέχεια θα παίξει στην Κωνσταντινούπολη με την Αναντολού Εφές (18/10 στις 20:30), ενώ η Ζάλγκιρις θα ταξιδέψει πρώτα στη Μπολόνια (15/10 στις 21:30) και στη συνέχεια στο Μιλάνο (17/10 στις 21:05).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα