Ολλανδικοί ύμνοι για τον Αντετοκούνμπο

Ολλανδικοί ύμνοι για τον Αντετοκούνμπο
The Adetokunbo brothers at OAKA in Athens, Greece on June 25, 2017. / , 25 , 2017 Nick Paleologos / SOOC

Τις επιδόσεις του Έλληνα καλαθοσφαιριστή εκθειάζει δημοσίευμα της ολανδικής εφημερίδας De Volkskrant

Αφιέρωμα-ύμνος στον Γ. Αντετοκούνμπο από την ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant.

Το ρεπορτάζ με τίτλο «The Greek Freak» εκθειάζει τόσο τις σωματικές προδιαγραφές όσο και τις αγωνιστικές επιδόσεις του Έλληνα μπασκετμπολίστα, για τον οποίο διατυπώνει την εκτίμηση ότι είναι «προορισμένος να μεγαλουργήσει». Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, ο Γ. Αντετοκούνμπο βαδίζει στα χνάρια των μεγάλων θρύλων του μπάσκετ και για τους επαΐοντες -προσθέτει – δεν είναι παρά μόνο ζήτημα χρόνου μέχρι το όνομά του να γραφτεί με χρυσά γράμματα στο πάνθεο των μεγάλων μορφών του αθλήματος.

 

Στο δημοσίευμα παρατίθεται ένα σύντομο βιογραφικό του Αντετοκούνμπο και επισημαίνεται ότι ο 23χρονος αθλητής ενηλικιώθηκε πουλώντας εμπορεύματα στους δρόμους της Αθήνας προκειμένου να εξασφαλίσει τον επιούσιο και στη συνέχεια κατάφερε να αξιοποιήσει το ταλέντο του διαπρέποντας στα γήπεδα του μπάσκετ.

Αναφέρεται επίσης ότι ο νιγηριανής καταγωγής Έλληνας αθλητής έχει γίνει πρότυπο για χιλιάδες νεαρούς στην Ελλάδα που θέλουν να του μοιάσουν. Μια χώρα όμως η οποία λίγο έλειψε να του στερήσει τη δυνατότητα να εκπληρώσει το αμερικανικό του όνειρο, παρατηρεί ο αρθρογράφος, καθώς 4 χρόνια πριν κανείς πολιτικός στην καθημαγμένη από την κρίση και τον λαϊκισμό Ελλάδα δεν τολμούσε να δώσει το πράσινο φως για να μπορέσει να βγάλει ένα διαβατήριο.

Ωστόσο, συμπληρώνει ο αρθρογράφος, ο Αντετοκοτούνμπο δεν αισθάνεται πικρία για όλα αυτά. Στους δρόμους της Αθήνας τριγυρνούσε στερημένος και με το διαρκή φόβο ότι οι γονείς του ανά πάσα στιγμή μπορεί να απελαθούν. Με τον τρόπο αυτό όμως έμαθε επίσης πόσο σημαντική είναι η οικογένεια, πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που του δίνονται και να είναι ευχαριστημένος με αυτά που έχει.

Με άλλα λόγια, καταλήγει ο αρθρογράφος, έμαθε να πατάει γερά στα πόδια του με αποτέλεσμα να επιδεικνύει τώρα μια αξιοθαύμαστη ισορροπία τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα