Παναθηναϊκός – Άγιαξ 0-1: Το τριφύλλι θα ψάξει την ανατροπή στο Άμστερνταμ

Διαβάζεται σε 3'
Παναθηναϊκός - Άγιαξ
Παναθηναϊκός - Άγιαξ EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από τον Άγιαξ στο πρώτο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League. Ο Μπέρχαουζ έδωσε προβάδισμα στους Ολλανδούς, με το τριφύλλι να ψάχνει την ανατροπή στην Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, αλλά θα χρειαστεί μία μεγάλη ανατροπή στο Άμστερνταμ για να προκριθεί στα playoffs του Europa League. Οι πράσινοι ηττήθηκαν 1-0 από τον Άγιαξ, ο οποίος έφυγε από το ΟΑΚΑ, έχοντας το προβάδισμα στο πρώτο ματς του 3ου προκριματικού.

Ο Άγιαξ μπήκε πιο δυνατά στον παιχνίδι και κατάφερε να βρει το γκολ στο 28ο λεπτό, με τον Στίβεν Μπέρχαουζ, έπειτα από ωραία κυκλοφορία. Οι πράσινοι βελτιώθηκαν στη συνέχεια, είχαν δοκάρι στο 44′ με τον Μπακασέτα, ωστόσο το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε, παρά την μεγάλη προσπάθεια.

H ρεβάνς είναι προγραμματισμένη την Πέμπτη στις 15 Αυγούστου και ώρα 21:15 στην Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα. Θυμίζουμε πως εάν ο Παναθηναϊκός κάνει την ανατροπή, τότε θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού, Γιαγκελόνια – Μπόντο Γκλιμτ.

Το ματς

Όπως γράφει το SPORT24, ο Άγιαξ ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και χτυπούσε κυρίως από την αριστερή του πλευρά. Μόλις στο 3΄προειδοποίησε το τριφύλλι, ο Φόρμπος τροφοδότησε στην περιοχή τον Άκπομ, με τον Ντραγκόβσκι να αποκρούει το σουτ του επιθετικού του Αίαντα.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έψαξε τρόπο να βγει από το καβούκι του. Έκλεψε την μπάλα χάρη στην υψηλή του πίεση, ο Μλαντένοβιτς έκανε το πλασέ από τα αριστερά, αλλά απέκρουσε ο Πάσβεερ. Ο Αίαντας συνέχιζε να κυκλοφορεί και αυτή τη φορά αναπτυσσόταν και από την δεξιά πλευρά.

Στο 25′ χτύπησε το καμπανάκι. Ο Μπέρχαους έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από ωραία κυκλοφορία, αλλά ο Πολωνός γκολκίπερ φώναξε παρών. Τρία λεπτά αργότερα, ο Άγιαξ κεφαλαιοποίησε την υπεροχή του. Οι παίκτες του Αίαντα είχαν εξαιρετική συνεργασία, ο Φιτζ-Τζιμ έστρωσε στον Μπέρχαους, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Μετά το πρώτο μισάωρο και το γκολ των Ολλανδών, ο Παναθηναϊκός θέλησε να ανεβάσει την ταχύτητά του. Στο 44′ μάλιστα άγγιξε την ισοφάριση. Ο Μπακασέτας από τα δεξιά στην περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, μετά και την παρέμβαση του Πάσβεερ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Αρχικά στο 46ο λεπτό έγινε απειλητικός με σουτ του Μπακασέτα από δύσκολη γωνία. Στο 54ο λεπτό, ο Μαντσίνι βρήκε δίχτυα, ωστόσο ήταν εκτεθειμένος, με την απόφαση του βοηθούν να επιβεβαιώνεται από το VAR.

Στο 62ο Παναθηναϊκός είχε νέα καλή στιγμή, με τον Γερεμέγεφ να πλασάρει με τη μία, αλλά να αστοχεί για λίγο. Ο Αλόνσο θέλησε να εκμεταλλευτεί το καλό μομέντουμ της ομάδας του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο Ιωαννίδη, Τετέ και Μπάλντοκ. Μάλιστα, ο επιθετικός του τριφυλλιού αποθεώθηκε από τον κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Οι πράσινοι συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι και προσπαθούσαν να βρουν χώρους. Στο 78′ ο Τζούρισιτς έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα ακούμπησε στο πόδι του Σούταλο και έφυγε κόρνερ. Οι Ολλανδοί προσπαθούσαν με καθυστερήσεις να σπάσουν τον ρυθμό του Παναθηναϊκού και το πετύχαιναν σε μεγάλο βαθμό.

Στο 90+1′, ο Μπακασέτας σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο Πάσβεερ έπεσε και μπλόκαρε. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που έψαχνε και έτσι θα αναζητήσει την ανατροπή στο Άμστερνταμ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Μαντσίνι, Μπακασέτας, Τζούρισιτς, Γερεμέγεφ

ΑΓΙΑΞ: Πάσβεερ, Ρένς, Σούταλο, Μπάας, Χάτο, Φλιτζ-Τζιμ, Χέντερσον, Τέιλορ, Μπέρχαους, Άκπομ, Φορμπς

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα