Παναθηναϊκός AKTOR – Άρης 89-71: Φιέστα και προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς

Διαβάζεται σε 2'
Παναθηναϊκός AKTOR – Άρης 89-71: Φιέστα και προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς
EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πρώτα γιόρτασε με τον κόσμο του το έβδομο τρόπαιο στη EuroLeague και στη συνέχεια επικράτησε με 89-71 του Άρη για το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Stoiximan Basket League.

Το 1-0 έκανε ο Παναθηναϊκός AKTOR στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League, επικρατώντας με του Άρη (89-71) μπροστά σε 19.000 οπαδούς του, που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής (31/5) για να υποδεχθούν τους πρωταθλητές Ευρώπης και να δουν το έβδομο ευρωπαϊκό λάβαρο να ανεβαίνει στην οροφή του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Μαρούσι.

Όπως γράφει το SPORT24, ο Εργκίν Αταμάν άφησε εκτός εξάδας των ξένων τον Λούκα Βιλντόσα, με τον Κέντρικ Ναν, τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι και τον Ντίνο Μήτογλου να ξεχωρίζουν σε μία βραδιά στην οποία οι πράσινοι έκαναν τη δουλειά για να επιστρέψουν στην πραγματικότητα από το έπος του Βερολίνου.

Οι πράσινοι θα προσπαθήσουν να καθαρίσουν τη σειρά το απόγευμα της Κυριακής (2/6 στις 16:45) στο Αλεξάνδρειο, ώστε στη συνέχεια να αφοσιωθούν στους τελικούς που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη (5/6) σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κάνει αύριο το 2-0 στο Ανδρέας Παπανδρέου απέναντι στο Περιστέρι.

Σίλβιο ντε Σόουζα (15 πόντοι, 7/9 δίποντα, 6 ριμπάουντ, αλλά και 6 λάθη και 5 φάουλ), Ρόμπερτ Μπλούμπεργκς (11 πόντοι, 3/5 τρίποντα) και Βασίλης Τολιόπουλος (10 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ) ήταν οι τρεις που ξεχώρισαν από τον Άρη, που έπαιξε με τη γνωστή του σκληράδα, είχε πείσμα, όχι όμως αρκετό ταλέντο και βάθος για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ρόνι Χάρελ απουσίαζε και ο Γιάννης Καστρίτης είχε περιορισμένο ρόστερ.

Το πρόγραμμα της σειράς

  • Game 1: Παναθηναϊκός AKTOR – Άρης 89-71
  • Game 2: Άρης – Παναθηναϊκός AKTOR (2/6, 16:45)
  • Game 3: Θα οριστεί εάν χρειαστεί

Οι πράσινοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο με double score (26-13) χάρη στις 16 βολές που εκτέλεσαν, την ώρα που ο Άρης είχε τρεις ασίστ για επτά λάθη. Στο ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι είχαν δύο καλάθια περισσότερα αλλά δεν είχαν εκτελέσει βολή (22-0), έκαναν την προσπάθειά τους και κατέρρευσαν στην τέταρτη περίοδο όταν ο Παναθηναϊκός πάτησε το γκάζι και εξαφανίστηκε.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσολάκος, Τηγάνης, Μαγκλογιάννης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-13, 43-32, 67-59, 89-71

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα