Παναθηναϊκός – Μπότεφ 2-1: Στα χέρια του η πρόκριση, πάει με ισχνό προβάδισμα στη Βουλγαρία

Διαβάζεται σε 4'
Παναθηναϊκός – Μπότεφ 2-1: Στα χέρια του η πρόκριση, πάει με ισχνό προβάδισμα στη Βουλγαρία

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπότεφ 2-1 στο ΟΑΚΑ και πάει με ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στη Βουλγαρία.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με νίκη τη νέα χρονιά, καθώς επικράτησε 2-1 της Μπότεφ Πλόβντιβ στο ΟΑΚΑ και πήρε κεφάλι για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, έχοντας ένα μικρό προβάδισμα για τη ρεβάνς της Βουλγαρίας.

Όπως γράφει το SPORT24, oι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο ματς και στην πρώτη τους καλή στιγμή βρήκαν το γκολ. Μετά από απομάκρυνση του Μλαντένοβιτς, ο Σουηδός φορ κοντρόλαρε ωραία την μπάλα και με ένα ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο γκολ των πρασίνων ήταν με πέναλτι του Τάσου Μπακασέτα, λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Φίλιπ Τζούριτσιτς, που έκλεψε την μπάλα και με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή και ανετράπη.

Οι Βούλγαροι μείωσαν σε 2-1 με τον Κορόσεκ. Ο Βιλένα έκανε λάθος και ο Σέκουλιτς πήρε την μπάλα στην περιοχή και έκανε το γύρισμα στον σκόρερ, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το τριφύλλι έβαλε τις βάσεις στο πρώτο μέρος

Ο Παναθηναϊκός μπήκε εξ αρχής δυνατά στο ματς, θέλοντας να προηγηθεί. Στο 3′ ο Βαγιαννίδης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, ωστόσο η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Στο 8′ στην πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία του βρήκε και το γκολ με τον Γερεμέγεφ που έκανε υπέροχο κοντρόλ και τελείωμα.

Ο Σουηδός είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει και στο 13′, καθώς μετά από γύρισμα του Μαντσίνι από τα δεξιά, έστειλε την μπάλα άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση. Η Μπότεφ έγινε απειλητική στο 17′ με μια ωραία ενέργεια του Νουατσούκου που απέφυγε τον Αράο, αλλά ο Ντραγκόφσκι απομάκρυνε το επικίνδυνο γύρισμά του. Ένα λεπτό μετά το σουτ του Ποπόβ μέσα από την περιοχή εξουδετερώθηκε από τον Πολωνό πορτιέρε.

Ο Γερεμέγεφ είχε άλλη μια ευκαιρία μέσα από την περιοχή, μετά από γύρισμα του Βαγιαννίδη, όμως η προβολή του πέρασε άουτ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει τα αντίπαλα καρέ και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 40′ μετά από γύρισμα του Τζούριτσιτς, η μπάλα έφτασε στον Βιλένα που έκανε το σουτ αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ένα λεπτό μετά ο Αράο απείλησε με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι, αλλά αυτή πέρασε άουτ.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους το τριφύλλι κέρδισε πέναλτι με τον Τζούριτσιτς και ο Τάσος Μπακασέτας ευστόχησε, κάνοντας το 2-0 για τους πρασίνους.

Έδωσε δικαιώματα στο τέλος και η Μπότεφ μείωσε

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο μέρος, δημιουργώντας διαρκώς τελικές στα αντίπαλα καρέ. Η πρώτη τελική ήταν το σουτ του Γερεμέγεφ εκτός περιοχής που πήγε ψηλά, ενώ στο 54′ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Βαγιαννίδη που έκανε το σουτ, αλλά ο Ιγκόνεν απομάκρυνε.

Στο 56′ η Μπότεφ έφτασε κοντά στο να μειώσει στο σκορ με αυτογκόλ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαλογιάννη, όπως η προσπάθειά του πέρασε εκτός. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Περέρα μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Ποπόφ.

Η Μπότεφ μετά το 65′ ανέβασε στροφές και μείωσε σε 2-1 με τον Κορόσετς στο 70′ μετά από λάθος Βιλένα, ο οποίος βγήκε και αποδοκιμάστηκε. Στο 78′ ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με το ωραίο σουτ του Τζούριτσιτς μέσα από την περιοχή και ακολούθως ο Γερεμέγεφ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 85′ ο Ουκάκι έπεσε στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ντραγκόφσκι. Ο VAR τον κάλεσε να δει τη φάση και την πήρε πίσω. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Βιλένα, Μπακασέτας, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ.

Μπότεφ: Ιγκόνεν, Μίνκοφ, Ταμ, Κόντε, Μπαλογιάννης, Περέρα, Ετό, Ακέρε, Ενουατσούκου, Ποπόφ, Ούτζα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα