Παναθηναϊκός – Λανς 2-0: Το ΟΑΚΑ λύγισε τους Γάλλους, στο Conference League οι “πράσινοι”

Διαβάζεται σε 6'
Παναθηναϊκός – Λανς 2-0: Το ΟΑΚΑ λύγισε τους Γάλλους, στο Conference League οι “πράσινοι”
EUROKINISSI

Ένας ψυχωμένος Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος υπέταξε με 2-0 την Λανς με τα γκολ των Πελίστρι (62′) και Τετέ (85′) και επιβλήθηκε με 2-0, για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να σφραγίσει θριαμβευτικά την είσοδό του στη League Phase του Conference League.

Ποιος είπε ότι τα (ευρωπαϊκά) όνειρα απαγορεύονται; Ο Παναθηναϊκός του Ντιέγκο Αλόνσο όχι μόνο πίστεψε στην πρόκριση απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα όπως η Λανς αλλά την κυνήγησε με πάθος και την πήρε με το σπαθί του μπροστά σε 60.000 οπαδούς του στο ΟΑΚΑ, με τους πράσινους να θριαμβεύουν με 2-0 ανατρέποντας την ήττα τους με 2-1 στον γαλλικό βορρά και να παίρνουν το εισιτήριο για τη League Phase του Conference League.

Όπως γράφει το SPORT24, η πρόκριση ήρθε μάλιστα μέσα από ένα ματς που έσπασε καρδιές και χρειάστηκε να γίνει κατάθεση ψυχής από την ελληνική ομάδα, με τον Ντραγκόβσκι να την κρατάει όρθια μέχρι το 60′, όπου πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις (κορυφαία όλων το πέναλτι που έπιασε στο 15′) και στο δεύτερο μέρος να παίρνουν τη σκυτάλη τα δύο μεγάλα καλοκαιρινά αποκτήματα του τριφυλλιού.

Ο λόγος για τον Φακούντο Πελίστρι και τον Τετέ, με τον πρώτο να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα με άψογο πλασέ στο 62′, βάζοντας σε τροχιά πρόκρισης το τριφύλλι, κα τον δεύτερο να την απογειώνει στην League Phase του Conference League, γράφοντας το τελικό 2-0 στο 85ο λεπτό μέσα σε απόλυτη αποθέωση.

Το ματς

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε τον Παναθηναϊκό με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από την εστία ο Ντραγκόβσκι, οι Κώτσιρας και Μλαντένοβιτς στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα και οι Ίνγκασον, Γεντβάι στην καρδιά της οπισθοφυλακής. Οι Τσέριν και Αράο συνέθεσαν το δίδυμο στον άξονα έχοντας μπροστά τους τον Μπακασέτα να κινείται σε πιο ελεύθερο ρόλο, ενώ οι Τετέ (δεξιά) και Πελίστρι (αριστερά) ήταν τα πλάγια στηρίγματα του Ιωαννίδη στη γραμμή κρούσης.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρήκαν τους πράσινους να μπαίνουν ορμητικά στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας δύναμη από τον ενθουσιασμό που τους μετέδωσαν οι πάνω από 60.000 οπαδοί τους που γέμισαν το ΟΑΚΑ, ωστόσο η Λανς δεν επηρεάστηκε από την καυτή ατμόσφαιρα και στο 9ο λεπτό είχε εκείνη την πρώτη (καλή) ευκαιρία, με την κεφαλιά του Σαΐντ από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από εκτέλεση κόρνερ να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η φάση αυτή ήταν προμήνυμα για τη συνέχεια καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Ντα Κόστα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μλαντένοβιτς, με τον Σοτοκά να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 15′ αλλά τον Ντραγκόβσκι να αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά φύλακας-άγγελος της εστίας του Παναθηναϊκού, πέφτοντας στη δεξιά γωνία του και αποκρούοντας εντυπωσιακά.

Η μεγάλη επέμβαση του Πολωνού κίπερ έβαλε φωτιά στο ματς και στη συνέχεια υπήρξε αρκετή ένταση και πολλές προσωπικές μονομαχίες, με την εικόνα όμως να παραμένει ίδια: η Λανς είχε επιβάλλει το ρυθμό της μέσω καλής κυκλοφορίας και με τις γραμμές της να είναι πολύ κοντά, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που δυσκολευόταν να αναπτυχθεί καλά και να απειλήσει ουσιαστικά.

Χρειάστηκε να περάσουν 28 λεπτά αγώνα για την πρώτη τελική της ελληνικής ομάδας, ένα μακρινό σουτ του Τετέ που δεν είχε τύχη, με τον Ντραγκόβσκι να ξαναπιάνει δουλειά στο 33′ αποκρούοντας με υπερένταση το δυνατό σουτ του Σαΐντ εντός περιοχής και τους Γάλλους να πιέζουν έντονα στο τελευταίο δεκάλεπτο χωρίς να βρουν τη μεγάλη φάση.

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις 2 τελικές (5 η Λανς) και να προβληματίζει επιθετικά, με το αμυντικό και συντηρητικό πλάνο του Ντιέγκο Αλόνσο να αποδίδει αλλά να είναι προφανές πως θα έπρεπε στο δεύτερο μέρος να πάρουν περισσότερα ρίσκα οι πράσινοι για να μπουν σε τροχιά πρόκρισης.

Οι δύο αλλαγές δεν έκαναν κάποια αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με το μοτίβο να παραμένει το ίδιο και την Λανς να αγγίζει δύο φορές το γκολ μέχρι τη συμπλήρωση μίας αγωνιστικής ώρας.

Και στις δύο βρήκε απέναντί της τον σπουδαίο Ντραγκόβσκι, με τον Πολωνό να σταματάει στο 51′ με το δεξί πόδι το πλασέ του Σαΐντ από πλάγια θέση και στο 57ο λεπτό να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση στο εξ επαφής πλασέ που του έκανε ο Τόμασον.

Βλέποντας την ομάδα του να χρειάζεται βοήθεια, ο Ντιέγκο Αλόνσο προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 61ο λεπτό, με τους Βαγιαννίδη, Μαξίμοβιτς και Μαντσίνι να μπαίνουν στο γήπεδο παίρνοντας τη θέση των Τσέριν, Μπακασέτα και Κώτσιρα και λίγα δευτερόλεπτα να ακολουθεί έκρηξη στο Ολυμπιακό Στάδιο.

“Δράστης” ήταν ο Πελίστρι που επιτέθηκε κατά μέτωπο και προσπάθησε να συνδυαστεί με τον Ιωαννίδη, για να γίνει ξανά αποδέκτης της μπάλας μέσα από κόντρα και να νικήσει τον Σαμπά με άψογο αριστερό πλασέ, γράφοντας το 1-0 στο 62′ με το πρώτο γκολ του με την πράσινη φανέλα.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο και στα επόμενα λεπτά προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να βρουν και δεύτερο γκολ, κάτι που πλησίασαν στο 67′ με το δυνατό σουτ του Τετέ εκτός περιοχής, που έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σαμπά.

Μετά από το 70ο λεπτό το ματς ισορρόπησε και οι δύο ομάδες άρχισαν να παίζουν πιο προσεκτικά έχοντας στην άκρη του μυαλού τους και το ενδεχόμενο της ημίωρης παράτασης. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός φύλαγε το καλύτερο για το τέλος και συγκεκριμένα για το 85ο λεπτό, με τους πράσινους να ξεδιπλώνουν απίστευτη αντεπίθεση και τον Μαντσίνι να βγάζει εκπληκτική ασίστ για τον Τετέ που νίκησε τον Σαμπά και έγραψε το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Το γκολ αυτό κόντεψε να… γκρεμίσει το ΟΑΚΑ από τους έξαλλους πανηγυρισμούς των φίλων του τριφυλλιού και στο 89′ χάθηκε τεράστια ευκαιρία και για τρίτο γκολ, όμως ο Φώτης Ιωαννίδης δεν μπόρεσε σε κενή εστία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας (61′ Βαγιαννίδης), Ίνγκασον (79′ Σένκεφελντ), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (61′ Μαξίμοβιτς), Αράο, Μπακασέτας (61′ Μαντσίνι), Τετέ, Πελίστρι (82′ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης

ΛΑΝΣ: Σαμπά, Γκραντίτ, Κουσάνοφ, Σαρ (71′ Χαϊντάρα), Φρανκόφσκι, Τόμασον, Ντιούφ, Μασάδο (71′ Τσάβες), Ντα Κόστα (67′ Φουλτζίνι), Σοτοκά, Σαΐντ (67′ Λασκαρί)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα