ΠΑΟΚ – Μπόρατς 3-2: Ο δικέφαλος έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό του Champions League

Διαβάζεται σε 3'
CHAMPIONS LEAGUE 2024-2025 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ
CHAMPIONS LEAGUE 2024-2025 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δύο φορές της Μπόρατς Μπάνια Λούκα με την υπογραφή του Κουλιεράκη, ισοφαρίστηκε ισάριθμες, αλλά το χρυσό γκολ του Εκόνγκ τού έδωσε τη νίκη με 3-2 και το προβάδισμα στο πρώτο ματς με τους Βόσνιους στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ευρωπαϊκό του ταξίδι για τα αστέρια με το δεξί, με τον πρώτο αγώνα απέναντι στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League να τον βρίσκει νικητή με 3-2.

Σ’ ένα ματς με τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο ο Κουλιεράκης με δύο γκολ ήταν εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα του βρήκε δύο φορές δίχτυα σε ένα ματς.

Όπως γράφει το Sport24, ο Δικέφαλος είδε την Μπόρατς να τον ισοφαρίζει δύο φορές, αλλά ο Εκόνγκ με κεφαλιά στο 51′ έδωσε τη χαριστική βολή στους Βόσνιους, δίνοντας στην ομάδα του ένα μικρό προβάδισμα. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 22:00.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε το γκολ μόλις στην πρώτη τελική της στο ματς στο 17ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουλιεράκης νίκησε τον Λούκιτς στον αέρα, έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω κι άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Μόλις τέσσερα λεπτά μετά το γκολ, ο Δικέφαλος έκανε ένα πέναλτι-δώρο στους Βόσνιους. Συγκεκριμένα, ο Κουλιεράκης που λίγα λεπτά πριν έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, στάθηκε μοιραίος, παραχωρώντας πέναλτι.

Μετά από λάθος συνεννόηση του Σάστρε με τον Κουλιεράκη, ο Κοτάρσκι βγήκε να μαζέψει την μπάλα, με τον Έλληνα αμυντικό να συγκρούεται με τον Κροάτη τερματοφύλακα και να βρίσκει με το χέρι την μπάλα. Έτσι, ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση, με τον ρέφερι να στήνει την μπάλα στα 11 βήματα.

Ο Ερέρα ανέλαβε την εκτέλεση κι από την άσπρη βούλα νίκησε τον Κοτάρσκι, ισοφαρίζοντας για την Μπόρατς σε 1-1.

Η εξιλέωση του Κουλιεράκη

Ο Κουλιεράκης ωστόσο, διόρθωσε το λάθος του κι εξιλεώθηκε, σκοράροντας ξανά στο 39′ και δίνοντας εκ νέου κεφάλι στο σκορ στην ομάδα του.

Ο Σβαμπ έκανε από αριστερά τη σέντρα, βρήκε τον Οζντόεφ που δοκίμασε το σουτ, ο Σισκόβσκι απέκρουσε, αλλά ο Κουλιεράκης ήταν εκεί για να πάρει το ριμπάουντ για να κάνει το 2-1 με κεφαλιά.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και στο 44′ έφτασε πολύ κοντά στο 3-1, με τον Οζντόεφ να χάνει απίστευτη ευκαιρία. Η μπάλα έφτασε στον Ρώσο μετά από γύρισμα του Τάισον, κι εκείνος από το ύψος του πέναλτι άργησε να κάνει το σουτ, με τον Καρολίνα να βάζει την προβολή και να παραχωρεί κόρνερ.

Η απάντηση όμως, των Βόσνιων ήταν πολύ άμεση και στο 45+3′ ισοφάρισαν σε 2-2. Ο Βούκοβιτς έκλεψε από τον Τάισον στη μεσαία γραμμή, κουβάλησε την μπάλα, έκανε τη σέντρα, με τον Λούκιτς που ήταν στο ύψος του πέναλτι να αφήνει για τον Κουλάσιν, ο οποίος από τα δεξιά έκανε το διαγώνιο σουτ.

Ο σωτήρας Εκόγνκ

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά και βρήκε και το τρίτο του γκολ κι αυτό από στατική φάση, κόρνερ. Ο Εκόνγκ κέρδισε την εναέρια μονομαχία και με κεφαλιά, έδωσε το προβάδισμα στο 51′ με 3-2.

Μία ανάσα από το 4-2 έφτασε ο Δικέφαλος, χάνοντας στο 77′ τρομερή ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Ο Τάισον μοίρασε αριστερά, με τον Κουλάσιν να προλαβαίνει τον Σαμάτα, η μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει άουτ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (69′ Καμαρά), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (69′ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (60′ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας (69′ Σαμάτα).

ΜΠΟΡΑΤΣ: Σισκόβσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μάιερς, Κβρζιτς, Σκόρουπ, Γκράχοβατς, Βούκοβιτς, Σάβιτς, Κουλάσιν, Λούκιτς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα