ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 75-94: Εύκολη πρόκριση στον τελικό για τον Ολυμπιακό, τον περιμένει ο Παναθηναϊκός
Διαβάζεται σε 3'![ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 75-94: Εύκολη πρόκριση στον τελικό για τον Ολυμπιακό, τον περιμένει ο Παναθηναϊκός](https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2025/02/sasa1-640x426.jpg)
Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον ΠΑΟΚ (94-75) το βράδυ της Παρασκευής και θα παλέψει με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής (16/2) για τον δεύτερο τίτλο της σεζόν, το Κύπελλο Ελλάδας.
- 14 Φεβρουαρίου 2025 22:12
Δεν ενθουσίασε, δεν έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο, όμως ο Ολυμπιακός έκανε το βράδυ της Παρασκευής (14/2) τη δουλειά. Νίκησε με 94-75 τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον τελικό του ΟΠΑΠ Final 8, για να αντιμετωπίσει το βράδυ της Κυριακής (16/2 στις 20:15) τον Παναθηναϊκό με έπαθλο το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν, το Κύπελλο Ελλάδας.
Σάσα Βεζένκοβ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην έχει στη διάθεσή του τον Τόμας Γουόκαπ, τον Λούκα Βιλντόσα και φυσικά τους Κίναν Έβανς – Μόουζες Ράιτ.
Ρόκι Κρούζερ, Σαβάρ Ρέινολντς και Φρανκ Μπάρτλι ήταν οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ, που πλην αιωνίων, ήταν ομάδα η οποία ξεχώρισε στο τουρνουά για τη σοβαρότητα, για τη συνέπεια και για τη μαχητικότητά της. Ο Μάσιμο Καντσελιέρι έζησε με την ψυχή του και τον αγώνα απέναντι στους Πειραιώτες, με τους Θεσσαλονικείς να συνεχίζουν σε πρωτάθλημα και FIBA Europe Cup.
Ο αγώνας
Κάτι περισσότερο από δύο λεπτά χρειάστηκε ο Ολυμπιακός, όπως αναφέρει το Sport24.gr, για να βάλει το πρώτο του καλάθι στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει εκπληκτικά στο παιχνίδι και να χτίζει προβάδισμα επτά πόντων (9-2) στο τέταρτο λεπτό. Οι Θεσσαλονικείς κράτησαν σε απόσταση τους Πειραιώτες που δεν είχαν ρυθμό στην επίθεση, με την περίοδο να κλείνει στο 17-13 και τους Πειραιώτες να μετρούν 0/7 τρίποντα και πέντε λιγότερα ριμπάουντ.
Ο ΠΑΟΚ κόλλησε στο σκοράρισμα στο ξεκίνημα της δεύτερης, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να περάσει μπροστά (24-20 στο 13′), αν και έχασε τον Πίτερς που δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο, μάτωσε και πήγε στα αποδυτήρια. Το +10 επιτεύχθηκε γρήγορα, ο Φουρνιέ έβαλε τρίποντο για το 35-24 στο 17′ κι ο Βεζένκοβ με ακόμη ένα μακρινό σουτ έκλεισε το πρώτο μέρος με τη διαφορά στους εννέα (44-35).
Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τον Ολυμπιακό να μένει σε απόσταση και με τον Μπαρτζώκα να κάνει ροτέισον για να κρατήσει τους παίκτες του φρέσκους. Ο Λαρεντζάκης έβαλε τρίποντο για το 51-64 και από εκείνο το σημείο κι έπειτα το ματς απέκτησε έναν ξεκάθαρα διαδικαστικό χαρακτήρα με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν με άνεση το αποτέλεσμα.