ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Άσφαιροι στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Διαβάζεται σε 4'
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Άσφαιροι στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς
EUROKINISSI

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κόλλησαν στο μηδέν με τον Δικέφαλο να έχει την πρώτη απώλεια βαθμών και το τριφύλλι να μένει στους πέντε.

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς δεν είχε ούτε νικητή ούτε και γκολ. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έδωσαν μια σκληρή μάχη στην Τούμπα, κανείς τους όμως δεν βγήκε νικητής με τις δύο ομάδες να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Όπως γράφει το SPORT24, στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος είχε την κατοχή και περισσότερες ευκαιρίες, αλλά ο Ντραγκόβσκι επενέβη όπου χρειάστηκε. Ο Παναθηναϊκός είχε μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 45′, αλλά ο Πελίστρι είχε άσχημο τελείωμα μετά την υπέροχη ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να γίνονται λιγότερο απειλητικές στις δύο εστίες, με αποτέλεσμα το 0-0 να μένει μέχρι και το φνάλε.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη απώλεια βαθμών, έχοντας πλέον δέκα μαζί με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στους πέντε και παρέμεινε μακριά από τις νίκες για δεύτερο σερί ματς.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Φέντορ Τσάλοφ στην κορυφή (μιας και είναι στα πιτς οι Τόμας και Τισουντάλι), αλλά και τους Ζίβκοβιτς, Τάισον και Κωνσταντέλια πίσω του. Μπακαγιόκο και Κόλι έμειναν στον πάγκο.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έβαλε για πρώτη φορά ως δίδυμο στον άξονα τους Αράο και Μακσίμοβιτς. Ο Βαγιαννίδης προτιμήθηκε αντί του Κώτσιρα στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Πελίστρι ξεκινάει βασικός, παρότι έκανε πρόσφατα υπερατλαντικό ταξίδι.

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, παίρνοντας την μπάλα στα πόδια του. Η πρώτη του καλή στιγμή ήταν στο 11ο λεπτό όταν ο Μπάμπα γύρισε ωραία την μπάλα από τα αριστερά και ο Σβαμπ πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι με τον Ντραγκόβσκι να τον σταματά με ωραία επέμβαση.

Ο Τσάλοφ πήρε τη σκυτάλη των τελικών στο 14′ με το ωραίο σουτ που μπλόκαρε ο Ντραγκόβσκι, ενώ στο 18′ από κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά. Η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού ήταν του Τετέ στο 18′. Ο Πελίστρι έστρωσε την μπάλα στον Βραζιλιάνο κι αυτός πλάσαρε με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Δικέφαλος προσπάθησε να απειλήσει με τον Κωσνταντέλια, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο νεαρός μεσοεπιθετικός πέρασε άουτ. Το τριφύλλι είχε την καλύτερη στιγμή του στο ντέρμπι στο 45ο λεπτό. Ο Ιωαννίδης με υπέροχη ατομική ενέργεια απέφυγε όποιον βρήκε, μοίρασε στον Πελίστρι κι αυτός αφού έκανε μια προσποίηση, έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα ψηλά.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο 45λεπτο και κόλλησαν στο μηδέν

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος με το σουτ του Τετέ, το οποίο σταμάτησε ο Κοτάρσκι χωρίς να δυσκολευτεί. Δύο λεπτά μετά ο Σβαμπ πήρε μια κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τάισον αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και στο 53′ με τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση και σούταρε, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε σε αμυντικό του Παναθηναϊκού. Στο 68ο λεπτό οι δύο ομάδες απείλησαν στην ίδια φάση. Ο Τετέ έκανε το σουτ πρώτος, αλλά ο Κοτάρσκι τον σταμάτησε. Ο Δικέφαλος έφυγε στην κόντρα, ο Σβαμπ έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, αλλά το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε είχε απάντηση από τον Ντραγκόβσκι.

Στο φινάλε οι δύο ομάδες προσπαθούσαν για να βρουν έστω το γκολ που θα τους έδιναν το τρίποντο, έγιναν όμως ελάχιστα απειλητικοί, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος. Η καλύτερη στιγμή στο φινάλε ήταν το υπέροχο τελείωμα του Ιωαννίδη στο 90+2′, το οποίο όμως σταμάτησε εξαιρετικά ο Κοτάρσκι.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (76′ Καμαρά), Ζίβκοβιτς (88′ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας (76′ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τσάλοφ (67′ Σαμάτα).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μακσίμοβιτς, Μπακασέτας (78′ Τζούριτσιτς), Πελίστρι (78′ Μαντσίνι), Τετέ (78′ Ουναχί), Ιωαννίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα