ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 4-1: O Δικέφαλος του Βορρά 90 λεπτά μακριά από το πρωτάθλημα

Διαβάζεται σε 3'
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 4-1: O Δικέφαλος του Βορρά 90 λεπτά μακριά από το πρωτάθλημα
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε στην Τούμπα, επικράτησε 4-1 του Παναθηναϊκού και με την ήττα της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης ανέβηκε πρώτος, μια στροφή πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγάλος νικητής της ένατης αγωνιστικής των playoffs, μια στροφή πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με 4-1 και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Όπως γράφει το SPORT24, στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες φάσεις στο ματς. Στο 3′ το πλασέ του Τόμας σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 37′ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Τάισον μετά από εκπληκτική μπαλιά του Κωνσταντέλια.

Ο Δικέφαλος απείλησε πρώτος και στο δεύτερο μέρος με το υπέροχο πλασέ του Μπάμπα που σταμάτησε κι αυτό στο δοκάρι του Λοντίγκιν. Στο 72′ ο Σαμάτα κέρδισε πέναλτι στην περιοχή για τράβηγμα του Γεντβάι και ο Ζίβκοβιτς ευστόχησε. Ο Παναθηναϊκός έδειξε σφιγμό.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Άφησε εκτός ενδεκάδας τους Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς και ξεκίνησε με Μουργκ και Ντεσπόντοφ. Ο Γιόνι παίζει στα άκρα της άμυνας αντί του Σάστρε και ο Οζντόεφ τοποθετήθηκε στο πλάι του Μεϊτέ αντί του Σβαμπ.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Φατίχ Τερίμ έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη, προ 17 ημερών. Ο Σπόραρ αντικαθιστά τον τραυματία Ιωαννίδη, ενώ προχώρησε και σε αλλαγή τερματοφύλακα με τον Λοντίγκιν αντί του Ντραγκόφσκι.

Ο Τάισον έκανε το χτύπημα στην πρώτη πράξη

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ προσεκτικά στα μετόπισθεν, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί ελάχιστα στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πάρει το κεφάλι στο σκορ, μόλις στο τρίτο λεπτό. Ο Μπάμπα με ωραία πάσα βρήκε τον Τόμας κι αυτός με πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν.

Η επόμενη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 20ο λεπτό με τον Κωνσταντέλια, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς. Ο Ντεσπόντοφ έφυγε στην πλάτη του Χουάνκαρ και έκανε το γύρισμα προς το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά το πλασέ του Ντέλια είχε απάντηση από τον Λοντίγκιν.

Στο 37ο λεπτό ήρθε το γκολ για τον Δικέφαλο. Ο Πέρεθ έκανε τσαφ και ο Κωνσταντέλιας με εκπληκτική πάσα έδωσε στον Τάισον ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός έγινε ελάχιστα απειλητικός στα καρέ του Κοτάρσκι, κι έτσι το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Ζίβκοβιτς και ο αρχηγός Βιεϊρίνια το κλείδωσαν στο τέλος

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος. Ο Κωνσταντέλιας έκανε επέλαση στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Πέρεθ του έβαλε το στοπ. Από την κόντρα ο Μπάμπα με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ένα λεπτό μετά ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Σπόραρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, βγήκε τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης κίπερ με τα πόδια την έστειλε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 72′ με τον Σαμάτα και ο Ζίβκοβιτς, ευστόχησε για το 2-0. Ο Ζίβκοβιτς ευστόχησε και έκανε το 2-0. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Γερεμέγεφ στο 78′, αλλά ο ΠΑΟΚ στο φινάλε ήταν καταιγιστικός και με τους Βιεϊρίνια και Ζίβκοβιτς κλείδωσε το τρίποντο.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μουργκ, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Τόμας.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Γεντβάι, Πέρεθ, Τσέριν, Αράο, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Σπόραρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα