ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2: Αγχώθηκε αλλά έκανε τη δουλειά ο Δικέφαλος ξεκινώντας με το δεξί

Διαβάζεται σε 4'
ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2: Αγχώθηκε αλλά έκανε τη δουλειά ο Δικέφαλος ξεκινώντας με το δεξί
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο ΠΑΟΚ για να νικήσει με 3-2 τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα και να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στη Stoiximan Super League.

Μπορεί να αγχώθηκε αλλά μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά υπέταξε με 3-2 τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Super League παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και είδε τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν ξανά στο δεύτερο μέρος.

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2: Αγχώθηκε αλλά έκανε τη δουλειά ο Δικέφαλος ξεκινώντας με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου του
Η ομάδα του Γρηγορίου προηγήθηκε με πέναλι που κέρδισε ο Σαλαζάρ και εκτέλεσε ο Μπετανκόρ στο 31′ με τους γηπεδούχους να γυρίζουν το παιχνίδι πριν το ημίχρονο με το πέναλτι του Σβαμπ στο 35′ και το σουτ του Οζντόεφ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε με τον Σαλαζάρ στο 49′ όμως ο Σβαμπ, ξανά από το σημείο του πέναλτι, έδωσε τη λύση για την ομάδα του Λουτσέσκου στο 61′.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πλέον συγκεντρώνονται στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Σάμροκ Ρόβερς (22/8, 20:30) για τα playoffs του Europa League.

Το ματς

Δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι Θεσσαλονικείς πιέζοντας ψηλά και βρήκαν την πρώτη τους τελική στο 5ο λεπτό με τον Κωνσταντέλια. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός υποδέχτηκε την μπάλα στα αριστερά της περιοχής από την προσπάθεια του Σοάρες και εκτέλεσε με το αριστερό όμως ο Γκουγκεσασβίλι είχε απάντηση. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 8′ με την εκτέλεση φάουλ του Τομάς που ανάγκασε τον Τσιφτσή στην πρώτη του επέμβαση στο ματς.

Ο ρυθμός όμως έπεσε καθώς ο Χατζηστραβός τραυματίστηκε και μέχρι να τον εξετάσει το ιατρικό επιτελείο και να γίνει τελικά αναγκαστική αλλαγή το παιχνίδι διακόπηκε για κάποια λεπτά. Ένα τετράλεπτο όμως ήταν αρκετό για να σημειωθούν τα δύο πρώτα γκολ στην Τούμπα. Ο Σαλαζάρ με ωραία κίνηση απέφυγε τον Βιεϊρίνια με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να τον γκρεμίζει και τον κ. Φωτιά να καταλογίζει πέναλτι. Ο Μπετανκόρ νίκησε τον Τσιφτσή ανοίγοντας το σκορ στο 31′. Οι μελανόλευκοι όμως πλήρωσαν τους φιλοξενούμενους με το ίδιο νόμισμα. Έπειτα από παρέμβαση του VAR καταλογίστηκε πέναλτι σε βάρος του Πεταυράκη για παρατεταμένο τράβηγμα πάνω στον Κεντζιόρα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σβαμπ ισοφαρίζοντας στο 35′ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Σε απόσταση λίγων δευτερολέπτων, οι δύο ομάδες άγγιξαν το γκολ. Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά στο 42′ έπειτα από κομπίνα στο κόρνερ, ο Τσάλοφ πήρε την κεφαλιά όμως σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γκουγκεσασβίλι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τομάς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τσιφτσή όμως το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Λίγο πριν το ημίχρονο μάλιστα, ο Τομάς έφτασε ξανά κοντά στο γκολ όταν η κεφαλιά του προσέκρουσε στο δοκάρι του Τσιφτσή.

Αφού λοιπόν η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου δεν κατάφερε να σκοράρει, ο ΠΑΟΚ την τιμώρησε. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έμεινε ζωντανή στην περιοχή και έπεσε στα πόδια του Οζντόεφ που δεν λάθεψε και έγραψε το 2-1 στο 45’+3′. Ο κ. Φωτιάς μάλιστα καταλόγισε νέο πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου αμέσως μετά για χέρι του Μπέρκστρομ στο σουτ του Κωνσταντέλια. Αφού όμως εξέτασε τη φάση στο VAR έκρινε πως το χέρι του αμυντικού του Πανσερραϊκού δεν βρισκόταν σε αφύσικη θέση.

Οι Σερραίοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 49′ έφεραν ξανά το παιχνίδι στα ίσα με πρωταγωνιστή ξανά τον Σάλαζαρ. Ο Κολομβιανός πήρε την μπάλα λίγο πάνω από τη σέντρα από κλέψιμο των φιλοξενούμενων, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και νίκησε τον Τσιφτσή για το 2-2.

Μετά την ισοφάριση, ο ΠΑΟΚ ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και άγγιξε το γκολ στο 58′ με το δοκάρι του Σοάρες. Στο χτίσιμο της φάσης όμως ο Λιάσος είχε πατήσει τον Τσάλοφ με τον κ. Φωτιά να καταλογίζει νέο πέναλτι έπειτα από την παρέμβαση του VAR. Ο Σβαμπ ανέλαβε ξανά την εκτέλεση και νίκησε για άλλη μια φορά τον Γκουγκεσασβίλι ανακτώντας το προβάδισμα για τους πρωταθλητές.

Το σκορ μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε και έτσι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία του στη Stoiximan Super League.

ΠΑΟΚ: Τσιφτσής, Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Σοάρες, Σβαμπ (88′ Θυμιάνης), Οζντόεφ (71′ Καμαρά), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (76′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (71′ Τισουντάλι).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέρκστρομ, Χαντάκιας (62′ Καρασαλίδης), Πεταυράκης, Στάικος (80′ Περούτσι), Λιάσος (80′ Καπτούμ), Σάλαζαρ, Χατζηστραβός (13′ Μασκανάκης, 80′ Γκίγκιτς), Τομάς, Μπετανκόρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα