ΠΑΟΚ – Σάμροκ 4-0: Ο καταιγιστικός Δικέφαλος βλέπει League Stage του Europa League

Διαβάζεται σε 4'
ΠΑΟΚ – Σάμροκ 4-0: Ο καταιγιστικός Δικέφαλος βλέπει League Stage του Europa League
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ βλέπει το League Stage του Europa League, καθώς επικράτησε 4-0 της Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα. Ο Κλίρι με αυτογκόλ (45+5′) έβαλε μπροστά τον Δικέφαλο, ενώ οι Τάισον (47′), Κωνσταντέλιας (67′) και Μπάμπα (90+5′) πέτυχαν τα άλλα τρία γκολ.

ΠΑΟΚ είναι σχεδόν με τα δύο πόδια στο κατώφλι του League Stage του Europa Leauge, καθώς το βράδυ της Πέμπτης (22/8) έθεσε γερές βάσεις. Ο Δικέφαλος επικράτησε 4-0 της Σάμροκ Ρόβερς και έχει κάνει πολύ απλά τα πράγματα ενόψει ρεβάνς στην Ιρλανδία.

Όπως γράφει το SPORT24, οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι και πήραν προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου μέρους, με το αυτογκόλ του Κλίρι. Στο 47′ ο Τάισον διπλασίασε τα τέρματα του Δικεφάλου, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με δέκα παίκτες στο 52′, εξαιτίας αποβολής του Χόνοχαν.

Στο 67′ ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με υπέροχο σουτ πέτυχε επίσης γκολ, με τον Μπάμπα να βάζει το “κερασάκι” για τον Δικέφαλο στο 90+5′ της αναμέτρησης. Την τιμητική του είχε ο Κουλιεράκης, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο, ενώ αρνήθηκε να εκτελέσει πέναλτι, το οποίο έχασε ο Τσάλοφ.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 29 Αυγούστου και ώρα 22:00, με την αναμέτρηση να πραγματοποιείται στο Tallaght Stadium στην Ιρλανδία.

Το ματς

O ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Στo 9′ είχε καλή στιγμή, ο Ζίβκοβιτς έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Τόμας έκανε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα κόντραρε και απέκρουσε ο Πος. Ο τερματοφύλακας της Σάμροκ ήταν ξανά σωτήριος, με τον Κετζιόρα να πιάνει κεφαλιά-ψαράκι, αλλά να μην μπορεί να τον νικήσει.

Ο Δικέφαλος κυκλοφορούσε την μπάλα και επιχειρούσε να πατήσει στην περιοχή των Ιρλανδών. Στο 20′ ο Κωνσταντέλιας τροφοδότησε δεξιά τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος μέσα από την περιοχή πλάσαρε, αλλά αστόχησε. Η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων συνέβη στο 23′ με κεφαλιά του Οάρι που έφυγε έξω.

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι και στο 42′ βρήκε δίχτυα. Ο Ότο, αφού έπαιξε το ένα-δύο με τον Οζντόεφ, γύρισε στην περιοχή, ο Τόμας δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση, ο Κωνσταντέλιας άφησε την μπάλα στον Μπάμπα, ο οποίος σούταρε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ, ωστόσο ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του διαιτητή στο μόνιτορ για φάουλ του Ότο, μία απόφαση που σήκωσε αντιδράσεις.

Ο Δικέφαλος κατάφερε τελικά να πάρει προβάδισμα πριν από το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 45+4′ ο Ζίβκοβιτς έκανε το γέμισμα από τα δεξιά στην περιοχή, ο Κλίρι πήρε την κεφαλιά-ψαράκι, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε βάσεις για τη νίκη του στο 47ο λεπτό. Ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Τάισον λίγο έξω από την περιοχή, πάτησε σε αυτήν, νίκησε τους αντιπάλους του και με το δεξί έστειλε την μπάλα ψηλά αριστερά στην εστία της Σάμροκ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος είχε ευκαιρία και για τρίτο γκολ.

Ο εκπληκτικός Κωνσταντέλιας ντρίμπλαρε τον Λόπες, πάτησε στην περιοχή, μοίρασε στον ελεύθερο Τάισον, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ. Στο 52′ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους. Ο Χόναχαν βρήκε τον Σβαμπ σε εναέρια μονομαχία με τον ώμο και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο ΠΑΟΚ αξιοποίησε πλήρως την υπεροχή του και έβαλε και τρίτο γκολ στο 67ο λεπτό. Ο Τσάλοφ πίεσε, ο Τάισον έκλεψε την μπάλα, ο Κωνσταντέλιας πλάσαρε με το δεξί στα αριστερά της περιοχής και το 3-0 έγινε πραγματικότητα.

Στη συνέχεια, Σβαμπ και Τσάλοφ με κεφαλιά απέτυχαν να σκοράρουν, ενώ ο Ρώσος δεν μπόρεσε ούτε με πέναλτι να σημειώσει το πρώτο του γκολ.  Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 94’ Μπάμπα με κοντινό πλασέ, ύστερα από απόκρουση του Πολς σε νέα κεφαλιά του Τσάλοφ…

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας.

ΣΑΜΡΟΚ: Πέλς, Χοάρε, Κλίρι, Γκρέις, Χόνοχαν, Γουάτς, Ο’ Νέιλ, Νάγεκντ, Κλαρκ, Φορούτζια, Γκριν

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα