Παπανικολάου: “Μένει μία πικρία, αλλά θα χαμογελάσω, ίσως αυτό είναι προμήνυμα για αυτά που θα έρθουν”

Διαβάζεται σε 2'
Παπανικολάου: “Μένει μία πικρία, αλλά θα χαμογελάσω, ίσως αυτό είναι προμήνυμα για αυτά που θα έρθουν”

Ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Γερμανία στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων ότι είναι περήφανος για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας και πως ελπίζει ότι η παρουσία της Ελλάδας στο τουρνουά θα είναι προμήνυμα για το μέλλον.

Η Εθνική ομάδα δεν τα κατάφερε κόντρα στην Γερμανία και γνώρισε την ήττα με 76-63 στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά τον αγώνα ο Κώστας Παπανικολάου ήταν εμφανώς στεναχωρημένος, ωστόσο προτίμησε να δει την θετική πλευρά.

Ο αρχηγός της Εθνικής δήλωσε ότι είναι περήφανος για την πορεία της Ελλάδας και όλη την δουλειά που έγινε τους τελευταίους δύο μήνες, αναφέροντας ότι ελπίζει πως αυτή η εικόνα θα αποτελέσει μία εικόνα από το μέλλον.

Αναλυτικά ο Παπανικολάου δήλωσε:

Για τον πρώτο απολογισμό που κάνει: “Όλος ο δρόμος μας μέχρι εδώ, που ξεκίνησε από τον Ιούνιο περιλάμβανε δύσκολα παιχνίδια και προκλήσεις. Πραγματικά, παρά τον αποκλεισμό και το γεγονός ότι θέλαμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω για εμάς και τον τον ελληνικό λαό, ώστε να νιώσουν περηφάνεια, είμαι χαρούμενος για αυτά τα παιδια. Είμαι περήφανος για όλη την προσπάθεια. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια, σε παίκτες και σε όσους είναι γύρω από την ομάδα. Παλέψαμε για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μένει μία πικρία, αλλά εγώ θα χαμογελάσω, γιατί η Ελλάδα έδειξε απέναντι σε μεγάλες δυνάμεις ότι μπορεί να σταθεί απέναντί τους και ίσως αυτό είναι ένα προμήνυμα για αυτά που θα έρθουν.

Μακάρι να είμαστε υγιείς, όλοι καλά, να έχουμε το καλύτερο δυνατό υλικό, ώστε με την ίδια ομοψυχία που είχαμε να προσπαθήσουμε του χρόνου να ξεκινήσουμε έναν καινούργιο κύκλο”.

Για την κούραση των διεθνών από τα συνεχόμενα παιχνίδια μέσα στα χρόνια: “Δεν σκέφτεσαι τα παιχνίδια που έχεις παίξει. Όταν σε καλει η σημαία πρεπει να εισαι εκει. Είναι μεγάλη υπερηφάνεια να αγωνίζεσαι για την χώρα σου. Όλα τα παιδια της Ολυμπιακής αποστολής προσπαθουν. Βλέπετε πόσο το θέλει ο καθένας σε κάθε άθλημα για να κάνει το καλύτερο δυνατό για την χώρα και τον εαυτό του”.

Για το παιχνίδι και τον λόγο που ήρθε η ήττα: “Νομίζω ότι βγήκαμε από το αμυντικό μας πλάνο στις θέσεις μας στο παρκέ για το πού θέλαμε να στείλουμε την Γερμανία. Αυτό μας έδωσε το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο. Παίζαμε βέβαια με μία ποιοτική ομάδα. Δεν ήταν εύκολο. Είμαι περήφανος για όλα τα παιδιά και την προσπάθεια που έχουμε κάνει αυτούς τους δύο μήνες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα