Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ιστορικό μετάλλιο για τη Χριστίνα Γκέντζου και την Ελλάδα

Διαβάζεται σε 2'
Η Ολυμπιονίκης Χριστίνα Γκέντζου
Η Ολυμπιονίκης Χριστίνα Γκέντζου Facebook@Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή - Hellenic Paralympic Committee

Η Χριστίνα Γκέντζου κέρδισε την Γινάν Γιάο με 14-4 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Τάε Κβον Ντο στην κατηγορία των 65 κιλών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ιστορία έγραψε το βράδυ της Παρασκευής (30/8) η Χριστίνα Γκέντζου, καθώς κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο άθλημα του Τάε Κβον Ντο, βάζοντας έτσι τη χώρα μας στον πίνακα των μεταλλίων.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, όπως γράφει το SPORT 24, επικράτησε με 14-4 της Γινάν Γιάο από την Κίνα, στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 65κ (Κ44 κατηγορία).

Η Χριστίνα Γκέντζου πανηγύρισε έξαλλα την κατάκτηση του μεταλλίου της κάνοντας μάλιστα τον γύρο του θριάμβου με την προπονήτριάς της Ευαγγελία Ευαγγελόγλου, κρατώντας την ελληνική σημαία.

Στις πρώτες δηλώσεις μετά την απονομή του μεταλλίου, η 19χρονη αθλήτρια έκανε λόγο για μία απίστευτη εμπειρία και ενέργεια, δηλώνοντας πως είναι υπερήφανη που το ζει, ενώ σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το τι είναι πιο έντονο μέσα της, είπε χαρακτηριστικά πως “όσα συναισθήματα δεν έχω νιώσει όλα μου τα χρόνια, τα έχω νιώσει σε αυτή τη διοργάνωση. Και λύπη και στεναχώρια και χαρά και υποστήριξη…”.

Σημειώνεται πως το άθλημα του τάε κβον ντο μπήκε για πρώτη φορά στους Αγώνες του Παρισιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα