Παραολυμπιακοί Αγώνες: “Χάλκινος” στη δισκοβολία F56 ο Τζούνης

Διαβάζεται σε 1'
Παραολυμπιακοί Αγώνες: “Χάλκινος” στη δισκοβολία F56 ο Τζούνης
GLOMEX

Σπουδαία εμφάνιση και χάλκινο μετάλλιο για τον Κωνσταντίνο Τζούνη με επίδοση 41,32 μέτρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα της δισκοβολίας της κατηγορίας F56.

Ο Κωνσταντίνος Τζούνης πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (2/9) εξαιρετική εμφάνιση, η οποία συνοδεύτηκε και από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Όπως γράφει το SPORT24, ο Έλληνας πρωταθλητής που αγωνίστηκε τελευταίος κατά σειρά, έστειλε το δίσκο στα 41 μέτρα και 32 εκατοστά με την πέμπτη του προσπάθεια, ξεπερνώντας τα 41,20 μέτρα που είχε μέχρι εκείνη την ώρα ο Ντούσαν Λάζκο από τη Σερβία.

Με την επίδοση αυτή, ο Τζούνης κατέκτησε την τρίτη θέση και θα ανέβει στο βάθρο, κάτι το οποίο δεν είχε καταφέρει στους προηγούμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, όπου κατετάγη τέταρτος.

Μαζί με τον 33χρονο Έλληνα πρωταθλητή θα βρεθούν στο βάθρο ο Βραζιλιάνος Κλοντινέι Μπατίστα ντος Σάντος, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα και παραολυμπιακό ρεκόρ με 46,86 μέτρα και ο Γιόγκες Καθουνίγα από την Ινδία που κατετάγη δεύτερος με 42.22.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα