Πεδίο μάχης το Πανθεσσαλικό

Πεδίο μάχης το Πανθεσσαλικό

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ επιδόθηκαν σε μάχες σώμα με σώμα, ενώ η Αστυνομία αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για να διεξαχθεί ο τελικός και για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα

Σοβαρά επεισόδια εξελίχθηκαν νωρίτερα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα στις εξέδρες και την αερογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου μεταξύ των οπαδών και η Αστυνομία είχε χάσει για αρκετή ώρα τον έλεγχο μέχρι να καταφέρει λίγο πριν το 8 το απόγευμα να αποκαταστήσει την τάξη.

Η ατμόσφαιρα εντός και εκτός του γηπέδου ακόμα και στα αποδυτήρια έγινε αποπνικτική εξαιτίας των δακρυγόνων.

Ο κίνδυνος ματαίωσης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος ήταν άμεσος, ωστόσο με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα αποφασίστηκε να δοθεί το πράσινο φως στην διεξαγωγή του αγώνα για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας των συγκρούσεων, είναι ότι σημειώθηκαν περισσότεροι από 70 τραυματισμοί, στους οποίους παρασχέθηκαν επί τόπου οι Πρώτες Βοήθειες, 12 χρειάστηκε να μεταφερθούν σε Νοσοκομείο, εκ των οποίων ένας θα παραμείνει για νοσηλεία, ενώ δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

 
PRE GAME / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) Eurokinissi Sports

PRE GAME / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) Eurokinissi Sports

Μια δύσκολη απόφαση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης είχε την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνει ο τελικός για λόγους ασφαλείας. Μετά από έντονο παρασκήνιο, έδωσε με βαριά καρδιά το “πράσινο φως”, χωρίς ωστόσο να κρύψει την ενόχλησή του. Άλλωστε αρνήθηκε τελικά να παραστεί.

Τα γεγονότα, δυστυχώς δικαίωσαν τη στάση του και όχι αυτούς που επέμεναν να γίνει το παιχνίδι.

Είναι απορίας άξιον πάντως το ότι ακόμα γίνονται επεισόδια στην Ελλάδα, εφόσον σύμφωνα με τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης και πρώην υφυπουργό αθλητισμού κ. Στ. Κοντονή το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε λυθεί. Αυτό άλλωστε ήταν το βασικό του επιχείρημα όταν αξίωνε τη μετακίνησή του σε άλλο υπουργείο. Ότι είχε λύσει τα προβλήματα.

Φωτογραφία από Sport24

Βίντεο από Sport24

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα