Πέθανε ο Νίκος Ξηροκώστας

Διαβάζεται σε 2'
Πέθανε ο Νίκος Ξηροκώστας
Eurokinissi

Θλίψη σκόρπισε στον κόσμο της ΑΕΚ η είδηση του θανάτου του εμβληματικού οπαδού της Ένωσης, του Νίκου Ξηροκώστα.

Πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ. Ένας από τους πιο εμβληματικούς οπαδούς, ο Νίκος Ξηροκώστας έφυγε από την ζωή, βυθίζοντας σε θλίψη όλο τον κόσμο της Ένωσης.

Όπως αναφέρει το SPORT24, o Ξηροκώστας τα τελευταία 26 χρόνια κινούταν με αμαξίδιο, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε από το να είναι δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα, δίνοντας αρκετές φορές τον παλμό.

Όταν άλλαξε η ζωή του
Ήταν 10 Σεπτεμβρίου 1995, όταν έμελλε να αλλάξουν τα πάντα και τίποτα πλέον δεν θα ήταν το ίδιο. Μαζί με πολλούς άλλους φίλους της ΑΕΚ βρέθηκε στο Χαριλάου για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη. Να υπενθυμιστεί ότι το 1995 το συγκεκριμένο γήπεδο είχε κριθεί ακατάλληλο, από την αρμόδια επιτροπή και η διορία που είχε δοθεί για τις επισκευές των κιγκλιδωμάτων έληγε στις 6 Σεπτεμβρίου.

Tέσσερις μέρες αργότερα θα γινόταν ο αγώνας πρωταθλήματος μεταξύ του Aρη και της AEK. Χιλιάδες οπαδοί της Ένωσης στριμώχνονται σε χώρο των εξεδρών που δεν χωράει ούτε τους μισούς. Το κιγκλίδωμα υποχωρεί και πέφτει πάνω στο νεαρό οπαδό της AEK, Nίκο Ξηροκώστα, τσακίζοντάς του τη σπονδυλική στήλη και αφήνοντάς τον ανάπηρο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το γεγονός αυτό δεν τον απομάκρυνε ποτέ από την αγαπημένη του ομάδα, αλλά συνέχισε να βρίσκεται στο πλευρό της είτε αφορά ποδοσφαιρικό αγώνα, είτε μπάσκετ, είτε βόλεϊ.

Ο ίδιος κινήθηκε δικαστικά, ζητώντας αποζημίωση για το ατύχημά του και το 2012 ήρθε η δικαίωση. Το δικαστήριο επιδίκασε τελεσίδικα αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ, την οποία όφειλε να καταβάλει η διοργανώτρια αρχή, που εκείνη την περίοδο ήταν η ΕΠΑΕ.

Από το 2006, όταν η ΕΠΑΕ (Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής) ανέλαβε τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων στις χαμηλότερες κατηγορίες κι η Super League ανέλαβε την 1η κατηγορία, οι υποχρεώσεις των προηγούμενων χρήσεων μεταφέρθηκαν στην Ένωση Β’ – Γ’ Εθνικής. Ως εκ τούτου, η εκτέλεση της ποινής που ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί τώρα να αφορά στη σημερινή διοργανώτρια των πρωταθλημάτων της Football League και Football League 2.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα