Πόλο, Ελλάδα-Αυστραλία 15-9: Κυριαρχική η “γαλανόλευκη”, θα παίξει για την πέμπτη θέση

Διαβάζεται σε 3'
Πόλο, Ελλάδα-Αυστραλία 15-9: Κυριαρχική η “γαλανόλευκη”, θα παίξει για την πέμπτη θέση
Greece's Stylianos Argyropoulos Kanakakis touches the ball before scoring a penalty during a men's 5th-8th place classification match between Greece and Australia, at the 2024 Summer Olympics, Friday, Aug. 9, 2024, in Paris. ( AP Photo/Luca Bruno

Η Εθνική Πόλο Ανδρών δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας της απέναντι στην Αυστραλία, την οποία και νίκησε με 15-9 και πλέον θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες την Κυριακή (11/8, 10:00) απέναντι στην Ισπανία.

Η Εθνική Πόλο Ανδρών πείσμωσε μετά τον αποκλεισμό της στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων και ξέσπασε πάνω στην Αυστραλία, την οποία νίκησε με 15-9 για τις θέσεις 5-8 με εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση και άριστη συμπεριφορά στην άμυνα.

Όπως γράφει το Sport24, η”γαλανόλευκη” είχε εξαιρετικό πρόσωπο στην άμυνα, αναγκάζοντας τους Αυστραλούς να εκτελούν από μακριά ενώ οι Έλληνες διεθνείς έβγαζαν με συνέπεια τα μπλοκ απέναντι στα σουτ των αντιπάλων τους. Επιθετικά το πλάνο του Θοδωρή Βλάχου βγήκε σε όλο το παιχνίδι, κάτι που έδωσε από νωρίς διαφορά στην Ελλάδα. Εξαιρετική παρουσία από τον Κώστα Κάκαρη που σκόραρε τέσσερα γκολ.

Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παίξει για την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες την Κυριακή (11/8) στις 10:00 κόντρα στην Ισπανία.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Χωρίς σκορ ξεκίνησε το παιχνίδι για σχεδόν τρία λεπτά με τις δύο ομάδες να μην εκμεταλλεύονται τις επιθέσεις τους. Το… ρόδι ήρθε να σπάσει ο Κώστας Κάκαρης που άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα. Οι δύο ομάδες εκμεταλλεύτηκαν τον παίκτη παραπάνω στις επόμενες επιθέσεις τους σκοράροντας με Λάμπι και Νικολαΐδη. Το τέλος του πρώτου οκταλέπτου βρήκε την αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου να προηγείται με 3-1 χάρη στο γκολ του Γκίλλα που ήρθε αφού η ελληνική ομάδα “χτύπησε” ξανά στον παίκτη παραπάνω.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, οι Αυστραλοί βρήκαν ξανά δίχτυα στον παίκτη παραπάνω όμως η Ελλάδα απάντησε άμεσα με τον Κάκαρη να σκοράρει από ωραίο πέρασμα του Σκουμπάκη. Ο Παπαναστασίου βρήκε όμορφα τον Γκίλλα και εκείνος βρήκε δίχτυα απαντώντας στο γκολ που είχε σημειώσει ενδιάμεσα ο Πάουερ με το 5-3 να είναι το σκορ στο ημίχρονο.

Η Ελλάδα μπήκε με γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο αφού ο Αργυρόπουλος-Κανακάκης και ο Σκουμπάκης βρήκαν δίχτυα εκατέρωθεν ενός τέρματος των Αυστραλών. Ένα τάιμ-άουτ έδωσε την ευκαιρία στον Θοδωρή Βλάχο να δώσει οδηγίες στους παίκτες του και εκείνοι έβγαλαν άμεσα το πλάνο του με τον Φουντούλη να δίνει διαφορά τεσσάρων γκολ στην Ελλάδα. Ο Κάκαρης βρήκε άλλο ένα γκολ για να ακυρώσει εκείνο του Μαξίμοβιτς και ο Ντίνος Γενηδουνιάς έστειλε τη διαφορά στα πέντε γκολ. Το μόνο που πέτυχαν οι Ωκεάνιοι στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου ήταν να μειώσουν στα τέσσερα γκολ.

Η Αυστραλία σκόραρε πρώτη στο τελευταίο οκτάλεπτο με πέναλτι του Μπιρνς όμως ο Κάκαρης απάντησε με μια λόμπα εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Αυστραλού πορτιέρε. Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε το ματς με την Αυστραλία να σκοράρει ξανά και τον Σκουμπάκη να στέλνει ξανά τη διαφορά στα πέντε γκολ στα 2:52 πριν το φινάλε. Η Ελλάδα συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό μέχρι το φινάλε και έφτασε τελικά σε μια δίκαιη νίκη που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει την πέμπτη θέση στο ολυμπιακό τουρνουά.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 5-3, 5-3

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα