Πώς μία βραδιά για τον Μέσι κατέληξε σε φιάσκο και εξόργισε ολόκληρη κυβέρνηση

Διαβάζεται σε 3'
Η βραδιά για τον Μέσι δεν πήγε και τόσο καλά στο Χονγκ Κονγκ
Η βραδιά για τον Μέσι δεν πήγε και τόσο καλά στο Χονγκ Κονγκ AP Photo/Louise Delmotte

Όταν διοργανώσεις ολόκληρη ποδοσφαιρική γιορτή για ένα πρόσωπο κι αυτό δεν εμφανίζεται. Συνέβη στο Χονγκ Κονγκ με -αρνητικό- πρωταγωνιστή τον Μέσι.

Σε φιάσκο μετατράπηκε η ποδοσφαιρική γιορτή στο Χονγκ Κονγκ που ήταν ουσιαστικά αφιερωμένη στον Λιονέλ Μέσι.

Η άφιξη του σούπερ σταρ με την Ίντερ Μαϊάμι για το φιλικό απέναντι στους επίλεκτους της “Hong Kong League” είχε προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού σε κάθε ποδοσφαιρόφιλο της περιοχής, η οποία έβαλε τα… καλά της για να υποκλιθεί στον Παγκόσμιο πρωταθλητή και οκτώ φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας.

Η “Messimania” είχε κατακλύσει τους δρόμους από την παραμονή του αγώνα, το έγινε sold out εν ριπή οφθαλμού και 40.000 θεατές γέμισαν το στάδιο για να απολαύσουν από κοντά τον Αργεντινό.

Τελικά, έμειναν με τον καημό…

Η Ίντερ Μαϊάμι επικράτησε 4-1, αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία. Όσο η ώρα περνούσε, η γιορτινή ατμόσφαιρα γινόταν άβολη, άρχισε να μυρίζει μπαρούτι και εν τέλει έγινε εκρηκτική. Απογοητευμένοι φίλαθλοι έψαχναν τον Μέσι στον αγωνιστικό χώρο, όσο εκείνος καθόταν στον πάγκο, απαιτώντας από τον προπονητή να τους κάνει τη χάρη και να εκπληρώσει τον σκοπό της παρουσίας τους στις εξέδρες.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε, με τον κόσμο να εκφράζει εντόνως τη δυσαρέσκειά του με συνθήματα, γιουχαΐσματα και πλακάτ. Ορισμένοι, μάλιστα, ζήτησαν τα χρήματά τους πίσω.

AP Photo/Louise Delmotte

Μέχρι και η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ μοιράστηκε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε ο 36χρονος: “Ο Μέσι δεν έπαιξε στο φιλικό παιχνίδι και η κυβέρνηση και οι οπαδοί είναι εξίσου απογοητευμένοι από τον διοργανωτή, ο οποίος οφείλει στους φιλάθλους μια εξήγηση.”

Η απονομή του τροπαίου, τα πυροτεχνήματα και η ομιλία του συνιδιοκτήτη του κλαμπ, Ντέιβιντ Μπέκαμ “σκεπάστηκαν” από τις αποδοκιμασίες, οι οποίες εντάθηκαν όταν τα μάτριξ του γηπέδου “έπεσαν” πάνω στον Μέσι.

Το τελευταίο 20λεπτο του αγώνα ήταν “μαρτυρικό”, αφού τα “Θέλουμε τον Μέσι” μετατράπηκαν σε “Πού είναι ο Μέσι;”, με τον κόσμο να γιουχάρει κάθε παίκτη που έμπαινε ως αλλαγή στο γήπεδο.

Η ίδια η διοργανώτρια πάντως, εξέφρασε την “ακραία απογοήτευσή της” που ο Μέσι, αλλά και ο Σουάρες δεν έπαιξαν στο Χονγκ Κονγκ, ενώ σημείωσε ότι “δεν είχε καμία πληροφορία για τη μη συμμετοχή των παικτών πριν από την έναρξη”.

Η Ίντερ Μαϊάμι ταξιδεύει πλέον στην Ιαπωνία για φιλικό με τη Βίσελ Κόμπε την Τετάρτη, με την ελπίδα το φιάσκο να μην επαναληφθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα