Προολυμπιακό τουρνουά: Τα ρόστερ και τα Depth Chart των ομάδων

Διαβάζεται σε 5'
Προολυμπιακό τουρνουά: Τα ρόστερ και τα Depth Chart των ομάδων
EUROKINISSI

Το SPORT24 παρουσιάζει τα ρόστερ και το Depth Chart των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ (2-7/7), που ξεκινάει σήμερα (2/7). Από την Εθνική ομάδα, μέχρι την Σλοβενία του Ντόντσιτς και την Κροατία του Χεζόνια.

Το Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ ανοίγει απόψε (2/7) την αυλαία του με τον αγώνα της Αιγύπτου με την Δομινικανή Δημοκρατία (17:30, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24).

Από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου, έξι ομάδες – ανάμεσά τους και δική μας Εθνική ομάδα, που είναι η οικοδέσποινα – θα διεκδικήσουν το εισιτήριο που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το SPORT24 παρουσιάζει τους έξι μονομάχους.

Πρώτος όμιλος: Ο Ντόντσιτς, ο Χεζόνια και η… Χάκα

Σλοβενία, Κροατία και Νέα Ζηλανδία θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά, σε έναν πολύ δυνατό όμιλο, με αρκετά αστέρια.

Σλοβενία

Με λίγα λόγια: Το άστρο του Λούκα Ντόντσιτς λάμπει όσο κανενός άλλου στο ρόστερ των Σλοβένων. Ο σταρ των Μάβερικς οδήγησε την ομάδα του μέχρι τους τελικούς του NBA και έπειτα από μερικές ημέρες ξεκούρασης ενσωματώθηκε στην εθνική της χώρας του, με στόχο να την οδηγήσει ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο πλευρό του θα έχει τον νατουραλιζέ Τζος Νίμπο και μία σειρά από χρήσιμους ρολίστες, με τους Κλέμεν Πρέπελιτς, Βλάτκο Τσάντσαρ (προέρχεται από εγχείριση χιαστού) και Γκρεγκόρ Χόρβατ να ξεχωρίζουν.

Το Depth Chart

PG: Αλεξέι Νίκολιτς, Λίον Στρέγκαρντ
SG: Λούκα Ντόντσιτς, Κλέμεν Πρέπελιτς, Μίχα Τερκβένικ
SF: Ζόραν Ντράγκιτς, Γρεγκόρ Χόρβατ, Λούκα Στσούκα
PF: Βλάτκο Τσάντσαρ, Έντο Μούριτς
C: Τζος Νίμπο, Ζίγκα Ντίμετς
Προπονητής: Αλεκσάνταρ Σέκουλιτς

Κροατία

Με λίγα λόγια: Το μεγάλο αστέρια της ομάδας, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, δεν βρίσκεται στο ρόστερ λόγω τραυματισμού. Η Κροατία έχει όμως τον Μάριο Χεζόνια και τον Ίβιτσα Ζούμπατς σε ρόλο μπροστάρηδων, με τον πολύπειρο Ντάριο Σάριτς να δίνει το κάτι διαφορετικό στην γραμμή ψηλών και τον νατουραλιζέ Τζέιλεν Σμιθ την απαραίτητη ώθηση στην θέση του πόιντ γκαρντ.

Το Depth Chart

PG: Γκόραν Φιλίποβιτς, Μπόρνα Καπούστα
SG: Τζέιλεν Σμιθ, Ματέο Ντρέζνιακ
SF: Μάριο Χεζόνια, Φιλίπ Κρουσλίν, Τόνι Νάκιτς
PF: Ντάριο Σάριτς, Ντάριο Ντρέζνιακ
C: Ίβιτσα Ζούμπατς, Ντάνκο Μπράνκοβιτς, Ιβάν Βράνιες
Προπονητής: Γιόζιπ Σέζαρ

Νέα Ζηλανδία

Με λίγα λόγια: Οι Νεοζηλανδοί θα παραταχθούν σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, τον NBAερ Στίβεν Άνταμς, λόγω της κόντρας του θηριώδη σέντερ με την Ομοσπονδία της χώρας (σ.σ βασικά, ακόμα και αν αυτό το πρόβλημα δεν υπήρχε, είναι τραυματίας αυτή την περίοδο).

Οι Νεοζηλανδοί είναι γνωστοί για δύο πράγματα: Τον χορό “Χάκα” και την μαχητικότητά τους. Σκοπεύουν να επιδείξουν και τα δύο στο ΣΕΦ, ελπίζοντας να κάνουν την έκπληξη και να μπουν σφήνα σε Σλοβενία και Κροατία, στηριζόμενοι στην δυναμική περιφερειακή τους γραμμή, που ξεκινάει από την τετράδα των Κόρι Γουέμπστερ, Σι Ίλι, Αϊζάια Λε’ Αφά και Ρούμερν Τε Ράνγκι.

Το Depth Chart

PG: Σι Ίλι, Φλιν Κάμερον
SG: Κόρι Γουέμπστερ, Αϊζάια Λε’ Αφά
SF: Ρούμπεν Τε Ράνγκι, Τζόρνταν Ενγκατάι, Ίθαν Ράσμπατς
PF: Φλιν Ντιλέινι, Τομ Βοντάνοβιτς
C: Γιάνι Γουέτζελ, Σαμ Μένεγκα, Τάιρελ Χάρισον
Προπονητής: Πέρο Κάμερον

Δεύτερος όμιλος: Η Ελλάδα και οι άλλοι

Η Εθνική ομάδα φαντάζει – και είναι – το απόλυτο φαβορί του ομίλου της, ειδικά από την στιγμή που “κλείδωσαν” οι απουσίες των Καρλ-Άντονι Τάουνς και Αλ Χόρφορντ στην Δομινικανή Δημοκρατία. Ακόμα κι έτσι, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη οφείλει να δείξει σοβαρότητα στην φάση των ομίλων, πριν ετοιμαστεί για τις μάχες με την Κροατία και την Σλοβενία.

Ελλάδα

Με λίγα λόγια: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ξανά διαθέσιμος για την Εθνική ομάδα και από αυτόν ξεκινούν και τελειώνουν όλα στην ομάδα του κόουτς Σπανούλη. Ο σταρ των Μπακς θα έχει στο πλευρό του ένα ρόστερ που είναι – όσο γίνεται – διαμορφωμένο στα δυνατά του στοιχεία.

Οι απουσίες των Κώστα Σλούκα, Ιωάννη Παπαπέτρου και Νίκου Ρογκαβόπουλου είναι σημαντικές, ωστόσο αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά αυτό δεν πρόκειται να στοιχίσει στην φάση των ομίλων. Ελπίδα όλων είναι να μην στοιχίσει ούτε στην συνέχεια.

Το Depth Chart

PG: Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθης, Δημήτρης Μωραΐτης
SG: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος
SF: Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης
PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου
C: Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο
Προπονητής: Βασίλης Σπανούλης

Δομινικανή Δημοκρατία

Με λίγα λόγια: Οι απουσίες των Τάουνς και Χόρφορντ χαμήλωσαν απότομα το ταβάνι των Δομινικανών, αλλά και το μέγεθός τους (κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού οι δύο NBAερς ψηλοί είναι από τους ψηλότερους παίκτες της ομάδας). Οι Δοκιμικανοί θα έχουν πάντως έναν NBAer στην δωδεκάδα. Ο λόγος για τον Κρις Ντουάρτε των Κινγκς.

Παρά τις απουσίες της, η Δομινικανή Δημοκρατία είναι μία ομάδα που χρειάζεται προσοχή. Η τετράδα των Ντουάρτε, Αντρες Φελίζ, Ζαν Μοντέρο και Βίκτορ Λιζ στην περιφέρεια μπορεί να κάνει ζημιές σε κάθε αντίπαλο αν βρει ρυθμό και αυτό δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Το Depth Chart

PG: Άντρες Φελίζ, Αντρίς Ντε Λεόν
SG: Ζαν Μοντέρο, Βίκτορ Λιζ, Έντι Πολάνκο
SF: Κρις Ντουάρτε, Αντόνις Ενρίκεζ
PF: Άνχελ Νούνιεθ, Αντόνιο Πένια, Μίγκελ Σιμόν Γκαρσία
C: Ιλόι Βάργκας, Λουίζ Σάντος
Προπονητής: Νέστορ Γκαρσία

Αίγυπτος

Με λίγα λόγια: Η Αίγυπτος έρχεται ως στο απόλυτο αουτσάιντερ στο ΣΕΦ. Οι Αιγύπτιοι είναι μία αδύναμη ομάδα, η οποία όμως έχει ένα ιδιαίτερο στυλ.

Το δίδυμο των Ομάρ Ελ Σέικ και Πάτρικ Γκάρντνερ στις θέσεις των φόργουορντ ξεχωρίζει για τους “Φαράω”, την ίδια στιγμή που – εν τη απουσία του πρώτου σκόρερ της ομάδας στο περσινό Παγκόσμιο, Εχάμ Αμίν – οι Γιουσέφ Σεφάτα και Αχμέντ Αντέλ είναι αυτή που ξεχωρίζουν στις θέσεις των γκαρντ.

Το Depth Chart

PG: Γιουσέφ Σεφάτα, Αχμέντ Μετουάλι, Γιουσέφ Μοχάμεντ Χέλμι
SG: Καρίμ Ελγκιζάουι, Αμρ Ελ Γκέντι
SF: Ομάρ Ελ Σέικ, Ομάρ Χουσείν
PF: Πάτρικ Γκάρντνερ, Χέιθαμ Καλίφα, Κάλεντ Αμντελγκάουαντ
C: Ανάς Μαχμούντ Ουσάμα, Οχμάντ Οράμπι
Προπονητής: Χένρικ Ροντλ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα