Πρωταθλητής Ελλάδας ο Spetses mini Marathon

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Spetses mini Marathon

Διεθνές βραβείο για τον Spetses mini Marathon και τη δρα Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη

Πρωταθλητή Ελλάδας για την περίοδο 2014/15 ανέδειξαν τα διεθνούς κύρους Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία (European Business Awards) τον Spetses mini Marathon , η τέταρτη διοργάνωση του οποίου είναι προγραμματισμένη για τις 10-12 Οκτωβρίου 2014.

Ο Spetses mini Marathon ξεχώρισε διαγωνιζόμενος με περισσότερες από 24.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 28 Ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας. Τους φακέλους συμμετοχών εξέτασε επιτροπή αποτελούμενη από περισσότερους από 60 κριτές με διεθνές κύρος και εμπειρία.

Στην κατηγορία RSM Entrepreneur of the Year Award, στην οποία ξεχώρισαν η Δρ. Μαρίνα – Λήδα Κουταρέλλη και ο Spetses mini Marathon επιβραβεύονται, σύμφωνα με το καταστατικό του EBA, «άνθρωποι με όραμα και καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία μιας επιχείρησης· άνθρωποι των οποίων η άοκνη προσπάθεια για ανάπτυξη τους τοποθετεί στην αιχμή της επιχειρηματικότητας. Η κατανόηση των στόχων, η διαμόρφωση ιδεών και η λήψη αποφάσεων αποτελούν ουσιαστικά μέρη του ρόλου τους. Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει εκείνες ακριβώς τις πτυχές της επιχειρηματικότητας που καθιστούν τους επιτυχημένους επιχειρηματίες τόσο ξεχωριστή πηγή έμπνευσης».

Σχολιάζοντας τη βράβευση, η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Spetses mini Marathon, δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη επισήμανε: «Το βραβείο αυτό το αφιερώνω στις Σπέτσες! Στο Δήμο, τους τοπικούς φορείς, τους δημότες και τους εθελοντές που αγκάλιασαν το event το οποίο, σταδιακά, με τις χιλιάδες συμμετοχές που προσελκύει έχει εξελιχθεί σε διεθνές ορόσημο και θεσμό πανευρωπαϊκής αναγνωρισιμότητας. Βασική μου αρχή είναι η δημιουργία και το χτίσιμο στέρεων brands και εξ’ αρχής σχεδίασα με μακροχρόνιο στρατηγικό πλάνο μία διοργάνωση αθλητική, πολιτιστική και τουριστική με συγκεκριμένες αξίες και φιλοσοφία. Η επιτυχία του event, που αντικατοπτρίζει αυτή η βράβευση, αποδεικνύει πως μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη, είτε με τη μορφή της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου είτε με τη μορφή της ενίσχυσης συνεργειών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο πλαίσιο μιας ανοιχτής στην επιχειρηματικότητα κοινωνικής δομής».

Ο οργανισμός European Business Awards (EBA), είναι ο μεγαλύτερος και ευρύτερα αναγνωρισμένος ευρωπαϊκός θεσμός βραβείων επιχειρηματικότητας. Το κύρος του EBA αναγνωρίζεται με τον πιο επίσημο τρόπο από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο Επίτροπος εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Karel De Gucht είναι από τον Απρίλιο του 2013 επίσημος υποστηρικτής των βραβείων. Όπως ο ίδιος σχολιάζει, «Καθώς το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από την ισχύ των εταιρειών και της βιομηχανίας της, θεωρώ πως είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε τις πιο επιτυχημένες ευρωπαϊκές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και για το λόγο αυτό είναι τιμή μου που είμαι επίσημος υποστηρικτής τους».

Η διεθνής αυτή επιτυχία αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση της δυναμικής του Spetses Mini Marathon στην πλέον κατάλληλη χρονική συγκυρία. Ο τέταρτος Spetses mini Marathon θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Οκτωβρίου 2014. Το event, που αποτελεί πλέον διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό, έλαβε χώρα για πρώτη φορά το 2011 με 700 συμμετοχές και από τότε «μεγαλώνει» κάθε χρόνο, φτάνοντας φέτος να φιλοδοξεί να ξεπεράσει τις 10.000 σε σύνολο 8 αγωνισμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα