Ρόμα – Ολυμπιακός 1-1: Ήταν μαχητικός και επικίνδυνος στη φιλική ισοπαλία απέναντι στους τζαλορόσι

Διαβάζεται σε 3'
Ρόμα – Ολυμπιακός 1-1: Ήταν μαχητικός και επικίνδυνος στη φιλική ισοπαλία απέναντι στους τζαλορόσι
EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 στο δυνατό φιλικό απέναντι στη Ρόμα, με τους ερυθρόλευκους να παρουσιάζουν άκρως θετική εικόνα. Ο Ροντινέι με πέναλτι στο 22′ απάντησε στο πέναλτι του Πελεγκρίνι στο 17′. Εντυπωσιακός ο Βέλντε.

Ο Ολυμπιακός έδωσε ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά φιλικά της φετινής προετοιμασίας και το πρόσημο ήταν θετικό. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν τη Ρόμα στο Ριέτι και ήρθαν ισόπαλοι 1-1, με τα δύο γκολ να μπαίνουν στο πρώτο μέρος.

Τα δύο γκολ ήρθαν από εκτέλεση πέναλτι, με τον Πελεγκρίνι να ανοίγει το σκορ στο 17′ και τον Ροντινέι να ισοφαρίζει στο 22′. Οι Πειραιώτες ήταν μαχητικοί και επικίνδυνοι, με τον εξαιρετικό Βέλντε να έχει δοκάρι στο δεύτερο μέρος.

Επόμενο φιλικό του Ολυμπιακού στις 8 Αυγούστου απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στην πρόβα τζενεράλε πριν από την έναρξη της Stoiximan Super League.

Το ματς
Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το ματς με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Πιρόλα – Μπιανκόν μπροστά του και τους Ροντινέι και Ορτέγκα στα άκρα. Οι Μπακούλας, Ντόη και Τσικίνιο αγωνίστηκαν στο κέντρο, με τους Βέλντε, Μπιέλ στα “φτερά” και τον Κωστούλα στην κορυφή.

Οι τζαλορόσι κυκλοφόρησαν στα πρώτα λεπτά και ήταν εκείνοι που πήραν προβάδισμα. Ο Ανχελίνο αξιοποίησε τις κόντρες, πάτησε περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Έιμπραχαμ και με παρέμβαση του Ορτέγκα έπεσε στην περιοχή. Αντιδράσεις από τους ερυθρόλευκους. Ο Πελεγκρίνι ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και στο 22′ κέρδισε πέναλτι. Ο Βέλντε πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, ο Τσελίκ τον κλώτσησε χαμηλά στο πόδι, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ροντινέι ανέλαβε την εκτέλεση, ο Ζβίλαρ επέλεξε σωστή γωνία, αλλά το 1-1 έγινε πραγματικότητα.

Οι Πειραιώτες πίεζαν ψηλά τη Ρόμα και αρκετές φορές κατάφεραν να κλέψουν την μπάλα. Μάλιστα, στο τέλος του πρώτου μέρους οι παίκτες των ερυθρόλευκων έγιναν ακόμη πιο επιθετικοί με διπλή ευκαιρία του Κωστούλα, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Μεντιλίμπαρ δεν άλλαξε την ενδεκάδα του, εν αντιθέσει με τον Ντε Ρόσι, ο οποίος διαφοροποίησε τα πρόσωπα στην ενδεκάδα του. Ιδιαίτερα δραστήριος ο Βέλντε για τους ερυθρόλευκους, ο οποίος είτε εκτελούσε, είτε έμπαινε δυνατά στις μονομαχίες.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και στο 74ο λεπτό έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ. Ο Μπιέλ από τα δεξιά γέμισε στην περιοχή, ο Κωστούλας δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά, κάτι που έκανε ο Βέλντε στο δεύτερο δοκάρι. Όμως, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, μετά και την απόκρουση του τερματοφύλακα των τζαλορόσι.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν μέχρι το φινάλε να έχουν το πάνω χέρι, ωστόσο το 1-1 παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης. Ακόμη ένα τεστ για τον Ολυμπιακό, που δείχνει να βελτιώνεται λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Βέλντε, Μπιέλ, Τσικίνιο, Ροντινέι, Μπακούλας, Ντόη, Κωστούλας
ΡΟΜΑ: Σβίλαρ, Τσελίκ, Μαντσίνι, Εντικά, Ανχελίνο, Κριστάντε, Λε Φέε, Πελεγκρίνι, Σουλέ, Άμπραχαμ, Ζαλέβσκι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα