Σάμροκ Ρόβερς – ΠΑΟΚ 0-2: Κυρίαρχος ο Δικέφαλος, τσέκαρε το εισιτήριο για τη League Phase του Europa League

Διαβάζεται σε 3'
ΠΑΟΚ
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ είναι οριστικά στη League Phase του Europa League, με τον Δικέφαλο να επικρατεί 2-0 της Σάμροκ Ρόβερς και να παίρνει το “εισιτήριο” με 6-0 συνολικό σκορ. Οζντόεφ (64′) και Ντεσπόντοβ (74′) τα γκολ.

ΠΑΟΚ “τσέκαρε” το εισιτήριο για την League Phase του Europa League. Ο Δικέφαλος ήταν κυρίαρχος και στην Ιρλανδία, καθώς επικράτησε 2-0 της Σάμροκ Ρόβερς, με το συνολικό σκορ των δύο αγώνων των playoffs της διοργάνωσης να σταματάει στο 6-0.

Όπως γράφει το SPORT24, o Δικέφαλος είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ουσιαστικά τελείωσε την δουλειά. Ο Οζντόεφ στο 64ο λεπτό άνοιξε το σκορ, με τον Κίριλ Ντεσπόντοβ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 74′.

Την Παρασκευή (30/8) στις 14:30, ο ΠΑΟΚ θα μπει στην κλήρωση του Europa League και θα μάθει τους οκτώ αντιπάλους του (δύο από κάθε γκρουπ δυναμικότητας) στην League Phase.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε τον έλεγχο της κατάστασης. Στο 5ο λεπτό, ο Δικέφαλος αναπτύχθηκε ωραία, με τον Τισουντάλι να δίνει στον Ντεσπόντοβ στα δεξιά, ο οποίος σούταρε στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα της Σάμροκ Ρόβερς, που απέκρουσε.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ είχε διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Ζίβκοβιτς έκανε το σουτ από τα αριστερά, απέκρουσε ο Πελς, με τον Οζντόεφ να σουτάρει επίσης, αλλά τον κίπερ της Σάμροκ να έχει πάλι απάντηση. Στο 11′ ο Μαντί Καμαρά εκτέλεσε εκτός περιοχής, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ απειλούσε συχνότερα, με την Σάμροκ Ρόβερς σε καμία περίπτωση να μην έχει βάλει δύσκολα στον Ντόμινικ Κοτάρσκι. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Στις αρχές του δεύτερου μέρους, η Σάμροκ θέλησε να ανεβάσει την απόδοσή της και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρεις τελικές. Οι Ιρλανδοί δεν είχαν διάρκεια και ο ΠΑΟΚ ύψωσε ξανά τον ρυθμό του.

Στο 64ο λεπτό ο Δικέφαλος πήρε το προβάδισμα. Ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα, έκανε το σουτ, δεν νίκησε τον Πολς. Το ριμπάουντ πήρε ο Οζντόεφ, ο οποίος είχε αρχίσει τη φάση, σούταρε και άνοιξε το σκορ.

Ο Λουτσέσκου διαχειρίστηκε το υλικό του, αλλά δεν πάτησε “φρένο”. Μάλιστα, στο 75ο λεπτό ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Σβαμπ έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Ντεσπόντοβ στα δεξιά της περιοχής και εκείνος από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει τους Ιρλανδούς και πριν από το τέλος του παιχνιδιού έφτασε κοντά και σε τέταρτο γκολ. Στο 86ο λεπτό ο Τσάλοφ σούταρε από τα αριστερά, με τον Πολς να αποκρούει. Ο τερματοφύλακας της Σάμροκ βρήκε νικητής και στο 90′, όταν ο Ντεσπόντοβ δεν σκόραρε από θέση τετ α τετ. Έτσι, το 2-0 έμεινε έως το φινάλε.

ΣΑΜΡΟΚ: Πόλς, Κλίρι, Λόπες, Κάβανο (64′ Γκρέις), Τόουελ, ΜακΈνεφ, Ο’ Νέιλ (65′ Νούναν), Ο’ Σάλιβαν, Μπερνς (64′ Φαρούτζια), Μπάιρν (64′ Μαντρόιου), ΜακΝάτι (64′ Μπιούρκ)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα (76′ Σοάρες), Καμαρά, Οζντόεφ (71′ Σβαμπ) Ντεσπόντοβ, Μουργκ (71′ Τάισον), Ζίβκοβιτς (71′ Κωνσταντέλιας), Τισουντάλι (71′ Τσάλοφ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα