Σιμόν Μπάιλς: Έγραψε ιστορία με τον όγδοο εθνικό τίτλο της – Έσπασε ρεκόρ 90 ετών

Σιμόν Μπάιλς: Έγραψε ιστορία με τον όγδοο εθνικό τίτλο της – Έσπασε ρεκόρ 90 ετών
Η Σιμόν Μπάιλς στο σύνθετο άλμα, στο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ. AP

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Σιμόν Μπάιλς έκανε και πάλι το "θαύμα" της, κατακτώντας τον όγδοο εθνικό της τίτλο, σπάζοντας ρεκόρ 90 ετών.

Πανηγυρική επιστροφή για την Σιμόν Μπάιλς, μετά από δύο χρόνια απουσίας της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στο σύνθετο άλμα, στο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, αποσπώντας τον όγδοο τίτλο της και σπάζοντας ρεκόρ 90 ετών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα εδάφους της 26χρονης συγέντρωσε βαθμολογία 15,400, η οποία της έδωσε συνολική βαθμολογία 118,450, με τη Σάιλις Τζόουνς να βρίσκεται κατά 3,9 βαθμούς πίσω στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με το BBC.

Η Σιμόν Μπάιλς με το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο άλμα, στο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ. AP

Η Μπάιλς ξεπέρασε τον Άλφρεντ Γιόχιμ, ο οποίος κατέκτησε τον έβδομο τίτλο του το 1933. Η 26χρονη αποτελεί τη μόνη αθλήτρια, που μπόρεσε να ολοκληρώσει τις δύο ημέρες των αγώνων, στο Σαν Χοσέ, με δύο βαθμολογίες άνω των 15 βαθμών, έχοντας πάρει τον έλεγχο του αγώνα με 15.700 βαθμούς.

Για πρώτη φορα, η Μπάιλς έγινε πρωταθλήτρια των ΗΠΑ στο σύνθετο άλμα το 2013, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Γιόχιμ το 2021. Την ίδια χρονιά έκανε ένα διάλειμμα από την ενόργανη, απουσιάζοντας σε 5 από τους 6 τελικούς της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αργότερα, διευκρίνσε ότι ήταν αντιμέτωπη με ένα φαινόμενο που λέγεται στριφογυρίσματα” (the twisties), το οποίο ειναι ένα είδος πνευματικού μπλοκαρίσματος. Με αυτό, οι αθλητές της γυμναστικής μπορεί να χάσουν την αίσθηση του χώρου στον αέρα.

Δεν έχει κάνει γνωστό ακόμα, αν πρόκειται να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι. Παρόλα αυτά, αναμένεται να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αμβέρσας από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει στο ενεργητικό της 25 παγκόσμια μετάλλια, εκ των οποίων 19 χρυσά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα