Σπανούλης: Κανένα παιδί δεν φταίει γι’ αυτά που κάνει, φταίνε οι γονείς

Διαβάζεται σε 3'
Ο Βασίλης Σπανούλης
Ο Βασίλης Σπανούλης SPORT24 @Μενέλαος Μυρίλλας

Μεγάλη συνέντευξη έδωσε στο Sport24 ο Βασίλης Σπανούλης, όπου εκτός από την αθλητική του καριέρα, μίλησε και για ζητήματα κοινωνικά.

Σε μια μεγάλη συνέντευξη – εξομολόγηση προχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης μιλώντας στο Sport24.gr. Μεταξύ άλλων, μιλάει για την αθλητική καριέρα του, για την νέα του πορεία ως προπονητής, για το πώς λειτουργούν οι ακαδημίες μπάσκετ, για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ γενικά, αλλά και για το πώς μεγαλώνουν τα μικρά παιδιά σήμερα.

Όντας πατέρας έξι παιδιών ο ίδιος, δεν θα μπορούσε να μην ανησυχεί για τα ζητήματα bullying που ανακύπτουν όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Μιλώντας αρχικά για τη σύντροφό του, αναφέρει πως: “Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, είμαι πολύ τυχερός που την γνώρισα. Μου έδωσε έξι παιδιά, είναι ένας άνθρωπος με πολύ δυνατή προσωπικότητα. Εκπληκτική μάνα. Βρήκα έναν άνθρωπο που μπόρεσε να μεγαλώσει όλα αυτά τα χρόνια που έλειπα τα παιδιά μας με τον τρόπο που ονειρευόμουν και οραματιζόμουν. Είναι ένας άνθρωπος που με αγαπάει πραγματικά και άλλαξε όλη τη ζωή της για να είναι δίπλα μου. Έχει δίκιο που με κράζει, γιατί το παρακάνω. Έχω λίγο ελεύθερο χρόνο και πάω στο τηλέφωνο για να μιλήσω για μπάσκετ.

Πρέπει κάποιες στιγμές να τις αφιερώσω πιο πολύ σε εκείνη παρά στο μπάσκετ”, παραδέχθηκε.

Ερωτηθείς για το μπούλινγκ, απάντησε σχετικά:

Το συζητήσαμε στην αρχή. Είσαι πατέρας έξι παιδιών, πώς βλέπεις την κατάσταση με το μπούλινγκ, με όλο αυτό το μίσος που υπάρχει στην κοινωνία;

“Πάντα υπήρχε, ίσως τώρα το αναδεικνύουμε πιο πολύ.

Αλλά πάντα υπήρχε να ξέρετε. Και στις δικές μας ηλικίες υπήρχε αυτό.

Απλώς τότε δεν υπήρχαν τα social media και όλα κρύβονταν. Υπήρχε ακριβώς το ίδιο πράγμα, αυτό συζητούσα με την γυναίκα μου.

Πρέπει λίγο εμείς οι γονείς να προσέχουμε πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη.

Υπάρχει ένα μίσος στην κοινωνία, στους ανθρώπους, στα παιδιά, που δεν βλέπω τον λόγο.

Πρέπει εμείς ως γονείς να μεγαλώνουμε τα παιδιά με καλύτερο τρόπο.

Είναι ο τρόπος που μεγαλώνεις σε μια οικογένεια, είναι οι αρχές που του περνάμε.

Πιστεύω ότι τα παιδιά τα φανατίζουμε, τα φορτώνουμε, τα αφήνουμε για να περνάμε εμείς καλά.

Όταν ένας γονιός δίνει σε ένα παιδί το κινητό για να σερφάρει και να πιει εκείνος καφέ, τότε είναι συμμέτοχος και συνένοχος σε αυτό που κάνει το παιδί.

Πρέπει να είμαστε επιλεκτικοί σε αυτά που δίνουμε και σε αυτά που μεταφέρουμε στα παιδιά και πρέπει να προσέχουμε τι βλέπουν, τις παρέες τους, με τι ασχολούνται.

Το “άσε το παιδί να μεγαλώσει”, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει πια.

Πρέπει να είμαστε με έναν σωστό τρόπο δίπλα τους και να είμαστε υποστηρικτικοί.

Δείτε τη μεγάλη συνέντευξη του Βασίλη Σπανούλη παρακάτω:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα