Στιβ Κερ: “Μετά τις εκλογές, μπορούμε να πούμε στον Τραμπ… καληνύχτα”

Διαβάζεται σε 3'
Στιβ Κερ: “Μετά τις εκλογές, μπορούμε να πούμε στον Τραμπ… καληνύχτα”
PRINTSCREEN

Ο Στιβ Κερ μίλησε στο συνέδριο των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ και τελείωσε την ομιλία του με τον πανηγυρισμό του Στιβ Κάρι, λέγοντας ότι μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα θα στείλουν τον Ντόναλντ Τραμπ για ύπνο, σε μία κίνηση που οι Ρεπουμπλικανοί μετέφρασαν ως… απειλή θανάτου για τον πρώην Πρόεδρο

Ο Στιβ Κερ είναι πολιτικοποιημένος και υποστηρίζει την παράταξη των Δημοκρατικών. Δεν το έκρυψε ποτέ. Όπως δεν έκρυψε ποτέ ούτε αυτός, ούτε σχεδόν όλο το NBA – ότι δεν συμπαθεί τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως γράφει το SPORT24, αυτό τον οδήγησε στην απόφαση να μιλήσει στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ, σε μία ομιλία με μπασκετικά στοιχεία, που κάθε πλευρά μετάφρασε όπως ήθελε. Και ο κυριότερος λόγος ήταν ο τρόπος που έκλεισε την ομιλία του.

“Ξέρω ότι το να μιλάς για πολιτική στις μέρες μας έρχεται με ρίσκα. Μπορώ να δω το “σκάσε και σφύρα” tweets όσο μιλάμε. Ξέρω επίσης όμως ότι είναι πολύ σημαντικό ως Αμερικανός πολίτης να μην μιλήσω” ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των Γουόριορς και της Team USA, ο οποίος πήγε να στηρίξει την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις, για να προσθέσει: “Ο λόγος που είπα ναι στο να μιλήσω, είναι επειδή ως κόουτς, πρώην παίκτης, ως πατέρας, γιος, ακόμα και παππούς, αλλά και ως Αμερικανός πιστεύω σε μία συγκεκριμένη ηγεσία”.

Ο Κερ στην συνέχεια ανέφερε τι πιστεύει ότι σημαίνει να είναι κάποιος ηγέτης και τι όχι. Πόσο σημαντικό είναι ο ηγέτης να ενώνει και όχι να διχάζει, πετώντας ξεκάθαρα τα καρφιά του προς την πλευρά του Τραμπ. Και, στο τέλος της ομιλίας του, ανέφερε: “Μετά το τέλος των εκλογών, όταν πάρουμε τα αποτελέσματα, τότε λέγοντας τα λόγια του σπουδαίου Στεφ Κάρι, μπορούμε να πούμε στον Ντόναλντ Τραμπ, καλό βράδυ”.

Ο Κερ γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο για την ομιλία του και τις αρκετές μπασκετικές αναφορές που έκανε. Την ίδια στιγμή όμως, οι Ρεπουμπλικάνοι μετέφρασαν αυτή την κίνηση του τεχνικού των Γουόριορς ως απειλή θανάτου για τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι δεν περίμεναν να κάνει ο Κερ μία τέτοια κίνηση. Ειδικά αν συνδυαστεί αυτό με το γεγονός ότι μόλις μερικές εβδομάδες νωρίτερα έγινε απόπειρα δολοφονίας του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και ότι ο πατέρας του Στιβ Κερ δολοφονήθηκε όταν ο έμπειρος τεχνικός ήταν 18 ετών.

Όλο αυτό έχει δημιουργήσει και έναν μικρό χαμό στο twitter και στα social media, με τους μεν Δημοκρατικούς να υπερασπίζονται τον Κερ, τους δε Ρεπουμπλικανούς να προσπαθούν να ακυρώσουν την ύπαρξή του. Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη ομιλία δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα