Stoiximan Super League: Το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος 2024/25

Διαβάζεται σε 2'
Stoiximan Super League: Το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος 2024/25
Εurokinissi

Η Super League γνωστοποίησε το νέο σύστημα διεξαγωγής για την σεζόν 2024/25. Δείτε πώς θα πραγματοποιηθεί το νέο πρωτάθλημα.

Η νέα σεζόν της Stoiximan Super League φέρνει και νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης (10/7) εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Sport24.gr, θα πραγματοποιηθούν playoffs από τις θέσεις 1 έως 4 και από τις θέσεις 5 έως 8. Στα playoffs των θέσεων 5-8 οι ομάδες θα μπαίνουν με την διαίρεση των βαθμών τους στην κανονική διάρκεια δία δύο. Στην Ελλάδα θα δοθούν από τη νέα σεζόν πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια που θα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Πρωταθλητής: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)
  • Κυπελλούχος: 3ος προκριματικός Europa League
  • Δεύτερος: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)
  • Τρίτος: 2ος προκριματικός Conference League
  • Τέταρτος: 2ος προκριματικός Conference League

Με λίγα λόγια, στα playoffs των θέσεων 1-4, εκτός από το πρωτάθλημα οι ομάδες θα παλέψουν και για τα καλύτερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Στα playoffs 5-8, ο πρώτος θα πάρει εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό του Conference League, εάν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή πρόκριση μέσω πρωταθλήματος.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν playouts για της θέσεις 9 έως 14, με τις δύο τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται στην Super League 2. Όλα τα playoffs και τα playouts θα έχουν διπλούς αγώνες.

Η ανακοίνωση της λίγκας:

“Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Super League.

Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2024-25 θα πραγματοποιηθεί με Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4 και 5 έως 8 (με διαίρεση δια δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5 έως 8) και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα