Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του Champions League

Διαβάζεται σε 14'
Belgium Soccer Champions League
Champions League 2023 Francois Walschaerts/AP Photo

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Η Ντόρτμουντ έψαχνε το πρώτο γκολ της στον 6ο όμιλο του Champions League και όταν το βρήκε, σημείωσε και την πρώτη νίκη της. Το 1-0 μέσα στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ” επί της Νιούκαστλ για την 3η αγωνιστική την έστειλε στη 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με τους Άγγλους και την επανέφερε στο κόλπο της πρόκρισης.

Ο αγώνας, σύμφωνα με το SPORT 24, άρχισε με εντυπωσιακό τρόπο και τη μία ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη. Μόλις στο πρώτο δίλεπτο οι δύο ομάδες είχαν από μία που θα έπρεπε να καταλήξει σε γκολ, ενώ λίγο αργότερα ο Νικ Πόουπ έκανε απίθανη διπλή επέμβαση στους Ντόνιελ Μάλεν και Νίκλας Φίλκρουγκ για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν το τετ α τετ του Άντονι Γκόρντον που έσωσε ο Γκρέγκορ Κόμπελ.

Ο εξωφρενικός ρυθμός άρχισε να μειώνεται έπειτα από μισή ώρα αγώνα και η ομάδα που έμοιαζε να στέκεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ήταν η Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί δικαιώθηκαν για τους κόπους τους στο 45ο λεπτό, όταν από κλέψιμο του Νίκο Σλότερμπεκ και γρήγορη επίθεση ο Φέλιξ Νμέτσα έκανε το 1-0.

Στο 2ο μέρος, οι “καρακάξες” άρχισαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, όμως τους έλειπαν οι επικίνδυνες στιγμές. Η είσοδος των Τζέικομπ Μέρφι (τραυματίστηκε πέντε λεπτά αργότερα) και Σάντρο Τονάλι (ίσως στο τελευταίο παιχνίδι του πριν από την τιμωρία για στοιχηματισμό) δεν ωφέλησαν ιδιαίτερα την ομάδα του Έντι Χάου, που δεν είχε καλή οργάνωση στο επιθετικό κομμάτι.

Οι Βεστφαλοί περιορίστηκαν στην ανασταλτική λειτουργία τους στα τελευταία λεπτά και γλίτωσαν δύο φορές από τα δοκάρια, με το τελευταίο να σημειώνεται στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γκόρντον.

Σέλτικ – Ατλέτικο 2-2

Η Σέλτικ πάλεψε με νύχια και με δόντια για να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο στο φετινό Champions League, υποδεχόμενη την Ατλέτικο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου, όμως η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε συνιστά τον απόλυτο ορισμό της σκληρής και δυσκολοκατάβλητης ομάδας και φρόντισε να το επιβεβαιώσει και το βράδυ της Τετάρτης (25/10) μένοντας όρθια στην Γλασκώβη.

Ο Φουρουχάσι (4′) και ο πρώην φορ του Άρη, Πάλμα (28′), ήταν εκείνοι που έδωσαν δύο φορές προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, όμως οι Μαδριλένοι έδωσαν πειστικές απαντήσεις, με τον Γκριεζμάν να βρίσκει δίχτυα στο πρώτο μέρος και τον Άλβαρο Μοράρα στο δεύτερο, για να διατηρήσουν το αήττητο των ροχιμπλάνκος στη φετινή διοργάνωση.

Το ματς

Το πρώτο ημίωρο αποτέλεσε την αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου στο “Σέλτικ Παρκ”, με τις Σέλτικ και Ατλέτικο να προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό. Οι πρωταθλητές Σκωτίας άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό μέσα από έναν αριστουργηματικό συνδυασμό, με τον Φουρουχάσι να παίζει έξοχα το “1-2” με τον Ο’Ράιλι και να ακινητοποιεί όλη την άμυνα της Ατλέτικο, για να βγει απέναντι στον Όμπλακ και να τον νικήσει με σκαφτό πλασέ.

Η Ατλέτικο έφερε το ματς σε ισορροπία στο 25ο λεπτό αφού μετά από ανατροπή του Μολίνα από τον Τέιλορ, ο Γκριεζμάν έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα, με τον Γάλλο διεθνή μεσοεπιθετικό να βλέπει τον Χαρτ να τον νικάει στο μεταξύ τους τετ α τετ αλλά να παίρνει το ριμπάουντ και να γράφει το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα, το κοινό της Σέλτικ σηκώθηκε εκ νέου στο πόδι, με τον Χατάτε να διεμβολίζει την άμυνα των Μαδριλένων από την αριστερή πλευρά και να κάνει το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον πρώην άσο του Άρη, Λουίς Πάλμα, να εκτελεί τον Όμπλακ με δυνατό διαγώνιο σουτ και να δίνει εν νέου αβαντάζ στους “καθολικούς”..

Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με την Ατλέτικο να αναλαμβάνει κατόπιν πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων ψάχνοντας την ισοφάριση (1-8 οι τελικές, 0-4 οι εύστοχες) και να δικαιώνεται στο 53ο λεπτό.

Τότε που ο Γιορέντε (μία από τις δύο αλλαγές του Σιμεόνε με την έναρξη του δευτέρου μέρους) έβγαλε τη σέντρα και ο Άλβαρο Μοράτα σκόραρε με εκπληκτική κεφαλιά από πλάγια θέση, για να γράψει το 2-2 και να χαρίσει έναν σπουδαίο βαθμό στην Ατλέτικο, που την ανέβασε στην 2η θέση του 5ου ομίλου, έναν βαθμό πάνω από την 3η Λάτσιο και έναν κάτω από την πρωτοπόρο Φέγενορντ.

Παρί – Μίλαν 3-0

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν είναι φέτος το απόλυτο αφεντικό στην Ligue 1 και συναντά ισχυρό ανταγωνισμό εντός των συνόρων όμως στο Champions League αισθάνεται εξαιρετικά και το απέδειξε το βράδυ της Τετάρτης (25/10) με εκκωφαντικό τρόπο.

Θύμα της ήταν η Μίλαν, η οποία μετά την εντός έδρας ήττα από την Γιουβέντους στο κυριακάτικο ντέρμπι του Καμπιονάτο γνώρισε μία ακόμη πιο οδυνηρή ήττα, με τους Παριζιάνους να θριαμβεύουν με 3-0 και να ανεβαίνουν μόνοι στην κορυφή του 6ου ομίλου αφήνοντας τους ροσονέρι καθηλωμένους στην τελευταία θέση και χωρίς γκολ μετά από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Το ματς

Μετά από το πρώτο νευρικό δεκάλεπτο που είχε δύο κίτρινες για παίκτες της Μίλαν και καμία τελική για κάποια από τις δύο ομάδες, η Μίλαν έριξε το πρώτο “πυρ”, με το φιλόδοξο σουτ του Λεάο στο 12′ που δεν βρήκε στόχο, με την Παρί να προσπαθεί να απαντήσει δέκα λεπτά αργότερα αλλά τον Μενιάν να αντιδράει ψύχραιμα στο σουτ του Εμπαπέ.

Στο 26ο λεπτό οι ροσονέρι απείλησαν εκ νέου με τον Λεάο, με το διαγώνιο σουτ του εκτός περιοχής να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ντοναρούμα, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το δυνατό σουτ του Εμπαπέ στο 30′.

Αυτή η φάση ήταν πάντως το “ζέσταμα” για τον Γάλλο σούπερ σταρ που έδειξε την παγκόσμια κλάση του δύο λεπτά αργότερα, όταν βγήκε στον κενό χώρο και αφού ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Τομόρι, άφησε άγαλμα τον Μενιάν με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (1-0).

Στη συνέχεια του πρώτου μέρους η ομάδα του Λουίς Ενρίκε διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμά της, με το φινάλε να την βρίσκει να έχει διπλάσιες τελικές έναντι της Μίλαν (6-3) και 2 εντός στόχου έναντι καμίας των ροσονέρι.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός άνοιξε και οι δύο ομάδες είχαν αμφότερες καλές στιγμές για να βρουν δίχτυα, με την Παρί να το πετυχαίνει μάλιστα με τον Ντεμπελέ αλλά το γκολ να μην μετράει μετά από παρέμβαση του VAR αφού υπήρχε φάουλ πάνω στον Μουσά στην αρχή της φάσης.

Ό,τι γλίτωσε σε εκείνη τη φάση η ομάδα του Μιλάνου δεν το απέφυγε στο 53ο λεπτό, με τον Μουανί να συλλαμβάνει κοιμισμένους τους αμυντικούς των ροσονέρι και να εκτελεί από κοντά τον Μενιάν έπειτα από ασταθή απόκρουση του συμπατριώτη του τερματοφύλακα σε σουτ ενός άλλου διεθνούς Γάλλου φορ, του Ντεμπελέ (2-0).

Το γκολ αυτό, όπως αναφέρει το SPORT 24, έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους να κυνηγήσουν με όρεξη ακόμη ένα και υποχρέωσε συνάμα τους παίκτες του Πιόλι να ψάξουν και εκείνοι ένα τέρμα για να ξαναμπούν στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, με τους δύο γκολκίπερ να έχουν μπόλικη δουλειά στη συνέχεια και τον Εμπαπέ να αγγίζει το 3-0 με σουτ στο αριστερό δοκάρι στο 82ο λεπτό.

Οι Παριζιάνοι συνέχισαν πάντως να φλερτάρουν ασύστολα με το τρίτο γκολ και τελικά το βρήκαν στο 89′ μέσα από θαυμάσια ομαδική προσπάθεια, με τον Ζαΐρ Εμερί να σερβίρει και τον Κανγκ-Ιν Λικ να εκτελεί τον Μενιάν με αριστερό συρτό σουτ, για να σφραγίσει τον θρίαμβο των Παριζιάνων που τους εκτόξευσε στην κορυφή της βαθμολογίας του 6ου ομίλου.

Άντβερπ – Πόρτο 1-4

Η Άντβερπ προηγήθηκε στο Βέλγιο, όμως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στην 3η αγωνιστική του Champions League. Η Πόρτο γύρισε τούμπα το ματς και πέτυχε την απόλυτη ανατροπή, κι επικρατώντας 4-1 έφυγε με το διπλό και πήρε το προβάδισμα της 2ης θέσης στον 8ο όμιλο με έξι βαθμούς. Πρώτη στο γκρουπ είναι η Μπαρτσελόνα με εννέα βαθμούς, ενώ χωρίς βαθμούς παρέμειναν οι Βέλγοι.

Στο 27ο λεπτό οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με ωραίο πλασέ του Γιουσούφ, που νίκησε τον Κόστα για το 1-0. Ο Βαρέλα δεν απομάκρυνε καλά, ο Μπαλίκουισα μοίρασε στον Γιάνσεν, εκείνος έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να στρώνεται ιδανικά στον Γιουσούφ.

Ο Εβανίλσον, που μπήκε αλλαγή στο 44′, σκόραρε με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ισοφαρίζοντας για τους “δράκους” σε 1-1. Σε λιγότερο από 10 λεπτά οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το ματς, με τον Εουστάκιο να δίνει το προβάδισμα στην Πόρτο στο 54ο λεπτό.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Εβανίλσον, πέτυχε ακόμα δύο γκολ στο 69′ και το 84′, πανηγυρίζοντας χατ-τρικ και γράφοντας το τελικό 1-4 για την Πόρτο.

Γιουνγκ Μπόις – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Ο περίπατος της Μάντσεστερ Σίτι στον 7ο όμιλο του Champions League συνεχίστηκε με νίκη 3-1 στην Ελβετία κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις και την έφερε ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στα νοκ άουτ.

Οι Άγγλοι κυριάρχησαν από το 1ο μέρος, έχοντας μόνίμως την μπάλα στα πόδια τους. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν αποκλειστικά μέσω αντεπιθέσεων, ωστόσο δεν βρήκαν τη μεγάλη φάση. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα αντιθέτως βρήκαν απέναντί τους τον Άντονι Ρατσιόπι, με συνέπεια να μην καταφέρουν να σκοράρουν.

Στο 2ο μέρος η κατάταξη άλλαξε από νωρίς. Ο Μανουέλ Ακάντζι άνοιξε το σκορ στο 48′, όμως λίγο αργότερα, έπειτα από χαμένη ευκαιρία του Έρλινγκ Χάλαντ, ο Μεσάκ Ελία κρέμασε τον Έντερσον και ισοφάρισε μέσα σε πανζουρλισμό.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, πάντως, όπως και οι αρχικές ενδεκάδες. Η Σίτι συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και στο 67′ κέρδισε πέναλτι. Ο Χάλαντ ανέλαβε την εκτέλεση και σημείωσε το πρώτο τέρμα του στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δέκατο σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι αλλαγές των δύο προπονητών διαδέχθηκαν το τρίτο γκολ του αγώνα, με τη Σίτι να στέλνει ξανά την μπάλα στα δίχτυα με τον Χουλιάν Άλβαρες, όμως το τέρμα να ακυρώνεται λόγω χεριού νωρίτερα από τον Τζακ Γκρίλις.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το προβάδισμα και μάλιστα πέτυχαν νέο γκολ με τον Νορβηγό μπομπέρ τους στο 86′.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή που τους βρίσκει επικεφαλής της βαθμολογίας και να χρειάζονται δύο βαθμούς για να εξασφαλίσουν μαθηματικά την πρόκριση.

Λειψία – Ερυθρός Αστέρας 3-1

Η Λειψία βρίσκεται κι αυτή πολύ κοντά στην πρόκριση στα νοκ άουτ, ύστερα από τη νίκη της με 3-1 επί του Ερυθρού Αστέρα στο έτερο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο.

Οι Γερμανοί άρχισαν ιδανικά το παιχνίδι με γκολ του Ντάβιντ Ράουμ στο 12′, όμως οι Σέρβοι ήταν μαχητικοί κι έχασαν μια καλή ευκαιρία αμέσως μετά.

Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα διαρκώς στα πόδια τους και δημιούργησαν περισσότερους κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Το επόμενο τέρμα τους προήλθε από ένα μαγικό σουτ του Τσάβι Σίμονς, όμως επαναπαύτηκαν σε αυτό το προβάδισμα.

Ο Μάρκο Στάμενιτς μείωσε στο 70ό λεπτό και έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους να ψάξουν το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο κόλπο της πρόκρισης, όμως το όνειρο έσβησε από τον Ντάνι Όλμο στο 84′ που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Φέγενορντ – Λάτσιο 3-1

Μετά από το 2-0 επί της Σέλτικ στην πρεμιέρα του Champions League η Φέγενορντ εκμεταλλεύτηκε την τρομερή δυναμική που της δίνει η καυτή έδρα της και απέναντι στην Λάτσιο, με την ομάδα του Ρότερνταμ να επιβάλλει την κυριαρχία της απέναντι στους Ρωμαίους και να θριαμβεύει με 3-1, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη της στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του 5ου ομίλου.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Άρνε Σλοτ ήταν ο 22χρονος Μεξικανός φορ, Σαντιάγο Χιμένες, που βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στο ντεμπούτο του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (μόλις ο τρίτος παίκτης της Φέγενορντ που σκόραρε δις σε αγώνα Champions League μετά από τους Χούλιο Κρους και Γιον Νταλ Τόμασον), με το σύνολο του Σάρι στον αντίποδα να πραγματοποιεί άσχημη εμφάνιση και να γνωρίζει αναπόφευκτα την πρώτη φετινή ευρωπαϊκή ήττα του.

Το ματς

Στα χαρτιά, η αναμέτρηση στο “Κάιπ” ήταν αμφίρροπη, ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε ξεκάθαρη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος, με την Φέγενορντ να είναι απόλυτη κυρίαρχος και την Λάτσιο να… παρακολουθεί.

Μεγάλος πρωταγωνιστής, όπως γράφει το SPORT 24, αυτό το διάστημα ήταν ο Σαντιάγο Χιμένες, ο οποίος είχε στο 10′ την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση που έφυγε άουτ, με τον Μεξικανό να βρίσκει δίχτυα στο 25′ με σουτ που κόντραρε στον Ισάι αλλά να του στερεί τη χαρά το VAR που εξέτασε τη φάση και τον βρήκε εκτεθειμένο.

Το γκολ “ψηνόταν” και εκείνος που το έβγαλε από τον… φούρνο ήταν -ποιος άλλος- ο Χιμένες που νίκησε τον Προβεντέλ στο 31ο λεπτό με γυριστό σουτ (1-0), με τους Ιταλούς να εξακολουθούν να αγωνίζονται νωχελικά και να τιμωρούνται και με δεύτερο γκολ.

Και αυτό γιατί η ομάδα του Ρότερνταμ μυρίστηκε αίμα και βρήκε δικαίως και δεύτερο γκολ στο 45+2′, με τον Στενχς να πατάει στην αντίπαλη περιοχή και να στρώνει τη μπάλα στον Ζερουκί που έγραψε το 2-0 με “γεμάτο” διαγώνιο σουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους έχοντας ως κύριο μέλημα να διαφυλάξουν το σημαντικό προβάδισμά τους όμως η Λάτσιο δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, με την Φέγενορντ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της βρίσκοντας και τρίτο γκολ στο 74′ με τον Χιμένες που πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Προβεντέλ σε σουτ του Τίμπερ.

Η απάντηση της Λάτσιο ήρθε στο 83ο λεπτό με το εύστοχο πέναλτι του Πέδρο (σε πέναλτι που κέρδισε ο Καστεγιάνος) με το οποίο μείωσε σε 3-1, με τους Ρωμαίους να φλερτάρουν και με ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Ρομανιόλι αλλά τον Μπάιλοου να τους το αρνείται με σπουδαία επέμβαση και το φινάλε να βρίσκει την Φέγενορντ να πανηγυρίζει μία σημαντική νίκη στην προσπάθειά της να προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Μπαρτσελόνα – Σαχτάρ 2-1

Ο Τσάβι εμπιστεύτηκε για ακόμα μία φορά ένα… τσούρμο εφήβων κι αυτοί τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο, αφού η Μπαρτσελόνα λύγισε τη Σαχτάρ με 2-1 για την 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου και με το απόλυτο των βαθμών βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League.

Ο τεχνικός των Καταλανών έριξε στα βαθιά τους Φερμίν και Λαμίν Γιαμάλ, ενώ στον πάγκο είχε τους Μαρκ Κασαδό, Άντερ Αστραλάγα, Μαρκ Γκίου, Έκτορ Φορτ, Αλέιτς Γκαρίδο και Πάου Κουμπαρσί, χρησιμοποιώντας αρκετούς εξ αυτών στο 2ο μέρος ως αλλαγή.

Οι γηπεδούχοι (έστω και στον λόφο του Μοντζουίκ) είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα από νωρίς, έχασαν ευκαιρίες και μέσα σε οκτώ λεπτά σημείωσαν τα δύο τέρματά τους. Πρώτα ο Φεράν Τόρες στο 28′ από ριμπάουντ σε δοκάρι του Φερμίν και ο νεαρός Ισπανός τελικά χρίστηκε σκόρερ στο 36′.

Ο 20χρονος μέσος ήταν ένας από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές του αγώνα, έχασε κι άλλες ευκαιρίες, είχε και δοκάρι στο 2ο μέρος και αναστάτωνε διαρκώς την άμυνα των Ουκρανών, οι οποίοι πάντως κατάφεραν να σταθούν αξιοπρεπώς.

Μάλιστα, το γκολ που σημείωσαν σε μία αντεπίθεση με τον Γκιόργκι Σουντάκοφ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα τους έβαλαν στο παιχνίδι του βαθμού, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι περισσότερο.

Ο VAR είχε αρκετή δουλειά στο παιχνίδι, ακυρώνοντας γκολ των γηπεδούχων για οριακά οφσάιντ και εξετάζοντας περιπτώσεις πέναλτι εκατέρωθεν.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα