Τέλος ο Έρικ τεν Χαχ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Διαβάζεται σε 2'
Τέλος ο Έρικ τεν Χαχ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
AP

Παρελθόν από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί από το μεσημέρι της Δευτέρας (28/10) ο Έρικ τεν Χαχ, με τον Ρουντ φαν Νίστερλοϊ να αναλαμβάνει υπηρεσιακός προπονητής.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος συμβάντος έλαβε και τυπικά τέλος το μεσημέρι της Δευτέρας (28/10), καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την απόλυση του Έρικ τεν Χαχ από τον πάγκο της ομάδας, με τον Ρουντ φαν Νίστερλοϊ να αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός προπονητής.

Ο Ολλανδός τεχνικός πλήρωσε το κάκιστο ξεκίνημα των Κόκκινων Διαβόλων στη σεζόν, που μετά από εννέα αγωνιστικές στην Premier League τους φέρνουν στη 14η θέση με μόλις 11 βαθμούς, ενώ στη League Phase του Europa League είναι 21οι με τρεις πόντους μετά από ισάριθμες αναμετρήσεις, αγνοώντας ακόμη τη νίκη.

Ο Τεν Χαχ προσελήφθη στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2022 και αποχωρεί μετά από σχεδόν δύο χρόνια έχοντας γράψει σε 128 ματς, 70 νίκες, 23 ισοπαλίες και 35 ήττες, με 234 τέρματα υπέρ και 180 κατά.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφερε να πανηγυρίσει δύο τίτλους με τον αγγλικό σύλλογο, το Carabao Cup το 2023 και το FA Cup το 2024 νικώντας στον τελικό τη Σίτι με 2-1, ένα αποτέλεσμα που της έδωσε και το ευρωπαϊκό εισιτήριο στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, αφού στο πρωτάθλημα κατετάγη 8η.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Ο Έρικ τεν Χαγκ αποχώρησε από τη θέση του προπονητή της πρώτης ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Έρικ προσελήφθη τον Απρίλιο του 2022 και οδήγησε τον σύλλογο σε δύο εγχώρια τρόπαια, κατακτώντας το Carabao Cup το 2023 και το FA Cup το 2024.

Είμαστε ευγνώμονες στον Έρικ για όλα όσα έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του μαζί μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο μέλλον.

Ο Ρουντ φαν Νίστερλοϊ θα αναλάβει την ομάδα ως προσωρινός προπονητής, υποστηριζόμενος από την τρέχουσα προπονητική ομάδα, ενώ θα προσληφθεί μόνιμος προπονητής“.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα