Τεντόγλου: Αυτό είναι το ποσό που θα λάβει για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

Διαβάζεται σε 2'
Τεντόγλου: Αυτό είναι το ποσό που θα λάβει για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου
EUROKINISSI

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε για ακόμη μια φορά ιστορία καθώς κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική φορά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο μετά από το Τόκιο. Αυτό είναι το ποσό που θα λάβει ο κορυφαίος Έλληνας άλτης ως πριμ για την κατάκτηση της κορυφής στο Παρίσι.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έφερε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Team Hellas για το “Παρίσι 2024” και ο ίδιος έκανε το back to back μετά την πρώτη θέση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ένεκα της κορυφαίας διάκρισής του, ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής θα λάβει το πριμ των 90.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μαζί με μια σειρά από πολύ σημαντικά προνόμια.

Το ελληνικό κράτος προσφέρει ως προνόμια μετά την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου τον διορισμό στον δημόσιο τομέα, την απονομή ιδιότητας του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού αλλά και την δυνατότητα απευθείας εισαγωγής σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ και απευθείας εισαγωγή σε Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής στον Αθλητισμό (ΣΕΦΑΑ).

Θυμίζουμε ωστόσο, ότι ο Μίλτος Τεντόγλου έχει ήδη ορκιστεί έφεδρος αξιωματικός από την στιγμή που στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης και στο Τόκιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό κράτος προσφέρει ένα από τα υψηλότερα πριμ παγκοσμίως στους αθλητές που θα καταφέρουν να πάρουν μετάλλιο. Για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου θα χορηγηθεί το ποσό των 60.000 ευρώ και για το χάλκινο μετάλλιο τα 50.000 ευρώ.

Σχετικά με τις Ομοσπονδίες, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει εγκρίνει τον διαμοιρασμό του ποσού ύψους 200.000 για τους αθλητές που θα φέρουν μετάλλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα