Τι απέγιναν οι Βορειοκορεάτες αθλητές της ιστορικής selfie των Ολυμπιακών Αγώνων

Διαβάζεται σε 2'
Τι απέγιναν οι Βορειοκορεάτες αθλητές της ιστορικής selfie των Ολυμπιακών Αγώνων
Η φωτογραφία που έγραψε ιστορία, είχε συνέπειες για τους αθλητές από τη Βόρεια Κορέα. Twitter

Η εκ των πιο σημαντικών στιγμών των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, η selfie αθλητών από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, είχε συνέπειες για τους ασημένιους Ολυμπιονίκες.

H ολοκλήρωση του μεικτού διπλού στο πινγκ πονγκ στο Παρίσι συνοδεύτηκε με μια από τις πιο ιστορικές στιγμές, από καταβολής Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο, έβγαλαν μαζί μια selfie, κάτι που δεν θα δημιουργούσε ό,τι προκάλεσε η ιδέα του Κινέζου Σουν Γινγκσά και το click του Νοτιοκορεάτη Γιμ Τζον-γκουν, αν στο βάθρο δεν είχαν ανέβει η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και η Νότια Κορέα.

Oι σκέψεις που πολλοί έκαναν εκείνη την ημέρα, για τους Ρι Τζονγκ Σικ και Κιμ Κουμ Γιονγκ που εκπροσώπησαν τη Βόρεια Κορέα φαίνεται να επαληθεύονται.

Κατά την Daily NK (online εφημερίδα που έχει ‘βάση’ στη Σεούλ και ασχολείται με την επικαιρότητα της Βόρειας Κορέας) υποβλήθηκαν στη διαδικασία «ιδεολογικής αξιολόγησης» που έχει εκπονήσει το υπουργείο Αθλητισμού της χώρας, διάρκειας ενός μήνα και αφορά τρία στάδια.

Ο στόχος είναι ο «καθαρισμός» από «την έκθεση στη μόλυνση της μη σοσιαλιστικής κουλτούρας».

Η αξιολόγηση εξετάζει κάθε πτυχή της συμπεριφοράς των αθλητών και αν διαπιστωθεί πως κάποιος συμπεριφέρθηκε ενάντια στις αξίες και τις οδηγίες του καθεστώτος, ακολουθούν πειθαρχικά μέτρα.

Το μέσο επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές στην Πιονγκγιάνγκ, στο άρθρο που εξηγούσε ότι πριν αναχωρήσει η αποστολή της χώρας του Κιμ Τζονγκ Ουν για τη Γαλλία, τα μέλη της είχαν λάβει ειδικές οδηγίες να μην αλληλεπιδρούν με Νοτιοκορεάτες ή άλλες αποστολές «διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν συνέπειες». Διαφορετικά θα τιμωρούνταν -χωρίς να γίνει ξεκάθαρο το πώς.

Οι Ρι και Κιμ όχι μόνο είχαν επικοινωνία, αλλά χαμογέλασαν δίπλα σε Νοτιοκορεάτες και Κινέζους ανταγωνιστές τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα