Τι κάνει ο Απόστολος Τσιτσιπάς μετά την απόλυση του από τον Στέφανο

Διαβάζεται σε 3'
Τι κάνει ο Απόστολος Τσιτσιπάς μετά την απόλυση του από τον Στέφανο
O Απόστολος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στη σχέση που έχει πια με τον γιο του, Στέφανο. EUROKINISSI

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις ύβρεις που άκουσε από το γιο του, Στέφανο στο τουρνουά του Μόντρεαλ και το τέλος της συνεργασίας τους.

To ξέσπασμα του Στέφανου Τσιτσιπά εναντίον του πατέρα του, έγινε viral, με τον καλύτερο Έλληνα τενίστα να απευθύνεται με ύβρεις στον Απόστολο Τσιτσιπά, ενώπιον όλων των παρευρισκομένων στο τουρνουά του Μόντρεαλ.

Ακολούθως, ο αθλητής δήλωσε απογοητευμένος με τον πατέρα του, αλλά και τον εαυτό του και έπειτα ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας τους.

Αυτά συνέβησαν στις αρχές του Αυγούστου. Έκτοτε ο Απόστολος Τσιτσιπάς δεν είχε τοποθετηθεί επί του θέματος.

Το έκανε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Tennis Tour Talk. To μέσο τον εντόπισε μαζί με τον γιο του, επίσης τενίστα, Παύλο στο Copa Alameda και τον ρώτησε για το συμβάν.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη ό,τι συνέβη. Ο Στέφανος αποφάσισε πως για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θέλει να είμαι μόνο ο πατέρας του. Να τον συμβουλεύω, αλλά να συμμετέχω ιδιαίτερα στις προπονήσεις του.

Είναι στο χέρι του να αποφασίσει πώς νιώθει. Πρέπει να το σεβαστώ αυτό. Όπως κι εκείνος πρέπει να καταλάβει τι θέλει. Θέλει το χώρο του.

Ίσως κάποια στιγμή να έλθει και να μου πει πως θέλει να προπονείται πάλι μαζί μου, ότι του αρέσει ο τρόπος που τον καθοδηγώ. Ποτέ δεν ξέρεις. Είναι παιδί μου και υποθέτω ότι δεν θα σταματήσω να είμαι ο πατέρας του».

Τον ρώτησαν πότε μίλησαν πατέρας και γιος τελευταία φορά. Εξήγησε πως μιλούν κάθε ημέρα, πριν προσθέσει ότι «είμαστε ακόμα συνεργάτες στην Εθνική Ελλάδος. Στο παρελθόν είχε και άλλους προπονητές. Δεν ξέρω. Είναι στο χέρι του. Το coaching είναι πολύ προσωπικό. Οι αρχές είναι ίδιες, αλλά το στυλ παιχνιδιού του είναι διαφορετικό, όπως και το να τον προπονεί κάποιος.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να φροντίσει κάποιος άλλος προπονητής να κάνει τις σωστές προσαρμογές για να τον καθοδηγήσει».

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του και το αν θα συνεχίσει να ταξιδεύει με τον Παύλο, ο Απόστολος Τσιτσιπάς εξήγησε ότι «πιθανότατα αυτό θα συμβεί. Του έλειπε η αλληλεπίδρασή μας. Θα δούμε. Θα προετοιμάσω και μια επιχείρηση σχετική με το τένις, αν μπορώ να βοηθήσω κάπου στην εξέλιξη των παικτών.

Αυτό θα ήταν υπέροχο για μένα. Αυτό είναι κάτι που αγαπώ.

Έχω τη δική μου φιλοσοφία και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω στην εξέλιξη των παικτών. Έχω επίσης, τη δική μου διαδρομή και τον δικό μου τρόπο να κατανοώ τα πράγματα. Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον κάποια στιγμή να δώσω κάτι στο άθλημα πριν σταματήσω την καριέρα μου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα