Τι θέση κατέλαβε η Stoiximan Super League στην Ευρώπη σε προσέλευση θεατών, αγωνιστικά λεπτά κι απολύσεις προπονητών

Διαβάζεται σε 3'
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός EUROKINISSI

Η UEFA δημοσιοποίησε τον αναλυτικό οδηγό της και απαντώνται χρήσιμα ερωτήματα όσον αφορά τη Stoiximan Super League. Αναλυτικά τα στοιχεία.

Η UEFA δημοσιοποίησε τον ετήσιο οδηγό – report με αναλύσεις όσον αφορά τις μεταγραφές, τα εισιτήρια που έχουν κοπεί, την κινητικότητα προπονητών και παικτών στις πρώτες κατηγορίες των Ομοσπονδιών της έως και το φετινό καλοκαίρι.

Επομένως, έχουν προκύψει και χρήσιμα στοιχεία όσον αφορά την Ελλάδα και την σεζόν 2023/24, σύμφωνα με το SPORT24, τα οποία βρίσκονται στην έκδοση της UEFA. Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά.

Πόσοι βρέθηκαν πέρσι στα ελληνικά γήπεδα;

Στα γήπεδα της Stoiximan Super League βρέθηκαν συνολικά 1.300.000 οπαδοί και βρισκόμαστε στην 47η θέση σε σύνολο 54 Ομοσπονδιών. Να τονίσουμε πως τα γήπεδα είχαν παραμείνει κλειστά για δύο μήνες τον χειμώνα, μετά τα μέτρα της Κυβέρνησης.

Ο μέσος όρος κόσμου που βρέθηκε στα γήπεδα στο πρωτάθλημα ήταν 5.200 και κατατασσόμαστε στην 48η θέση στην UEFA. Υπήρξε μείωση κατά 28% σε σχέση με το 2022/2023, ενώ το μεγαλύτερο κοινό που βρέθηκε σε αγώνα την περσινή σεζόν στη Stoiximan Super League ήταν 31.500.

Οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν και οι μεταγραφές

Ένα σκέλος που εξετάζεται είναι εκείνο των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιήθηκαν. Οι ομάδες της Stoiximan Super League χρησιμοποίησαν κατά μέσο όρο 31.8 ποδοσφαιριστές και είναι η 19η επίδοση στην Ευρώπη.

Αρνητικό στοιχείο το γεγονός ότι στο 70% των λεπτών στη Stoiximan Super League αγωνίστηκαν ξένοι παίκτες και αυτό μας κατατάσσει 3ους στην UEFA.

Επιπλέον, τα εκτιμώμενα έσοδα των ομάδων μειώθηκαν κατά 20.000.000 ευρώ (48οι στην UEFA). Τέλος, οι ομάδες έκαναν κατά μέσο όρο 11.7 μεταγραφές, δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην Ευρώπη.

Το “τοπίο” των προπονητών

Στη Stoiximan Super League την περσινή σεζόν υπήρξαν κατά μέσο όρο 1.6 απολύσεις προπονητών ανά ομάδα και είμαστε στην 7η θέση της UEFA σε αυτόν τον τομέα.

Το 64% των προπονητών είχαν προϋπηρεσία με πέντε ή περισσότερες δουλειές σε άλλες ομάδες και είναι επίσης η 3η μεγαλύτερη επίδοση στην Ευρώπη.

Επιπλέον, το 50% των προπονητών στην πρώτη κατηγορία ήταν Έλληνες και οι υπόλοιποι ξένοι. Τέλος, το 79% των προπονητών της Stoiximan Super League είχαν εργαστεί είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη κατηγορία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα