Τσιτσιπάς: Ανέβηκε στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης ξεπερνώντας τον Ναδάλ

Τσιτσιπάς: Ανέβηκε στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης ξεπερνώντας τον Ναδάλ
AP/Thibault Camus

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ηττήθηκε από τον Λόιντ Χάρις και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του City Open με αποτέλεσμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς από την ερχόμενη Δευτέρα (09/08) να ανέβει στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά.

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο Λόιντ Χάρις. Ο Νοτιοαφρικανός επικράτησε 2-1 σε του Ναδάλ και τον άφησε εκτός προημιτελικών στο City Open της Ουάσινγκτον.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένα δώρο για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας από την ερχόμενη Δευτέρα (09/08) θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης!

Ο Ναδάλ δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τους περσινούς βαθμούς του στο συγκεκριμένο τουρνουά, με αποτέλεσμα να χάσει 455 βαθμούς. Έτσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 8115 βαθμούς και ο Ράφα θα είναι τέταρτος με 7815. Η τελευταία φορά που ο θρυλικός Ισπανός βρέθηκε εκτός πρώτης τριάδας ήταν στις 29 Μαΐου του 2017.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόωρο δώρο στον Έλληνα τενίστα, σύμφωνα με το Sport24, ο οποίος έχει τα γενέθλιά του στις 12 Αυγούστου όταν και θα συμπληρώσει τα 23 του χρόνια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα