Τσιτσιπάς – Μάρεϊ 0-2: Ο Βρετανός σταμάτησε τον Στέφανο στο Stuttgart Open

Τσιτσιπάς – Μάρεϊ 0-2: Ο Βρετανός σταμάτησε τον Στέφανο στο Stuttgart Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς AP

Ο Άντι Μάρεϊ επικράτησε 2-0 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά στο Stuttgart Open και έτσι η παρουσία του 23χρονου Έλληνα στο γερμανικό τουρνουά

Η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Stuttgart Open ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά, αφού ο Άντι Μάρεϊ επικράτησε 2-0 σετ του 23χρονου Έλληνα και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Όπως γράφει το SPORT24, από την αρχή ο αγώνας ανάμεσα στους δύο ήταν κλειστός. Αμφότεροι κράτησαν σχετικά άνετα τα σερβίς τους, ενώ έσβησαν και από ένα break point.

Έτσι, οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Μάρεϊ ήταν τυχερός σε έναν πόντο αφού με τη βοήθεια του φιλέ έφτασε στο mini break και στη συνέχεια έκλεισε το πρώτο σετ με 7-6 (5).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Στο έκτο game ο Μάρεϊ δημιούργησε break point το οποίο εκμεταλλεύτηκε για να προηγηθεί με 4-2.

Στη συνέχεια ο Βρετανός κράτησε το σερβίς του για να κλείσει το σετ και τον αγώνα με 6-3 παίρνοντας έτσι μια άτυπη ρεβάνς για τον αγώνα τους στο US Open.

Τσιτσιπάς: Πέφτει στο Νο6 της Παγκόμιας κατάταξης

O Στέφανος Τσιτσιπάς θα χάσει μία ακόμα θέση στην Παγκόσμια κατάταξη την ερχόμενη Δευτέρα (13/06) αφού δεν κατάφερε να προχωρήσει στο Stuttgart Open.

Ο 23χρονος Έλληνας για να παραμείνει στο Νο5 χρειαζόταν να φτάσει στον τελικό. Ωστόσο, ο Άντι Μάρεϊ τον σταμάτησε στα προημιτελικά με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πάρει περισσότερους βαθμούς.

Έτσι, σύμφωνα με το SPORT24, την ερχόμενη Δευτέρα θα βρεθεί στην έκτη θέση πίσω από τον Κάσπερ Ρούντ. Ο Νορβηγός θα έχει 5050 βαθμούς, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 4945.

Ακριβώς από πίσω τους θα είναι ο Κάρλος Αλκαραθ με 4893. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το συγκεκριμένο κομμάτι της πρώτης δεκάδας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα της Παγκόσμιας κατάταξης

  1. Ντανίλ Μεντβέντεβ 7845*
  2. Αλεξάντερ Ζβέρεφ 7075
  3. Νόβακ Τζόκοβιτς 6770
  4. Ραφαέλ Ναδάλ 6525
  5. Κάσπερ Ρουντ 5050
  6. Στέφανος Τσιτσιπάς 4945
  7. Κάρλος Αλκαράθ 4893
  8. Αντρέι Ρουμπλεφ 4125
  9. Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ 3850
  10. Κάμερον Νόρι 3455**

* Ο Ντανιλ Μεντβέντεβ αγωνίζεται στο Χέρτενμπος και μπορεί να συγκεντρώσει ακόμα βαθμούς ενόψει της νέας παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα (13/06)

** Ο Κάμερον Νόρι μπορεί να βρεθεί εκτός δεκάδας εάν ο Μπερετίνι φτάσει στον τελικό της Στουτγκάρδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα