Τζόκοβιτς – Ναδάλ 2-0: Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Σέρβος την τιτανομαχία

Διαβάζεται σε 2'
Τζόκοβιτς – Ναδάλ 2-0: Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Σέρβος την τιτανομαχία
Associated Press

Σε κάτι περισσότερο από μία ώρα έλαβε τέλος η ιστορική μονομαχία των Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ, με τον “Νόλε” να κερδίζει εύκολα με 2-0 σετ (6-1, 6-4) και να προκρίνεται στη φάση των 16 του μονού ανδρών.

Μία από τις iconic αναμετρήσεις στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έφτασε στο τέλος της, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να σκορπίζει τον Ράφα Ναδάλ με 2-0 σετ (6-1, 6-4).

Όπως γράφει το SPORT24, ο Σέρβος τενίστας ήταν ανώτερος σε όλα τα επίπεδα από τον “Βασιλιά του Roland Garros”, με συνέπεια σε κάτι περισσότερο από μία ώρα να πάρει την πρόκριση για τη φάση των 16.

Ο “Νόλε” έσπασε πέντε φορές το σερβίς του Ισπανού, για να πανηγυρίσει την 31η νίκη στην καριέρα του κόντρα στον Ναδάλ.

Το ματς

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης προμήνυε ότι ο αγώνας θα υποστηρίξει τον τίτλο που του είχε δοθεί ως “τιτανομαχία”, καθώς ο Τζόκοβιτς δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει το σερβίς του.

Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν η ίδια με τον Σέρβος να κάνει δύο break στο Ναδάλ, ενώ με love σέρβις game πήρε το τρίτο και το πέμπτο game για το 5-0.

Το πρώτο σετ έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες με 6-1, με τον Ράφα το μόνο που καταφέρνει να είναι η μείωση του σκορ σε 5-1.

Με τον ίδιο τρόπο άρχισε και το δεύτερο σετ, αφού ο “Νόλε” έκανε με το “καλημέρα” break τρέχοντας μετά σερί 3-0 για το συνολικό 4-0.

Η χαλάρωση του Τζόκοβιτς και η ποιότητα του Ναδάλ έφερε το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού, με τον Ισπανό να απαντάει με δικό του επιμέρους σερί (4-0) για να ασκήσει πίεση στον αντίπαλό του (4-4).

Ωστόσο, ο κάτοχος 24 Grand Slam και κατά πολλούς κορυφαίος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος, Νόβακ Τζόκοβιτς, πήρε το προβάδισμα (5-4) με break για να τελειώσει το ματς με το σερβίς του και συγκεκριμένα με άσο στο matchpoint.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα