Βεζένκοβ για την επιστροφή στον Ολυμπιακό: “Ξέρω τις ευθύνες, δεν φοβάμαι”

Διαβάζεται σε 4'
Βεζένκοβ για την επιστροφή στον Ολυμπιακό: “Ξέρω τις ευθύνες, δεν φοβάμαι”
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΦ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) Eurokinissi

Ο Σάσα Βεζένκοβ στάθηκε στο κίνητρο και την όρεξη που έχει για να επιστρέψει στο γήπεδο με τους συμπαίκτες του, ώστε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κατακτήσει όλους τους τίτλους της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ήρεμος, αποφασισμένος και έτοιμος για να δουλέψει σκληρά και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κατακτήσει όλους τους τίτλους που θα διεκδικήσει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο εμφανίστηκε ο Σάσα Βεζένκοβ στην Press Conference που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Ιουλίου.

Λίγες ώρες μετά από την επισημοποίηση της επιστροφής του, όπως αναφέρει το Sport24.gr, ο αριστερόχειρας φόργουορντ δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων:

“Ευχαριστώ τους προέδρους για την επιστροφή. Μέσα στη χρονιά δε σταμάτησα να λαμβάνω μηνύματα από τον κόσμο. Χαιρόταν με τη χαρά μου. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που δεν βλέπει ο κόσμος, που είναι πάντα εδώ. Ο στόχος είναι πάντα η κορυφή. Χαίρομαι που επέστρεψα, που θα ξαναπαίξω με τους συμπαίκτες μου και τα νέα παιδιά. Να δεθούμε γρήγορα και να φτάσουμε τους στόχους μας. Στόχος είναι η κορυφή.

Σίγουρα παίζει ρόλο όταν είσαι 5 χρόνια σε μία ομάδα. Αυτή η επαφή με βοήθησε στο να έχω συντροφιά λόγω της διαφοράς ώρας και έβλεπα πόσο με νοιάζονται. Εδώ είναι το σπίτι μου, είμαστε μια οικογένεια και αυτό έχει σημασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους Ράπτορς γιατί κατάλαβαν τα θέλω μου, θέλουν να είναι χαρούμενος ο παίκτης και ευχαριστώ τον προπονητή γιατί στο λίγο που μιλήσαμε κατάλαβε την κατάσταση και του εύχομαι τα καλύτερα”.

Για το αν σκέφτηκε να πάρει τη δεύτερη ευκαιρία που του έδωσαν οι Τορόντο Ράπτορς: “Το σκεφτόμουν μέχρι πριν το τέλος αν θέλω μία δεύτερη ευκαιρία και αν μπορώ να ανταπεξέλθω κυρίως συναισθηματικά. Το πιο σημαντικό είναι να είμαι χαρούμενος και να αγωνίζομαι για τίτλους. Θέλω να δείξω αυτό που μπορώ και αυτή είναι η πιο σωστή απόφαση με βάση τα κριτήριά μου. Το μότο μου είναι πως δεν είναι όλα για όλους. Δεν ταιριάζουμε πάντα παντού και ψυχολογικά και αθλητικά εδώ είναι καλύτερα για εμένα”.

Γνωρίζοντας πολύ καλά πού αγωνιζόμαστε, την πίεση που τις περισσότερες φορές αντλείται εσείς τα ΜΜΕ, είναι κάτι που μας αρέσει. Όταν γίνεται σε λογικά και όμορφα πλαίσια. Ξέρω πολύ καλά πού είμαι. Μου αρέσει η ευθύνη. Δουλεύω σκληρά κι αυτός είναι ο βοηθός μου. Δεν με απασχολεί προσωπικά το Χ ποσό. Θα δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι. Ξέρω τις ευθύνες, δεν φοβάμαι. Ξέρω πως υπάρχει κι η κριτική. Είμαστε σε έναν κόσμο, που ο καθένας μπορεί με ένα κουμπί να γράψει ό,τι θέλει. Λίγα λόγια και πολλή δουλειά.

Μόνο και μόνο που είσαι στον ίδιο χώρο με τόσο πολύ ταλέντο, γιατί είναι άλλο να το βλέπεις στην τηλεόραση και άλλο να το ζεις από κοντά. Το πιο σημαντικό είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Στο μπασκετικό συνέχισα να κάνω την προπόνησή μου. Το ΝΒΑ ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Το να βλέπεις τόσο ταλαντούχους παίκτες να παίζουν, να τους μαρκάρεις. Να μπαίνεις σε μονομαχίες. Είναι κάτι που πρέπει να το ζήσεις. Έχει μείνει πίσω όμως. Βλέπουμε μπροστά.

Αν γυρίσω τον χρόνο πίσω και δω πού έχω φτάσει, είμαι περήφανος γι αυτό που είμαι ως άνθρωπος. Αν μπούμε και σε πιο βαθιές λεπτομέρειες, μου λείπει ένας τίτλος της EuroLeague. Γι αυτό είμαι εδώ, για να παλέψω να τον κατακτήσουμε. Είμαι ευγνώμων στον Θεό, στην οικογένειά μου, σε όσους ανθρώπους βρίσκονται εδώ. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω. Με ταπεινότητα, να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

Στόχος δεν είναι να βγω MVP, αλλά να κατακτήσουμε την EuroLeague. Αυτό είναι στο μυαλό μου και μόνο. Το τι θα χρειαστεί για να τα καταφέρουμε, θα το βρούμε μαζί με τον προπονητή μου. Θα κάνω τα πάντα. Μόνο αυτό με απασχολεί. Το βασικότερο είναι να είμαστε υγιείς!

Ο κόσμος είναι ο μεγαλύτερος κριτής. Στόχος είναι να έρχεται ο κόσμος και ν μας βλέπει. Υπάρχουν άνθρωποι που απ’ αυτό τρέφονται, που συγκινούνται. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος, ευγνώμων. Το να έρχεται ο κόσμος στις 25 Ιουλίου και να φωνάζει το όνομά σου, απλά για να σε δει είναι κάτι πολύ ωραίο. Ξέρουμε ότι θα υπάρχουν κι οι κακές βραδιές, τα δύσκολα βράδια.

Πάνω απ’ όλα όμως θα πρέπει να λέμε στον κόσμο την αλήθεια. Δεν υπάρχει συμβόλαιο με την επιτυχία, αλλά πρέπει να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου για να πετύχεις. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Στόχος να μη χάσουμε κανένα παιχνίδι στο ΣΕΦ”.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα