Wimbledon 2022: Απαγορεύει τη συμμετοχή σε παίκτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

Wimbledon 2022: Απαγορεύει τη συμμετοχή σε παίκτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας
Daniil Medvedev AP

Εκτός Wimbledon 2022 ηχηρά ονόματα του παγκόσμιου τένις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Σε παιούς παίκτες θα απαγορευτεί η συμμετοχή υπό τη σημαία της εθνικής τους ομάδας.

Στον αποκλεισμό των Ρώσων και των Λευκορώσων παικτών στη διοργάνωση ανακοίνωσε νωρίτερα το Wimbledon λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Μεταξύ των ατόμων στους οποίους θα επιβληθεί ο αποκλεισμός είναι και ηχηρά ονόματα με υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη όπως το νούμερο 2 στον κόσμο ανδρών Daniil Medvedev από τη Ρωσία καθώς και το νούμερο τέσσερα στον κόσμο γυναικών Aryna Sabalenka από τη Λευκορωσία.

Στους παίκτες και των δύο χωρών έχει επιτραπεί να αγωνιστούν, αλλά όχι υπό τις εθνικές τους σημαίες. Το Wimbledon θα διεξαχθεί από τις 27 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το BBC, το All England Lawn Tennis Club (AELTC) θα επιβεβαιώσει αργότερα την Τετάρτη την παραπάνω κίνηση.

Η Sabalenka έφτασε στους ημιτελικούς του περσινού τουρνουά, ενώ ο Medvedev έφτασε στον τέταρτο γύρο.

Ακόμη, η Ρωσίδα νούμερο 15 στον κόσμο Anastasia Pavlyuchenkova -η οποία ζήτησε τον τερματισμό του πολέμου νωρίτερα φέτος- και η 18η στην κατάταξη Victoria Azarenka από τη Λευκορωσία θα βγουν επίσης χαμένες από τον αποκλεισμό.

Ο Ρώσος Andrey Rublev είναι όγδοος στην κατάταξη των ανδρών, με την συμπατριώτισσά του Karen Khachanov που βρίσκεται στην 26η θέση.

Όλοι τους θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο French Open, που ξεκινά τον Μάιο.

Η AELTC, η οποία διοργανώνει το Grand Slam, συμβουλεύτηκε την κυβέρνηση τον Απρίλιο σχετικά με το εάν θα επιτρέψει στους παίκτες να αγωνίζονται.

Ο υπουργός Αθλητισμού Nigel Huddleston είχε δηλώσει προηγουμένως ότι «κανείς που φέρει τη σημαία της Ρωσίας δεν πρέπει να επιτρέπεται» να παίξει στο Wimbledon.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του WTA Steve Simon είπε στο BBC Sport τον Μάρτιο ότι δεν πίστευε ότι οι παίκτες από τις δύο χώρες θα έπρεπε να αποκλειστούν από τα τουρνουά.

Η Ρωσία είχε προηγουμένως αποκλειστεί από την υπεράσπιση των τίτλων της ομάδας της στο Davis Cup και το Billie Jean King Cup μετά την εισβολή της στην Ουκρανία -στρατιωτική επιχείρηση που υποστηρίζεται επίσης από τη Λευκορωσία.

Η Ένωση Γυναικών Αντισφαίρισης (WTA) και η Ένωση Ανδρών (ATP) ανέστειλαν τη συνδυασμένη τους εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Μόσχα τον Οκτώβριο.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) ακύρωσε επίσης τις εκδηλώσεις της στη χώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα