Ζούρος: “Με σεβάστηκαν μόνο στο εξωτερικό”

Ζούρος: “Με σεβάστηκαν μόνο στο εξωτερικό”
Tourette Photography

Ο Ηλίας Ζούρος αποκαλύπτει στο Sport24.gr τον πραγματικό στόχο του αήττητου -για την ώρα- Περιστερίου, σε μία συνέντευξη γεμάτη παραδοχές για το παρελθόν και προβληματισμό για το παρόν του ελληνικού μπάσκετ.

Ο τύπος ασχολείται με το μπάσκετ 24/7! Έχει τρομερές ιδέες, απίστευτη τεχνογνωσία, όλα όμως ξεκινούν από την προσωπικότητά του ως άνθρωπος”. Αυτά τα λόγια δεν ανήκουν προφανώς στον Ηλία Ζούρο, αλλά κατέφτασαν εκ Γεωργίας και δια στόματος Μανούτσαρ Μαρκοϊσβίλι.

Ο εν… μπασκετική αποστρατεία Γεωργιανός αποφάσισε πρόσφατα αφήσει στην άκρη την ιδιότητα του αθλητή και να αναζητήσει αυτή του προπονητή, με πρώτη φιλοδοξία να ενταχθεί στο προπονητικό τιμ της εθνικής του, στο πλευρό δηλαδή του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ηλία Ζούρου.

Πρόσφατα μάλιστα βρέθηκε και στην Αθήνα, παρακολουθώντας δια ζώσης τη δουλειά του Έλληνα τεχνικού στο Περιστέρι. Ο ίδιος, σε ένδειξη μετριοπάθειας δηλώνει πως δεν βιάζεται να μπει στο κουρμπέτι της προπονητικής, ο Ηλίας Ζούρος από την πλευρά του, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξής του στο Sport24.gr τον διέψευσε: “Θα προλάβει να είναι μαζί μας στο EuroBasket”.

Η επίκληση στον Μαρκοϊσβίλι και η πρωτοβουλία να απευθυνθούμε σε έναν άνθρωπο που έζησε τον Ηλία Ζούρο ως παίκτης και πλέον ως επίδοξος προπονητής, ήταν η αναζήτηση μίας γνώμης… εκ των έσω, η οποία ίσως και να είναι αντιφατική με την κοινή γνώμη από τον έξω (μικρο)κόσμο. Αυτόν, όμως, που διαμορφώνει γνώμες, συνειδήσεις, ακόμη και καριέρες. Όχι ότι εκεί τα βρήκε πιο εύκολα.

Στη Μπουντούτσνοστ δεν υπήρχαν ρουχισμό και εγκαταστάσεις, στη Γαλλία έσωσε τη Ρασίνγκ του μπάτζετ των 450.000 ευρώ, στη Ζάλγκιρις απολύθηκε από τον -ιδιόρρυθμο- Βλάντιμιρ Ρομανόφ για τα… άστρα (του είχε ζητήσει ροτέισον βάσει αστρολογίας), στην Αναντολού Εφές κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά μεσούσης της σεζόν. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών; Όλοι του ζήτησαν να επιστρέψει. Σε πολλές περιπτώσεις το έκανε. Τελευταία, η επιστροφή για λογαριασμό του Περιστερίου, σε ένα σαφώς πιο ασφαλές περιβάλλον, που ουδεμία σχέση έχει με εκείνο του 2004 όταν η ομάδα υποβιβάστηκε.

Πλέον, με την εκκίνηση του 6-0 σε ΕΚΟ Basket League και Baskeball Champions League, ο Ηλίας Ζούρος δείχνει περισσότερο σίγουρος για τον τρίτο του επαναπατρισμό, όσες και οι φορές που έκατσε στον πάγκο του Περιστερίου, όπου το καλοκαίρι διαδέχτηκε τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Με τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, τον συνδέουν τρεις θητείες -εκατέρωθεν- στο Περιστέρι, μία συνύπαρξη στην ομάδα του 1993 -έκαστος στο πόστο του- αλλά και η κοινή τους τόλμη να δέχονται προκλήσεις μεγαλύτερων ομάδων. Όλα τα παραπάνω περιστρέφονται γύρω από τον πυρήνα της συνέντευξής του στο Sport24.gr, που δεν είναι άλλος από τη νέα πρόκληση με το Περιστέρι.

Παράλληλα, όμως, δυναμώνουν την μεγάλη αντίθεση στην υποδοχή και αντιμετώπιση που είχε -ή έχει- σε Ελλάδα και εξωτερικό για το πιο αδικημένο ίσως επάγγελμα στον χώρο του αθλητισμού. Ο Ηλίας Ζούρος θέτει το γεμάτο γήπεδο ως το πραγματικό πεδίο Πρωταθλητισμού για το Περιστέρι, παραδέχεται το λάθος του με τον Ολυμπιακό το 2012, δίνει πατρικό συγχωροχάρτι στον Γιάννη Αγραβάνη που δεν ακολούθησε την ομάδα στα σύνορα με την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και εκφράζει τον προβληματισμό του για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ.

Ολη η συνέντευξη του Ηλία Ζούρου στο Sport24.gr εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα