Αυτή είναι η νέα Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde

Αυτή είναι η νέα Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde

Ακριβώς πριν από 100 χρόνια, η Alfa Romeo γεννήθηκε στο Μιλάνο. Έναν αιώνα μετά, ο Ιταλός κατασκευαστής παρουσίασε την όμορφη Alfa Romeo Giulia (Tipo 952), στην έκδοση Quadrifoglio Verde.

Το μοντέλο που αντικαθιστά τη 159 είναι εδώ, για να …ξεπλύνει τις αμαρτίες χρόνων που κουβαλά στην πλάτη της η σπουδαία ιταλική φίρμα, ενώ παράλληλα επιχειρεί να φέρει ξανά την Alfa Romeo στην κορυφή.

 

Η νέα Giulia είναι το πρώτο all wheel drive μοντέλο της Alfa και συγχρόνως το πρώτο πισωκίνητο μετά το τέλος της παραγωγής της Alfa Romeo 75, πριν από 23 χρόνια, πίσω, στο μακρινό 1992. Μετά την 75 και την εξαγορά της Alfa από την Fiat, όλα τα μοντέλα της διεθέταν κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Γιατί διάλεξε η Alfa Romeo την έκδοση Quadrifoglio Verde στην επίσημη πρώτη της Giulia; Ο λόγος είναι απλός. Γιατί θέλει να δείξει ότι μπορεί, ακόμη, να φτιάξει αυτοκίνητα τα οποία είναι σε θέση να ανταγωνιστούν κορυφαίους εκπροσώπους της σπορ οδήγησης, όπως είναι η BMW M3 και η Mercedes-AMG C63.

 

Ο ογκώδης πίσω προφυλακτήρας που ενσωματώνει έναν τεράστιο μεγάλο αεροδυναμικό διαχύτη και τις δύο, σιπλές απολήξεις της εξάτμισης, δεν αφήνουν …περιθώρια αμφισβήτησης για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Πάνω από το πορτμπαγκάζ υπάρχει μια κοψμή αεροτομή. Οι φουσκωμένοι θόλοι των τροχών, οι αεραγωγοί στο πλάι, αλλά και αυτοί στο καπό, οι LED προβολείς δίνουν στο ιταλικό μοντέλο περίσσια φινέτσα και έντονα σπορ χαρακτηριστικά.

Όσο για το σχεδιασμό της καμπίνας: Τυπικά Alfa Romeo. Το ταμπλό, τα όργανα ελέγχου, ο λεβιές ταχυτήτων, η τεράστια οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, ο πίνακας οργάνων,  ο σχεδιασμός των καθισμάτων, όλα αποπνέουν την γνωστή ιταλική φινέτσα και είναι προσαρμοσμένα γύρω απο τον οδηγό.

 

Η Alfa Romeo θα εισαγάγει νέους κινητήρες υψηλής απόδοσης για το συγκεκριμένο σεντάν ώστε να ανταγωνιστεί καλύτερα τις BMW και Audi. Έτσι, στην κορυφή της πυραμίδας θα βρίσκεται ένα V6 twin turbo μοτέρ 3.0 λίτρων που θα αποδίδει 510 ίππους. Πρόκειται για έναν κινητήρα που χτίστηκε από τη Ferrari για τις Maserati Quattroporte και Ghibli. Επίσης για την Giulia θα υπάρχει και ένας ακόμη βενζινοκινητήρας 2.0 λίτρων με απόδοση  180 hp, 250 hp και 330 hp.

Η κορυφαία ντίζελ θα είναι ένα 3.0-λίτρων V-6 με 340 hp. Ακόμη θα είναι διαθέσιμος ένας κινητήρας ντίζελ 2.0 λίτρων σε εκδόσεις με απόδοση 135, 180 και 210 ίππων.

 

Η Giulia είναι το πρώτο καινούργιο μοντέλο που παρουσιάζει η Alfa μετά την Giulietta, η παραγωγή της οποίας ξεκίνησε το 2010. Μια προηγούμενη Giulia ήταν best-seller της Alfa Romeo το 1960 και το 1970. Και οι Ιταλοί ευελπιστούν η νέα Giulia να έχει παρόμοια επιτυχία ώστε να βάλει τέλος σε μια μίζερι κατάσταση που συνοδεύθηκε από αρκετά μεγάλες ζημιές τα τελευταία χρόνια.

Η Giulia έχει παρόμοια αρχιτεκτονική με αυτή που χρησιμοποιείται από την Maserati για τη Ghibli. Σε σύγκριση με την Ghibli, η Giulia είναι διαθέσιμη με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων, καθώς και ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα