Αυτό είναι το Datsun GO που θα κοστίζει κάτω από 5.100 € στην Ινδία.

Αυτό είναι το Datsun GO που θα κοστίζει κάτω από 5.100 € στην Ινδία.

Η επιστροφή της Datsun ( της μάρκας από την οποία προήλθε η Nissan) είναι γεγονός και έγινε σήμερα στην Ινδία. Ο Carlos Ghosn, πρόεδρος του γκρουπ Renault-Nissan, μαζί με τον Vincent Cobee, επικεφαλής της Datsun, παρουσίασε το πρώτο νέο μοντέλο της φίρμας, το οποίο αρχικώς είχε γίνει γνωστό με την κωδική ονομασία K2.

Το πρώτο προϊόν της ιαπωνικής μάρκας μετά από 32 χρόνια, ονομάζεται GO, είναι ένα 5-θυρο supermini και βασίζεται στην πλατφόρμα του Nissan Mirca. Είναι σχεδιασμένο για τις αναδυόμενες αγορές, όπως η Ρωσία, η Νότια Αφρική, η Ινδονησία και η Ινδία. Οι πωλήσεις του νέου GO, θα ξεκινήσουν στην Ινδία στις αρχές του 2014 και υπολογίζεται ότι θα κοστίζει κάτω από 400.000 ρουπίες (5.100 ευρώ).

Η ονομασία του είναι εμπνευσμένη από το DAT GO, το πρώτο αυτοκίνητο της Nissan.

Το  Datsun GO θα εξοπλίζεται με έναν 1.2-λίτρων κινητήρα βενζίνης (η κατασκευή των μοτέρ έχει ξεκινήσει από τον Μάιο στην Ινδία) και θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων.

Για να κρατήσει το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερα, το Datsun GO δεν έχει χωριστά προσκέφαλα ( είναι ενσωματωμένα στα καθίσματα), ούτε κεντρική κονσόλα, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το ραδιόφωνο. Φώτα ομίχλης δεν προσφέρονται ενώ μόνο τα εμπρός παράθυρα ανοίγουν με ηλεκτρικό μηχανισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα